Shtypi / Mediji

Montenegro: Neue Regeln für die Landessprache
Einige Monate nachdem „Montenegrinisch“ als Landessprache in die Verfassung aufgenommen wurde, soll die Sprache nun standardisiert werden. Kritiker halten die Bemühungen für sinnlos. Die Regierung in Podgorica hat am 25. Januar beschlossen, eine Kommission mit der Standardisierung des Montenegrinischen zu betrauen. Sie soll Rechtschreibung, Grammatik und Wortschatz des Montenegrinischen verbindlich festlegen. Die Kommission besteht aus 13 Mitgliedern: Es handelt sich um Schriftsteller, Literaturkritiker, berühmte Persönlichkeiten... Vazhdo

February 7, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Montenegro: Neue Regeln für die Landessprache
Tags:

Montenegro Eyes Funding Windfall
04 February 2008 Podgorica _ Montenegro is set to receive more European Union funding per capita than any other country in the Balkans, in the coming years.Between now and 2010, the European Commission, EC, has allocated some €131.3 million for Montenegro, according to European Pulse, an electronic publication charting Montenegro’s path to European integration. Montenegro will be a recipient of European funding through a new form of support – the Instrument for Pre-accession Assistance, IPA. Vazhdo  Vazhdo

February 6, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Montenegro Eyes Funding Windfall
Tags:

George Clooney dhe Sharon Stone, kundër pavarësisë së Kosovës
Aktori i famshëm i Hollywoodit, George Clooney, ka bërë të ditur se, bashkë me kolegët e tij, do të organizoj një protestë kundër shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. “Së shpejti, bashkë me kolegen time, Sharon Stone, Vazhdo  Vazhdo

January 24, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on George Clooney dhe Sharon Stone, kundër pavarësisë së Kosovës
Tags: , , , , ,

Montenegro: présidentielle le 6/04 / Presidential vote called for April 6
Le parlement monténégrin a convoqué, aujourd’hui, pour le 6 avril la première élection présidentielle depuis que le Monténégro a proclamé son indépendance. Le Monténégro, qui compte 484.430 électeurs, a proclamé son indépendance en juin 2006 après un référendum qui a vu 55,5% des électeurs apporter leur soutien à sa séparation d’avec la Serbie. Vazhdo  Vazhdo

January 20, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Montenegro: présidentielle le 6/04 / Presidential vote called for April 6
Tags:

Me rastin e krishtlindjes ortodokse, kryetari i LD në Mal të Zi, Mehmet Bardhi uron kryepeshkopin e kishës malazeze z. Mihaillo
Virtytet e begatojnë njeriun Ulqin – Kryetari i LD në MZ, Mehmet Bardhi, me rastin e Krishtlindjes, i dërgoi një urim Kryepeshkopit të Kishës Ortodokse Malazeze, z. Mihaillo, ku shkruan: “Në emër të Lidhjes Demokratike në Mal të Zi, Vazhdo  Vazhdo

January 14, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Me rastin e krishtlindjes ortodokse, kryetari i LD në Mal të Zi, Mehmet Bardhi uron kryepeshkopin e kishës malazeze z. Mihaillo
Tags: , , , , , ,

U Ulcinju slavili sa svih meridijana
Nikad bolje   Neobi?no miran grad, tih dana, podsje?ao je na metropolu, posebno kada sunce za?e. Oki?ene ulice, nasmijani ljudi, prepuni kafi?i, diskoteke dupke pune. U restoranima se tražilo mjesto više. A dobar provod na svakom Vazhdo  Vazhdo

January 8, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: , ,

Shpejtove, miku im, dhe e anashkalove dukurinë
Polemikë Ishte ditë feste dhe posa isha kthyer nga vendlindja, ku isha në vizitë te të afërmit e mi. Para muzgut ra telefoni, dhe ja, një mik imi, gazetar, më njoftoi për reagimin dhe njëkohësisht më tha se Radio Ulqini ka organizuar emision special Vazhdo  Vazhdo
Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Integrimet pa asimilim, midis dëshirës dhe realitetit Podgoricë – Më 13 e 14 dhjetor, në Podgoricë, u mbajt tryeza e rrubullaktë, në temën “Të drejtat e pakicave në ambientin e Kushtetutës së re”, me ç’rast u trajtuan shumë aspekte të realizimit të këtyre të drejtave, jo vetëm nga aspekti formal por edhe ai praktik. Siç dihet, Mali i Zi është i njohur për miratimin e Ligjeve që janë në harmoni me normat ndërkombëtare, mirëpo, po ashtu, është i njohur edhe për Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Page 183 of 183« First...102030...179180181182183