100 vjetorin e Pavarësisë

Fillon faza e dytë e rikonstruimit të rrugës Sukubine – Ulqin – Video
Siç e dini në lidhje me rrugën  Sukubinë – Ulqin, fillon faza e dytë e rikonstruimit, çka para disa muajve më parë u shpreh edhe  kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu, ku ai u shpreh se rikonstruktimi i saj do të kalojë nëpër tri faza dhe që ajo do fillojë në vitin 2013. Rruga Sukubinë – Ulqin ka qene rruga më problematike për  të cilën banoret e zones kanë shprehur shqetsimin e tyre por edhe mysafirët që gjatë sezonit turistik vizitojnë Ulqinin nëpërmes këtij aksi. Për më tepër ju ftojmë te... Vazhdo

February 25, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komente (8)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ofroj vende pune: Kerkohen krijues/e,redaktor/e per Artikuj turistike
Kriteret e kërkuara Kerkohen krijues/e , redaktor/e  dhe studente me prirje ne ndertimin e Artikujve të katalogeve turistike, sikurse Hotelet,  Apartamentet me ide novative, me njohjen e gjuhes serbokroate,dhe njohja e gjeografis së Malit të Zi dhe Kroacisë . Puna ka të beje me përskrimin e Hoteleve ne Mal të Zi dhe Kraoci në menyrë individuale deri 300 fjalë. Ne do t’ju ndihmojmë përgjatë procesit të krijimit të një arikulli të ri, duke ua dërguar artikujt në fjalë. Provoni gjërat dhe ndjehuni të lirë të... Vazhdo

February 22, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Comments Off on Ofroj vende pune: Kerkohen krijues/e,redaktor/e per Artikuj turistike
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Art Club botoi vëllimin me poezi “Gati u harruem” të autorit Ibrahim Berjashi
POEZI MATANË KLISHEUT (Fragment i recensionit) Dorëshkrimi me poezi “Gati u harruem” i Ibrahim Berjashit imponohet në radhë të parë si një kompleks tematiko-motivor. Ky kompleksitet përqëndrohet në radhë të parë në aftësinë autoriale që të amalgamojë përvoja të ndryshme brenda një teksture poetike: historinë me të gjitha reminishencat e saj, mitin dhe legjendën me referencialitetin e tyre të gjithëkohshëm, aktualitetin me të gjitha segmentet e tij që ndërvepron me ndërgjergjen njerëzore. Duke u lidhur... Vazhdo

February 15, 2013  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Art Club botoi vëllimin me poezi “Gati u harruem” të autorit Ibrahim Berjashi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Propozim i Art Klubit për emërtimin e një rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Njoftim për media   “Art Club” propozon që një rruge apo sheshi në Ulqin t’i jepet emri i poetit Ali Podrimja   Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” nga Ulqini i ka propozuar Komisionit për Emërtimin e Rrugëve dhe Shesheve të Kuvendit të Komunës së Ulqinit që një rrugë apo shesh në këtë qytet të mbajë emrin e poetit të njohur shqiptar me renome ndërkombëtare, Ali Podrimja. Në arsyetimin e këtij propozimi thuhet se Ali Podrimja ishte shumë i lidhur me Ulqinin, të cilin e donte dhe... Vazhdo

February 14, 2013  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Propozim i Art Klubit për emërtimin e një rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Unaza e Re dhe Ura e Port Milenes, lëshohet në prill në përdorim – Video
Ministri për komunikacion në Qeverinë e Malit të Zi,  Ivan Brajoviq, ka bë të ditur për “Portalin Analitika”duke premtuar gjatë vizitës së tijë në Ulqin se pritet te jete e aksesueshme dhe të përfundojë ndërtimi i Urës së Port Milenës dhe Unazës së re tek furra “Evropa” deri në fund të muajit Mars, fillim të muajit prillë 2013. Ministri për komunikacion në Qeverinë e Malit të Zi,  Ivan Brajoviq,  me bashkëpunëtorët gjatë qëndrimit të tijë në Komunën e Ulqinit ku gjatë kësaj vizite... Vazhdo

