Millo Gjukanoviq: Mesazh inkurajues nga SHBA – Video
Në kuadër të vizitës zyrtare në SHBA kryeministri i Malit Te Zi Millo Gjukanoviq mbajti një ligjëratë në Qendrën për marrëdhëniet transatlantike në Universitetin Xhon Hopkinsk lidhur me integrimet evro-atlantike të Malit të Zi. Gjukanoviq theksoi se gjatë takimeve të djeshme me nënpresidentin e SHBA Xhozef Bajden dhe sekretaren e shtetit Hillari Klinton ka marr mesazhe shumë inkurajuese për Malin e Zi. Mesazhi i Administratës amerikane për kryeministrin Gjukanoviq ishte unik – Mali i Zi mund të llogarisë... Vazhdo

January 24, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off
Tags: , ,

“Të mirat detare” vetëm premtojnë e pak realizojnë
Përfaqësuesit e partisë opozitare ne komunën e Ulqinit, Forca e Re Demokratike, Forca, e ftoi sot ndërmarrjen “Të Mirat Detare” nga Budva, që të mos i dezinformojë banorët e Ulqinit me premtimet për investime të cilat shpesh janë shumë të vonuara ose nuk realizohen fare, gjë që shpesh herë qytetarët e kësaj komune i bën ti injorojnë ato. ” Territori i cili u siguron më shumë se 50 përqind të veprimtarisë suaj, ju i kushtoni vetëm vëmendje për media dhe këtë vetë një herë në vit”,... Vazhdo
Pakicat të pakënaqur me kualitetin e përmbajtjeve programore në gjuhën e tyre
Në Mal të Zi ekziston suazë relativisht e mirë normative për respektimin e standardeve evropiane nga lëmi i informimit të popujve pakicë në gjuhën e tyre amtare, mirëpo problem paraqet zbatimi i dispozitave , thuhet në raportin mbi informimin në gjuhët e pakicave në serviset publike të cilin në bashkëpunim me institutin për shoqërinë e hapur e hartoi iniciativa e të rinjve për të drejtat e njeriut. Raportimi ka treguar se pjesëtarët e popujve pakicë janë të pa kënaqur me kualitetin e përmbajtjeve programore... Vazhdo

November 25, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off
Tags: , ,

Manjina je premalo na malim ekranima
Istraživanje inicijative mladih za ljudska prava pokazuje da RTCG ne poštuje ustav i medijske zakone Podgorica – Dnevne vijesti na albanskom jeziku “Lajmet” i nedjeljni magazin “Mozaiku” ne zadovoljavaju albanske gledaoce Televizije Crne Gore, pokazalo je istraživanje Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR). Istraživa?i su zaklju?ili da svi manjinski narodi više vjeruju lokalnim javnim servisima nego RTCG, koja ne potencira dovoljno kulturu i probleme razli?itih nacija. Albanci, koji su uz Rome jedina jezi?ka manjina... Vazhdo
Së shpejti websajti i komunës së Ulqinit
Simbas gjasave websajti i Komunës së Ulqinit do të ket informata të reja rregullisht. Kjo do jet një dritare e re për tu kontaktuar me lajmet e reja që ndodhin në komun të Ulqinit.Kjo hapje e web sajtit pritet me padurim nga diaspora e ulqinit në mergat. Web sajti i Komunës së Ulqinit gjindet në linkun: http://www.opstinaulcinj.com/new/  Vazhdo
Ulqini ynë ka ndryshuar për të mirë
Gazeta shkruan: Shqiptarët u bashkuan… 1. Fiks në orën 20.00 autobusi ynë lëshon peronin e Stacionit të Autobusëve dhe niset në drejtim të Ulqinit. Gati si përgjysmë, disa në drejtim të Durrësit e të tjerët për Ulqin. Jemi ndarë ne shqiptarët, por Deti Adriatik na bashkon! Rreth rrotull nga Lipjani se autostrada apo nuk me di se me çfarë emri ta quajë rrugën e filluar ka dy vite për Sllatinë! Punë shqiptarësh-fjalë boll e punë pak… Nejse, më në fund arritëm deri te aeroporti, por nuk dilet dot. Thonë... Vazhdo
Ulqini në vitet e lidhjes shqiptare të Prizrenit 1878-1881 (21)
Fushata diplomatike Në lajmet që vinin nga Shkodra thuhej se populli i Shkodrës brohoriste që shqiptarët duhet t’i marrin përsëri të gjitha territoret që i kishte marrë Mali i Zi. Banorët e Ulqinit thoshin gjithashtu se me kurrfarë kushti nuk do të rrinin nën Malin e Zi. Dega e Shkodrës përdorte parullën ushtarake: “Të veprojmë së bashku, të lidhemi së bashku, të vdesim së bashku”. Edhe konsulli britanik, Grin, në dhjetëditëshin e parë të muajit korrik filloi aksionin e vet ndaj udhëheqësve të Lidhjes... Vazhdo
Agim Çeku, vazhdon të qëndrojë në një hotel në Kolumbi – Serbia kërkon arrestimin e tij
Serbia vazhdon ta ndjekë ish-shefin e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Agim Çeku. Në përfundim të qëndrimit të tij në Kartahena të Kolumbisë, autoritetet e Beogradit kanë kërkuar nga ato kolumbiane që ta arrestojnë Çekun, në bazë të një fletarrestimi të lëshuar nga ta në 2002-ën. Burime diplomatike në Kosovë i kanë thënë Kohavisionit paradite se Çeku është ndaluar në shtetin kolumbian dhe po qëndron në hotel. Por, Partia Social Demokrate të cilën e udhëheq Çeku thotë se Policia e Kolumbisë... Vazhdo
Shoqata Shqiptaro-Amerikane “Malësia e Madhe” për çështjen e Koha Javore
Propozim që shpie në censurë United States Representative United States Senator The Honorable Sander M. Levin The Honorable Carl M. Levin 1236 Longworth House Office Building 269 Russell Office Building Washington, DC 20515 U.S. Senate Washington, DC 20510-2202 Të nderuarit Levin: Si kryetar i Shoqatës “Malësia e Madhe”, një entitet jo-fitimprurës në Michigan i organizuar për të ndihmuar popullatën etnike shqiptare në Mal të Zi, unë ju shkruaj këtë letër për të shprehur kundërshtimin tim për sa i përket disa... Vazhdo
Mali i Zi refuzon propozimin alternativ të Portës së Lartë
Ulqini në vitet e lidhjes shqiptare të prizrenit 1878-1881 (19) Kur situata bëhej më e komplikuar, i ngarkuari me punë nga Mali i Zi në Stamboll telegrafon se Porta e Lartë e kishte refuzuar propozimin alternativ për dorëzimin e Ulqinit dhe propozonte që Mali i Zi duhej të merrej vesh drejtpërdrejt me Portën. Porta e Lartë orvatej ta bindte Malin e Zi që ta pranonte Protokollin e 18 prillit 1880, sepse për të ishte më lehtë ta përdorte dhunën kundër shqiptarëve të Hotit dhe Grudës sesa të Ulqinit me rrethinat... Vazhdo

Page 3 of 512345