Reportazh / Reportaža

Zotërinj, e harruat radio Ulqinin !
Shkruan : Esat Mehmeti, gazetar në Radio Ulqin   Iku edhe një vit, duke i lënë vendin një tjetrit. Teksa hymë në Vitin e Ri, urojmë që të këqijat t’i  lëmë  pas e që ky vit të jetë i mbarë për të gjithë . E lamë pas edhe  një vit të zakonshëm, vit që nuk solli ndryshime të dukshme në përditëshmerinë tonë. Por, si zakonisht, me hallet e përvitëshme, e avazin e vjetër. Ne, as këtë vit nuk arritëm ndonjë përmirësim të dukshëm edhe përkundër asaj që dikur, shumëherë trumbetohej së do... Vazhdo

January 8, 2017  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Zotërinj, e harruat radio Ulqinin !
Tags:

Osmani: Urimi më i mirë
Të nderuar miq ! Kam vështërsi dhe dilema që ta gjejë mënyrën e duhur për ta nisur urimin për këtë Vit të Ri. A duhet nisur me GËZUAR apo me URIME…. teksa i drejtohesh një audience më të gjërë, anonime, me të cilën një kohë të gjatë ke ndarë mendime dhe opinione lidhur me çështje reale dhe të prekshme të jetës shoqërore dhe politike bëhet akoma më e vështirë. Duke përdorur fjalën GËZUAR uron që gëzimi që ke ndarë këtë vit të shkuar me shkrimet e tua të vazhdojë më tutje edhe në 2017.... Vazhdo

January 2, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Osmani: Urimi më i mirë
Tags:

Kuvendi Komunal i Ulqinit miratoi Planin Hapësinoro-Urbanistik
Kuvendi i Kumunës së Ulqinit me shumicë votash miratoi Propozim Planin Hapësinoro-Urbanistik të përgatitur nga Qendra për Arkitekturë dhe Urbanizëm me ç’gjë krijohet baza për sjelljen e planeve detale urbanistike për territorin e Komunës së Ulqinit.   Miratimi i PHU këtij dokumeti bazë urbanistik lokal është në  kompetencë të qeverisjes lokale, por në vitin 2009 Komuna e Ulqinit i  barti kompetencat e përgatitjes së këtij dokumenti në Qeverinë e Malit të Zi, respektivisht në Ministrinë e Zhvillimit... Vazhdo

December 29, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Kuvendi Komunal i Ulqinit miratoi Planin Hapësinoro-Urbanistik
Tags:

Bëni gjëra të vogla me dashuri të madhe
 Gjekë Gjonaj Portalet dhe mediat lokale  në Ulqin   publikuan lajmin se  Ardian Mavriqi, dhuroi rrogën e këshilltarit në Kuvendin e Komunës së Ulqinit për  fëmijët e Qendrës Ditore  të Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara „ Sirena“ dhe Punishtes Artistike për Fëmijë „Art Dulcinium“. Ky është një gjest fisnik, i një politikani  të gjeneratës së re. Të mos keqkuptohemi. Qëllimi i këtij shkrimi nuk është t’i thurim lavdi autorit të këtij akti njerëzor, por që të kujtojmë shembullin e njerëzishëm ... Vazhdo

December 26, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Bëni gjëra të vogla me dashuri të madhe
Tags:

Jakup Xhafa, bajraktari  që la emër të madh e vepra fisnike
Gjekë Gjonaj Sivjet janë mbushur 141  vjet prej kur erdhi në jetë  Jakup Xhafë Gjeloshi nga   fshati  Kravar i Anës së Malit , Komuna e Ulqinit.  . Ky burrë fisnik njëheri mbante edhe titullin  bajraktar i Kravarit , që ishte edhe qendra e vetme e bajraktarëve në Anë të Malit . Prejardhja Lindi në vitin 1875. Rrjedh nga   një familje me origjinë nga Malësia e Madhe, ku u ruajtën të paprekura traditat e lashta ilire-shqiptare.  Ka qenë  djali i parë i  familjes së  Xhafës .   Ka patur   një vëlla... Vazhdo

December 23, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Jakup Xhafa, bajraktari që la emër të madh e vepra fisnike
Tags:

