Shtypi / Mediji

Tryezë e Rrumbullakët: Pozita  e femrave në procesin e vendimmarrjes, pozita e saj sot dhe problematikat
                                         F T E SË   Ju ftojmë të merrni pjesë në tryezën e rrumbullakët me temë :”  Femra, dora, që tund ardhmerinë e një populli, pozita e saj sot dhe problematikat, qe kerkojnë zgjidhje.” të organizuar nga Fondacioni “Nermin Vlora Falaschi” në koordinim me degën në Ulqin. Tryeza mbahet ditën e shtunë me 13 shkurt në ora 18:00 në hapësirat e shkollës së muzikës në Ulqin. Ky takim mbahet me rastin e 10 vjetorit te mbajtjes... Vazhdo

February 11, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Tryezë e Rrumbullakët: Pozita e femrave në procesin e vendimmarrjes, pozita e saj sot dhe problematikat
Tags:

MogUl: Kalaja e Ulqinit monument në rrezik zhdukjeje
Objektet të paçmueshme historike janë duke u shkatërruar në qytetin e vjetër të Ulqinit. Është ironi e ithët që një regjion aq i bekuar me pasuri të civilizimeve të hershme tani është vendi i konflikteve të interesit më të ashpra të botës që po ndodhin në Kalan e lashtë të Ulqinit. Dhuna e disa personave me pasuri aqë të madhe po kërcënon zhdukjen e monumenteve më të vlefshme të historisë dhe civilizimit Ulqinak. Më poshtë po shfaqim apelin e Organizates joqeveritare MogUl   Apeli për ndalimin e... Vazhdo

February 9, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on MogUl: Kalaja e Ulqinit monument në rrezik zhdukjeje
Tags:

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese mbi Kriporen, “vlojnë” reagimet në Ulqin
Gjykata Kushtetuese hedh poshtë mbrojtjen e Kripores Gjykata Kushtetuese ka hedhur poshtë vendimin e Kuvendit të Malit të Zi në vitin 2012, me të cilin Kriporja u shpall zonë e mbrojtur. Ky vendim për mbrojtjen e Kripores atëherë u votua nga opozita, PSD dhe deputetët shqiptarë në Kuvend, kurse PSD (DPS) ishte kundër. Sic shkruan gazeta “Vijesti”, ky vendim është sjellur para 3 muajve, por është bërë i ditur me 3 shkurt. Pas këtij vendimi, pronari Eurofond ka të drejtë që sipas planeve urbanistike të fillojë... Vazhdo

February 5, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese mbi Kriporen, “vlojnë” reagimet në Ulqin
Tags:

Komuna Ulqinit padit Cakulin për borxhin prej 200.000 eurosh – Video
Komuna e Ulqinit ka paditur para Gjykatës themelore nënkryetarin e FORCËS Xhaudet Cakulinë sepse nuk ka paguar kompensimin për rregullimin e tokës ndërtimore me vlerë prej 200 mijë eurosh. Cakuli ka paguar akontacionin prej 150 mijë euro që në vitin 2008, derisa pjesën e mbetur duhej ta paguante në pesë këste me vlerë prej 37.743 euro në nivel vjetor, gjatë pesë viteve. Kësti i parë duhej të paguhej në maj të vitit 2012, por meqë kjo gjë nuk ndodhi, Sekretariati për mbrojtje të pasurisë mbas pesë viteve dorëzojë... Vazhdo

February 5, 2016  :: Real Estate, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Komuna Ulqinit padit Cakulin për borxhin prej 200.000 eurosh – Video
Tags:

Rrëshqitja e dheut në Zenelaj, lëndohet puntori – Video
Sot në Anë të Malit, në vendin e quajtur Zenelaj, gati ndodhi një tragjedi, ku si pasojë mund të kishte humbur jetën një person. Një punëtor fizik u bllokua nga rrëshqitja e dheut, si dhe pllaka e rëndë prej betoni e cila ishte shkëputur nga ura e po ndërtohej. Aksioni i shpëtimit zgjati pothuajse 3 orë, njofton portali Lajme.me. Mësohet se punëtori  i lënduar është nga Puka e Shqipërisë, kurse punimet në urë i kryente kompania pronar i së cilës është Shaip Fana. Në vendgjarje ishin edhe përfaqsues të... Vazhdo

