Pranvera në Anë të Malit

Anamalasit përuruan shoqatën “Biznis Klub Ana Malit” + Foto
Anamalasit të vendosur për zhviillim të Ulqinit Ulqin, 24 maj 2012 – Bizneset nga Ana e Mali, krijuan dhe përuruan shoqatën e tyre e cila ka për qëllim përkrhajen, organizimin dhe zhvillimin e jetës ekonomike dhe zhvilliimore të gjithanshme në Anën e Malit të Ulqinit.  “Anamalasit historikisht kanë hapur derën qdo kujt, koha ëhstë që të ndërtojnë  shtëpinë e tyre” është mesazhi i kësaj shoqate. Kabil Kurti, kryetar i Shoqatës Biznis Klub Ana Malit, tha se kjo nismë do të jetësohet dhe do të bëhet... Vazhdo
Përfundon me sukses “Pranvera në Anë të Malit 2012”
Shoqata “ORA” me 18, 19 dhe 20 maj 2012, organizoj manifestimin tradicional “Pranvera në Anë të Malit”gjatë edicionit IX të manifestimit,natën e parë, në kuadër të ciklit “Ana e Malit ndër vite”, në Kalanë e Shasit, kanë prezantuar krijimtarinë dhe prezantimi i etnografisë së Anës së Malit dhe mënyra e punimit të tyre prej artizanës Sutë Xhurreta prej katundit Rashtish. Në bashkëpunim me Art Klubin, prezantimi i etnografisë dhe riteve të Anës së Malit nga studiues të Universitetit... Vazhdo
Në Kalanë e Shasit filloi manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” – Foto – Video
Per te nëntin vite me radhe ne qytetin antik te Shasit mbahet manifestimi gjithepopullor “Manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” maj 2012. Mbrëmë në Kalanë e Shasit filloi hapja e manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, një bashkëpunim ky ndërmjet shoqatës “Ora”dhe “Art Club”.Në këtë mbrëmje nën qiellin plot yje dhe me pishtarët e ndezur , me veshjet tradicionale të Anës së Malit dhe me eksponate të ndryshme mori jetë cikli “Ana e Malit ndër vite”.U krijua... Vazhdo
Promovim dinjitoz: E vërteta për qytetin e vjetër të Shasit
Më datë 22 maj 2009, në Ulqin u bë promovimi i librit “Shasi i lashtë, monument i kulturës”, një libër me kumtesa të studiuesve të njohur nga arkeologjia shqiptare e ajo malazeze. Ishte ky një promovim sa i rëndësishëm aq edhe kuptimplotë për vet kohën në të cilën u publikua. Një auditor i përbërë nga intelektualë të shquar të komunitetit shqiptar, në sallën e hotelit “Mediteran” patën rastin të dëgjojnë fjalët e thëna për rëndësinë e këtij libri si një nga veprat më të mira deri më sot,... Vazhdo
Organizata joqeveritare ”ORA” do të organizojë sesion shkencor për Shasin
Shasi i lashtë, monument i kulturës Në kuadër të Manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, i cili sivjet shënon edicionin e tij të pestë, Organizata joqeveritare “Ora” do të organizojë më 16-17 maj 2008 në Ulqin Sesionin Shkencor “Shasi i lashtë, monument i kulturës”. Sipas organizatorit, në Sesion pritet të marrin pjesë 14 studiues nga Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova, të cilët do të mundohen të hedhin dritë mbi Shasin nga fusha të ndryshme si historia, arkeologjia, etimologjia,... Vazhdo