Ali Rexha

Kumtesë për opinion e Partisë së Prospertitit Demokratik
PARTIA E PROSPERITETIT DEMOKRATIK PARTIJA DEMOKRATSKOG PROSPERITETA THE PARTY OF DEMOKTRATIC PROSPERITY ULQIN – ULCINJ. Montenegro Tel.++382 30 412 816 & Fax ++ 382 30 401571 e-mail: alirexha@live.com Ulqin, më  03.09.2010 Kumtesë për opinion Kryesia e Partisë së Prospertitit Demokratik falenderon votuesit e saj për përkrahje korrekte dhe konstante të partisë dhe i njofton ata se do të dalë në zgjedhjet e parakohshme lokale të caktuara për 17 tetor dhe se është duke analizuar variantin më të volitshëm dhe më... Vazhdo
Letër e hapur kryetarëve të partive politike shqiptare në Mal të Zi
Shaban Peraj: Populli kërkon rezultate Se si më sillen vërdallë në kokë vitet e para të pluralizmit, tentativat për një jetë më të mirë, angazhimi për përgjegjësi, maturi e tolerancë që ishte për çdo lakmi në ato vite. Po, papë sot më sillen në kokë përçarjet, mostoleranca, acarimet, gjë që e bën të papërfillshëm kërkesën tonë për të kërkuar unitet, demokraci, apo realizimin e besimit të marrë nga populli pas zgjedhjeve të fundit. Kaluam 20 vjet në pluralizëm, të gjithë ishim të bindur se... Vazhdo
Shaban Peraj: Katrahura e radhës
Nuk ka nevojë për asfarë sensibilizimi të çështjes shqiptare këtu në Ma të Zi. Një katrahurë kombëtare rrezikon qenien tonë dhe kjo është evidente tani pas zgjedhjeve lokale, të mbajtura më 23 maj. Kjo është e vërteta jonë, ky është realiteti për momentin, dhe nëse kështu vazhdohet, e sipas tyre nuk ka arsye të mos vazhdojë, ne jemi në prag të zhdukjes, jemi në rrezik, gjë të cilën e kemi provuar edhe në kohën e monizmit. Për këtë nuk ka dyshim, alarmi është dhënë dhe ato që sadopak kanë dinjitet... Vazhdo
PPD garon e vetme në zgjedhjet lokale në Mal të Zi – Video
Partia e Prosperitetit Demokratik (PPD) me seli në Ulqin konfirmoi të mërkurën se do të dalë vetëm në zgjedhjet e ardhshme lokale që janë shpallur për datën 23 maj të këtij viti, ndërkaq nga gjashtë partitë, ky është subjekti i dytë politik shqiptar në Ulqin që kumton publikisht mënyrën e pjesëmarrjes në garën e ardhme për qeverisjen vendore. Partia e Prosperitetit Demokratik në vitin 2007, me 3 këshilltarët e saj, sa e kishte përkrahjen e votuesve në komunën e Ulqinit, u shkëput nga Koalicioni i partive... Vazhdo
Organizata Turistike e Ulqinit mori pjes në panairin e turizmit në Berlin
Organizat Turistike e Ulqinit morri pjes në panairin e turizmit në Berlin më 14-17 mars 2010. Prezantimi i radhes i ofertës turistike të Organizates Turistike të  Ulqinit (OTU)në panairin turistik në Berlin, ku u bë hartimi i materialeve të reja turistike propagandistike të Ulqinit por gjithashtu moren pjes edhe aktoret principale te lamis te turizmit malazias sikurse Ministri per turizëm Predrag Neneziq,Sasha Radoviq,direkrori gjeneral i Rivieres së Ulqinit Mikan Zec,profesionalisti i jon i lavdishëm per turizëm Isat Dragovoja... Vazhdo
Mbledhja e kryesisë së PPD-së – Video
Shërbimi për informim i Partisë së Prosperitetit Demokratik njofton se Këshilli drejtues mbrëmë mbajti mbledhjen e radhës për të analizuar realizimin e programit vjetor të punës të shpalosur më herët nga kryetari i Partisë dhe të miratuar nga Këshilli Qendror i PPD-së. Në mbledhje u vlerësua si pozitive përpjekja maksimale e partisë që të zbatojë statutin dhe programin e vet si parti nacionale, e cila gjë mjerisht nuk ndodh me numrin më të madh të subjekteve tjera nacionale shqiptare. Kryesitë e këtyre partive... Vazhdo

