ada

Dr.Nail Draga jep alarmin mbi Ishullin Ada
Ishulli Ada, specialistet japin alarmin Gjeografi I njohur nga Ulqini doctor Nail Draga shprehet se Lumi Buna në grykderdhjen e tij shkakton problemin kryesor sa I përket përmbytjeve dhe se është më se I nevojshem pastrimi I grykderdhes së Bunës në delten e saj në mënyrë të vazhdueshme. Draga shpereht se nga viti në vit sipas studjuesve ishulli Ada I cili këtë vit shenon edhe 130 vjetorin e krijimit është duke u tkurrur dhe se kërkohen ndërhyrje për të ruajtur ishullin I cili nga erozioni detar nga viti në vit po... Vazhdo

November 30, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Dr.Nail Draga jep alarmin mbi Ishullin Ada
Tags: , , , ,

Ada Bojana, lepota ili porok
Foto: Press Online Reporteri Pressa na najčuvenijoj nudističkoj plaži na Balkanu Pet evra – Ulaz u kamp se plaća pet evra po vozilu plus evro po osobi u kolima. Ali ima i drugi put, jeftiniji, koji košta – malo plivanja preko reke. Sloboda – Prvi osećaj nelagodnosti i straha od tuđih pogleda brzo nestaje jer nema zagledanja koje bi se dalo očekivati; zapravo niko nikog ne gleda. Ada Bojana poslednjih godina privlači sve one kojima je muka od vašarske budvanske atmosfere, ljubitelje gušta i morskih specijaliteta,... Vazhdo

July 21, 2011  :: news :: Comments Off on Ada Bojana, lepota ili porok
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ada po zhduket!
Lufta kunder natyrës Buna gradualisht “po e gërryen” Adën dhe deri në fund të këtij shekulli ajo nuk do të ekzistojë më! Buna (më saktësisht Drini) e formoi Adën nga fundi i shekullit XIX, e në qoftë se urgjentisht nuk ndërmarrim diçka, ajo edhe do ta shkatërrojë! Legjenda thotë se në vitin 1858 në grykëderdhjen e Lumit Buna në det u fundos anija Merito, pronë e Anton Alegretit nga Trogiri, të cilën e drejtonte kapiten Naporeli. Pikërisht ky moment ka qenë vendimtar për formimin e Adës. Sepse, në shekullin... Vazhdo

October 5, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ada po zhduket!
Tags: , , ,

Janë rrezikuar bukuritë natyrore të Ulqinit
Ada po zhduket në sytë tonë Natyra nuk mund ta durojë më këtë prishje të baraspeshës dhe prandaj kemi këto procese të tmerrshme. Thjeshtë nuk mundem të mos e citoj një pjesë të mesazhit të kryeparit indian nga Sietlli drejtuar njeriut të bardhë në vitin e kahmotshëm 1854: “Ky ujë i kristaltë që rrjedh nëpër përrockat dhe lumenjtë e shpejtë nuk është vetëm ujë por edhe gjak i të parëve tanë. Lumenjtë janë vëllezërit tonë, ato na shuajnë etjen. Lumenjtë bajnë kanutë tona dhe ushqejnë fëmijët... Vazhdo

August 18, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Janë rrezikuar bukuritë natyrore të Ulqinit
Tags: , , , , , ,

Definicioni i absurditetit, “ vepro njësoj por kërko rezultate te ndryshme
Është shqetësuese, por jo e papritur, që në këtë kohë parazgjedhore faqet elektronike te forumeve mbushen me zhurmë plote akuza, kundër-akuza, fyerje dhe kërcënime nga individët qe gjejnë strehim dhe kamuflazh nën pseudonime të ndryshme. Një numër i tyre përdorin këto forume për të larë hesape personale të cilat në shumë raste përfundojnë edhe ne sharje dhe kërcënime. Por nuk mungojnë as postime plot gënjeshtra me qëllim për të krijuar kaos dhe për të keqësuar akoma më shumë gjendjen e popullit shqiptar... Vazhdo
Divlji graditelji brži od stranih investitora  u Adi Bojani
Ulcinj.25.02.2008– Prirodna raskoš i neslu?eni razvojni potencijal Ade Bojane odavno su u notesima najmo?nijih svjetskih investitora. Ali, naro?ito u posljednje vrijeme i predmet nove pažnje divljih graditelja iz Ulcinja i ostalih krajeva širom Crne Gore. I dok vlada o?ekuje dobar odziv na nedavno raspisani tender za izražavanje interesovanja investitora za ostrvo, divlji graditelji sa obije strane Bojane postavljaju šipove i grade luksuzne objekte ne kriju?i se pritom od o?iju javnosti i nemare?i mnogo za upozorenja nadležnih... Vazhdo

February 25, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Divlji graditelji brži od stranih investitora u Adi Bojani
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Ftohen të interesuarit të shpalosin synimet Qeveria e Malit të Zi, e cila është pronare e ujdhesës Ada, me një sipërfaqe prej 520 hektarësh, synon të nënshkruajë kontratën për dhënien me koncesion shumëvjeçar të rreth 100 hektarëve të kësaj ujdhese, duke i dhënë të drejtën për zhvillimin dhe menaxhimin e këtij kompleksi turistik. Ministria e Turizmit dhe Mbrojtjes së Mjedisit Jetësor i ka ftuar të hënën investitorët e interesuar ndërkombëtarë me përvojë në fushën e turizmit që të bëjnë vlerësimin... Vazhdo

February 21, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ministria e turizmit shpalli konkursin për valorizimin e komplekseve turistike në bregdetin malazias
Tags: , , , , , , , ,

Montenegro In Tourism Push
Podgorica _ Montenegro has called on international investors to help develop high-end tourism along its coastline. The appeal by the country’s Ministry of Tourism and Environmental Protection calls on investors to help draft a preliminary appraisal for construction projects in the area. Successful companies will then be allowed to manage the new tourist complexes once they are constructed. Ada Bojana island has been identified as one of several key locations for the development of high-end tourism. The island, about 520 hectares... Vazhdo
Vlada raspisala konkurs za gradnju hotela i rentiranje Ade Bojane
Nude ostrvo u zakup Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine pozvalo je ju?e me?unarodne investitore sa iskustvom da obave predtendersku procjenu za gradnju i upravljanje prirodnim turisti?kim kompleksima na jadranskoj obali. Kao podru?je za razvoj kvalitetnog turizma, prije svega, prepoznato je ostrvo Ada Bojana – saopšteno je iz ministarstva. Crnogorska vlada, koja je vlasnik cjelokupnog ostrva površine 520 hektara, namjerava da zaklju?i ugovor o dugoro?nom zakupu oko 100 hektara, sa davanjem prava na razvoj i upravljanje... Vazhdo

February 13, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Vlada raspisala konkurs za gradnju hotela i rentiranje Ade Bojane
Tags: , , , , , , , , , ,

Opipavaju interesovanje za Adu
Podgorica(MINA-BUSINESS)- Crnogorsko Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine pozvalo je ju?e zainteresovane me?unarodne investitore sa iskustvom da urade predtendersku procjenu za gradnju i kasnije upravljanje brend-nejm prirodnim turisti?kim kompleksima na jadranskoj obali. Kao podru?je za razvoj kvalitetnog turizma, izme?u ostalih je prepoznato ostrvo Ada Bojana. Vazhdo  Vazhdo

February 12, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Opipavaju interesovanje za Adu
Tags: , , , , , , , ,

Page 1 of 212