100-vjetori i pavarësisë

Në 100 Vjetorin e Pavarësisë, Kuvendi i Shqipërisë nderon Bashkinë Vlorë dhe trevat shqiptare; Komunën e Prizrenit-Kosovë, komunën e Çairit – Shkup dhe komunën e Ulqinit- Mal i Zi
Në kremtimet e 100 Vjetorit të shpalljes së Pavarësisë, Kuvendi i Shqipërisë dhe Kryetarja Jozefina Topalli nderoi sot komunat e Prizrenit, Çairit – Shkup, Ulqinit dhe të Bashkisë Vlorë. Të njohura në historinë tonë kombëtare, si vatrat më të flakta të atdhetarizmit, këto qytete ndezën kryengritjet më të lavdishme dhe shpalosën trimërinë e patriotëve, ngjarje, të cilat ngadhnjuan me ditën më sublime, shpalljen e Shtetit të pavaruar në Vlorë në 28 Nëntor 1912 dhe nënshkrimin e Deklaratës së Pavarësisë,... Vazhdo

October 19, 2012  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Në 100 Vjetorin e Pavarësisë, Kuvendi i Shqipërisë nderon Bashkinë Vlorë dhe trevat shqiptare; Komunën e Prizrenit-Kosovë, komunën e Çairit – Shkup dhe komunën e Ulqinit- Mal i Zi
Tags: , , , ,

Fjala e deputetit Mehmet Bardhi me rastin e 100-vjetorit të pavarësisë – Video
Fjala e deputetit të Parlamentit të Malit të Zi, Mehmet Bardhi: E nderuara Kryetare e Parlamentit zonja Topalli, I nderuar Kryeministër i Shqipërisë zotëri doktor Berisha, I nderuar Kryetar i Republikës së Kosovës zotëri Krasniqi, Të nderuar deputet nga të gjitha viset shqiptare pra Kosova, Maqedonia, Lugina e Preshevës, të Malit të Zi, Të nderuar përfaqësues të diplomacive, mysafir, zonja dhe zotërinj, Përshëndetje të ngrohta dhe të përzemërta me rastin e kësaj mbledhje, të këtij kuvendi shqiptar e gjithë... Vazhdo