February 2, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Rrëshqitja e dheut në Zenelaj, lëndohet puntori – Video
Tags:

Green Home: Puset e naftës në Ulqin rrezikojn banorët dhe zonën bregdetare
“Shqyrtimi publik për Draftin e studimit të vlerësimit strategjik të ndikimit të hulumtimit të naftës dhe gazit në nëndet është në vijim, por informimi i mirë për pasojat e ndikimit në mjedisin jetësor dhe cilësinë e jetës së qytetarëve nuk po bëhet. Grupet më të ndjeshme akoma nuk janë të njoftuara me pasojat elementare të cilat hulumtimi i naftës dhe gazit i sjell me vete. Ndërsa pasojat akute janë të shumta dhe nënkuptojnë prej devastimit të fondit të peshqve e deri tek turizmi si degë kyçe ekonomike”,... Vazhdo

February 1, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Green Home: Puset e naftës në Ulqin rrezikojn banorët dhe zonën bregdetare
Tags:

Bombë e ndërtimit në komunen e Ulqinit
Në territorin e komunës së Ulqinit momentalisht ndërtohet ose rindërtohen rreth 150 objekte. Kaq nuk është punuar as në kohën e të ashtuquajturit bumit ekonomik gjatë viteve 2006-2009, transmeton portali Ul.info. Që sezoni ndërtimor është në kulmin e tij mund të shihet më së miri në Kala ose përgjatë bulevardit “Teuta” ku katet e rinj mbijnë si kërpudhat pas shiut. Shumëkush ndërton një kat, dikush dy, e ka nga ato që ndërtojnë tre kate të reja. Sikur të ishin lego kube. Ndërtimi do të ishte akoma... Vazhdo

January 27, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Bombë e ndërtimit në komunen e Ulqinit
Tags:

Qeveria e Malit të Zi kërkon votëbesim pas presionit opozitar – Video
Në Parlamentin e Malit të Zi po debatohet për votëbesim të qeverisë, pasi thirrja për anëtarësim në NATO ka shkaktuar presion nga opozita proruse në këtë vend. Duke folur sot në parlament, kryeministri, Millo Gjukanoviq, tha se “ata që dëshirojnë të jenë si në qeveri ashtu edhe në opozitë” duhet të përjashtohen nga qeveria, duke iu referuar një partie në koalicionin qeveritar, e cila e kundërshton zotin Gjukanoviq. Njëherësh, qindra mbështetës të opozitës janë mbledhur para ndërtesës së parlamentit... Vazhdo

January 25, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Qeveria e Malit të Zi kërkon votëbesim pas presionit opozitar – Video
Tags:

Beci – Mavriq: Udhëtimi juaj në kurriz të qytetarëve të Ulqinit
Në redaksinë tonë mbërriti kjo kumtesë e nënkryetarit të Komunës dhe anëtarit të Këshillit qendror të URA-së Safet Becit. Duhet pranuar që grupimin politik URA dhe mua personalisht na tronditi rëndë kumtesa e funksionarit të Forcës Ardian Mavriqit. Posaçërisht kur e dijë se çfarë autoritetit dhe popullaritetit gëzon ky njeri në qytet, por edhe në partinë e vet. Tani jam i bindur që paratë e taksapaguesve, të cilat i ka shpenzuar në orët e bioenergjisë, në fakt nuk ishin hedhur kot. E inkurajojë kjo Mavriqin... Vazhdo

January 18, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Beci – Mavriq: Udhëtimi juaj në kurriz të qytetarëve të Ulqinit
Tags:

Mali i Zi me më shumë parti politike për kokë banori në rajon
Në Mal të zi aktualisht janë aktive 47 parti politike, dhe është vendi me më shumë parti në rajon “për kokë banori”. Në Regjistin e partive politike deri me 15 janar kan qën të regjistruara 60 parti politike, megjithatë, sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme e cila është përgjegjës për menaxhimin e regjistrit numri aktual i partive politike që veprojnë në Mal të Zi është 47, për shkak se 13 prej tyre janë fshirë nga evidenca. Vetëm vitin e kaluar janë regjistruar gjashtë parti të reja ky një prej... Vazhdo

January 17, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi me më shumë parti politike për kokë banori në rajon
Tags:

Page 20 of 183« First...10...1819202122...304050...Last »