100 vjetorit te Kongresit te Manastirit

100 vjet nga alfabeti shqip
Kryeministrat Sali Berisha, Hashim Thaci dhe Nikola Gruevski kane marre pjese ne ceremonine solemne per nder te 100 vjetorit te Kongresit te Manastirit. Gruevski, ne fjalen pershendetese ka deklaruar se vendimi i ketij kongresi, ai per alfabetin shqip, nuk ishte ne dem te asnje populli dhe aq me teper atij te Maqedonise. “Vendimet e dala nga Manastiri para 100 viteve nuk ishin ne dem te ndonje populli ne vecanti, aq me pak ndaj atij maqedonas. Popujt tane gjithmone kane jetuar prane njeri-tjetrit”, eshte shprehur Gruesvski. “Jubileu... Vazhdo

November 23, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on 100 vjet nga alfabeti shqip
Tags: , , ,