January 29, 2010  :: Politika :: Komente (2)
Tags: ,

Nika: Nuk ka më Hamlet i cili tmerrohet për “tradhëti”
Z. Peraj e morëm haberin dhe më gëzuat që më hoqët dilemën se përse keni qenë të brengosur që Kryetari i Partisë së Prosperitetit Demokratik si “katunar” nuk mund të udhëheqë me Organizatën Turistike në Ulqin. Pas reagimit tim mësova që ju kishit problem edhe me mua (që njëherë e një kohë paskam ngritur tym ndaj familjes suaj dhe u paskam eliminuar politikisht). Gjithashtu u gëzova dhe njëkohësisht u brengosa kur kuptova se nuk ishim vetëm ne të dy që kemi nevojë si dikur për listat e “Schinder-it”…,... Vazhdo
Bisedë me Ali Rexhën, drejtor i organizatës turistike të Ulqinit
Ulqini duhet ta definojë pozitën e vet në turizëm Referencat dhe përvoja ime më kanë inkurajuar që t’i qasem kësaj sfide e cila kërkon shumë seriozitet dhe përkushtim. Do të përpiqem dhe do të obligoj veten para qytetarëve dhe para politikës të dëshmoj se nuk është gabuar në emërimin tim. Kjo mbetet për t’u dëshmuar. E ardhmja, sidoqë të jetë, unë edhe përkundrejt këtyre gjykimeve, por edhe paragjykimeve, do të ngritem mbi çdo suprimim dhe do të jem bashkëpunëtor i mirë qoftë për politikën të... Vazhdo

November 18, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Bisedë me Ali Rexhën, drejtor i organizatës turistike të Ulqinit
Tags: , , ,

Formimi i Klubit do të faktorizojë përfaqësimin e shqiptarëve
Edhe pse në Zgjedhjet Parlamentare të Malit të Zi shqiptarët në mënyrë masive u përcaktuan për partitë nacionale, për fat të keq, bazuar në rrjedhat e fundit të Kuvendit Republikan, po shihen mangësi në perfaqësimin e interesave të shqiptarëve. Kjo u pa në seancën e fundit të Kuvendit, pikërisht gjatë „orës ministrore“ ku deputetët shqiptarë nuk i parashtruan asnjë pyetje Kryeministrit duke krijuar kështu përshtypjen se shqiptarët i kanë zgjedhur te gjitha problemet e veta dhe nuk kanë asnjë vërejtje... Vazhdo

August 9, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Formimi i Klubit do të faktorizojë përfaqësimin e shqiptarëve
Tags: , , , ,

Lobimi politik në Mal të Zi
Në Mal të Zi çështja e lobimit nuk është e rregulluar me ligj. Për fat të keq kjo fjalë mbulohet nga misteri e shumë të tjerë e trajtojnë edhe si formë e korrupsionit ose përpjekje për ta legalizuar me ligj. Fjala lobi e ka zanafillën e vet nga gjuha angleze që në shqip do të thotë paradhomë e që fjala është për hapësirën që ndodhet në mes të hyrjes dhe hapësirave të Kongresit Amerikan ku dikur u shfaqën lobistët e parë. Lobistët kishin për detyrë dhe që edhe sot kanë të japin informata pozitive,... Vazhdo

June 15, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Lobimi politik në Mal të Zi
Tags: , , , , , , ,

Page 3 of 41234