Në udhëkryq – Rinia largohet nga vendi, Ulqini po plaket
Në udhëkryq  Gjekë Gjonaj Vitet ikin, brezat kalojnë. E  Mali i Zi  nuk po zhvillohet ekonomikisht,  që rinisë  sonë   t’i sigurojë  punë e mirëqenie. Mbaj mënd tim at  të ndjerë kur isha ende  i ri , thoshte: “Ky vend për ne  vështirë se bëhet, por të paktën të bëhet për fëmijët tanë ”. Sot jam unë në moshën e tij kur i thoshte këto fjalë dhe Mali i Zi s’është zhvilluar akoma. Tani   ndodhem unë përballë të njëjtës situatë si im at para shumë vitesh dhe situata është po e... Vazhdo

December 18, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Në udhëkryq – Rinia largohet nga vendi, Ulqini po plaket
Tags:

Konkurs publik për ndarjen e mjeteve për projektet e organizatave joqeveritare për vitin 2016 (Vendimi)
Në bazë të nenit 5. Vendimit mbi mënyren proceduren dhe kriteret e ndarjes së mjeteve shoqatave joqeveritare e shpallur në („Fl. Zyr.MZ”, nr. 37/2014), KOMUNA E ULQINIT KOMISIONI PËR NDARJEN E MJETEVE ORGANIZATAVE JOQEVERITARE shpallë KONKURS PUBLIK PËR NDARJEN E MJETEVE PËR PROJEKTET E ORGANIZATAVE JOQEVERITARE PËR VITIN 2016 Të drejtë pjesëmarrjeje kanë organizatat joqeveritare të cilat deri në ditën e shpalljes së Konkursit janë të regjistruara në Mal të Zi, e që selinë e kanë në Komunën e Ulqinit. 2.... Vazhdo

December 15, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Konkurs publik për ndarjen e mjeteve për projektet e organizatave joqeveritare për vitin 2016 (Vendimi)
Tags:

Informatë ë punës  së Qendrës ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi  në  zhvillim   ”Sirena”  në Ulqin,për  vitin 2016
                               OPSTINA ULCINJ-KOMUNA E ULQINIT     JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teskocama u razvoju “Sirena” IP Qendra ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi në zhvillim “Sirena” Ul.-Rr.Djerdj Kastrioti Skenderbeg Pib:02902877 Z.r:5201807282 e-mail:sirena_ul@hotmail.com tel/fax:030/414-109   Në këtë vit janë ndërmarrë dhe realizuar aktivitete të cilët dukshëm kanë ndikuar në realizimin e plan-programit dhe përmirësimit   ... Vazhdo

December 12, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Informatë ë punës së Qendrës ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi në zhvillim ”Sirena” në Ulqin,për vitin 2016
Tags:

Ulqinjaku që mori pjesë në ceremoninë e Arbainit të Imam Husejnit (a.s.)
Zotëri Shaban Burri shqiptarë nga Ulqini që jetonë në Gjermani, ishte  një mysafir i veçantë në oborrin dhe Xhamin e Imam Husejnit a.s. në Qerbela. Pjesëmarrja në këtë Marshim domethënës  për në Qerbela ka qëllime  të ndryshme. Qëllimi politik është që të bëhet vetëdijesim i popullatës që kurrë mos të lejojnë shtypjen dhe padrejtësinë. Prandaj edhe motoja e sivjetshme e Qerbelasë “ Kurrë nuk heqim dorë nga  mbështetja e fesë sonë “  ka domethënie dhe mesazh të madh për gjithë botën.... Vazhdo

December 3, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ulqinjaku që mori pjesë në ceremoninë e Arbainit të Imam Husejnit (a.s.)
Tags:

Cungu: Unioni urë lidhëse mes shteteve
Unioni i Komunave Shqiptare në Ballkan synon të zgjerohet Me qëllim të krijimit të mekanizmave të bashkëpunimit, në Tiranë është krijuar Unioni i Komunave Shqiptare, që përfshin komunat kryesore që drejtohen nga shqiptarët në vendet e rajonit. Me synimin për t’u zgjeruar tutje, ky union ka filluar me Bashkinë e Tiranës, Komunën e Prishtinës, atë të Tetovës, pastaj Ulqinit dhe Preshevës. Drejtuesit e këtyre komunave tashmë kanë nënshkruar një platformë bashkëpunimi në fusha si urbanistika, mjedisi,... Vazhdo

November 30, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Cungu: Unioni urë lidhëse mes shteteve
Tags:

Page 6 of 58« First...45678...203040...Last »