February 9, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komente (6)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dritan Abazoviq reagon: “Referendumi pa kushtëzime”!
Referendumi pa kushtëzime Thjesht është degutante dhe e pakuptueshme si më nuk ndalet politika e kushtëzimit lidhur me mbajtjen e referendumit në të cilin qytetarët e Malësisë do deklaroheshin mbi formimin e Komunës. Është tejet e pamoralshme politikisht që përkundër premtimeve të panumërta që qeveria i dha qytetarëve të Malësisë, tani dikush prapë vendos kushte lidhur me përkrahjen në zgjedhjet presidenciale. Mirëpo, kësaj radhe fajtorët nuk janë vetëm në PDS, por për këtë situatë përgjegjësi mbajnë... Vazhdo

January 30, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Komente (27)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Përmbytje nga reshjet e dendura ne Shtojë të Ulqinit + Foto
Situate hidroologjike në komunën e Ulqinit ende nuk ka dalur nga kontrolla, madje në muajtë e fundit nuk kishte përmbytje të kësaj përmase në rrugët dhe lagjen Shtojë  te Ulqinit.Kanë mjaftuar vetëm disa orë shi, që livadet e shtojit të grumbullohet kjo sasi e dendur uji. Gjatë mesdites së sotme, rrugët dhe livadet e lagjes Shtojë janë përmbytur nga ujërat e shiut, duke e vështirësuar së tepërmi kalimin e qytetarëve dhe të automjeteve në keto zona. Ndersa bllokimi i kanalit të Bratices ka sjell edhe permbytjen... Vazhdo

January 24, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region :: Comments Off on Përmbytje nga reshjet e dendura ne Shtojë të Ulqinit + Foto
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Komuna e Ulqinit : Kufiri në Sukubinë të jet i hapur për mallrat komerciale
Komuna e Ulqinit kërkon që vendkalimi Sukubinë – Muriqan të përdoret edhe për qarkullimin e mallrave, mirpo ekspertët janë kundër për shkak të infrastrukturës. Ulqin – Me kërkesën e afaristëve, Komuna e Ulqinit ka kërkuar nga Sektori për menaxhimin e integruar të kufijve dhe vendkalimeve kufitare të Ministrisë së Punëve të Brendshme që vendkalimi kufitar Sukubinë – Muriqan të hapet sa më shpejt edhe për qarkullimin e mallrave. Komuna e Ulqinit i është drejtuar me kërkesë më 17 tetor të... Vazhdo

January 21, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dasmat dhe ceremonite martesore ne Anë të Malit – Video
E kaluara gjithmonë tërheq… Pas sugjerimeve të lexuesve tanë nga treva të ndryshme të Anës së Malit, menduam të nisim një cikël të traditës së hershme dhe ritualeve mbi proceset më të rëndësishme jetësore, siç janë dasma. Vendosëm ta nisim nga  Ana Malit, për respekt të lexuesve tanë atje, të cilët kanë qenë të parët që na kanë dhënë një ide të tillë. Për të folur për dasmën e Anës së Malit, sigurisht që më parë duhej parë me pleqrit e Anës Malit e të takoheshin njerëzit e duhur.... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Material nga fusha të ndryshme Në numrin e saj më të ri (38), i cili doli në fund të dhjetorit, revista “Buzuku” ofron materiale me vlerë dhe shumë interesante për lexuesin e saj. Krahas raporteve mbi veprimtaritë e ndodhura në periudhën ndërmjet botimit të dy numrave, siç janë manifestimet kushtuar 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe shfaqja e premierës së koreodramës “Kalendari”, ndarja e Çmimit “Nderi i Kombit” për Malësinë e Madhe, manifestimi “Ora e Maleve” në Rozhajë,... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Page 1 of 3123