Ali Salaj

Propozim i Art Klubit pĂ«r emĂ«rtimin e njĂ« rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Njoftim pĂ«r media   “Art Club” propozon qĂ« njĂ« rruge apo sheshi nĂ« Ulqin t’i jepet emri i poetit Ali Podrimja   Shoqata e ArtistĂ«ve dhe IntelektualĂ«ve “Art Club” nga Ulqini i ka propozuar Komisionit pĂ«r EmĂ«rtimin e RrugĂ«ve dhe Shesheve tĂ« Kuvendit tĂ« KomunĂ«s sĂ« Ulqinit qĂ« njĂ« rrugĂ« apo shesh nĂ« kĂ«tĂ« qytet tĂ« mbajĂ« emrin e poetit tĂ« njohur shqiptar me renome ndĂ«rkombĂ«tare, Ali Podrimja. NĂ« arsyetimin e kĂ«tij propozimi thuhet se Ali Podrimja ishte shumĂ« i lidhur me Ulqinin, tĂ« cilin e donte dhe... Vazhdo

February 14, 2013  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Propozim i Art Klubit pĂ«r emĂ«rtimin e njĂ« rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Salaj: Krijuesit shqiptarë dhe shpërblimet vjetore
Ndarja e shpĂ«rblimeve tradicionale paraqet njĂ« performancĂ« nderimi pĂ«r punĂ«n e personaliteteve tĂ« kulturĂ«s, artit, shkencĂ«s, sportit por edhe tĂ« njerĂ«zve tĂ« thjeshtĂ« qĂ« me veprimtarinĂ« e tyre kontribuan nĂ« zhvillimin dhe emancipimin e shoqĂ«risĂ«. NĂ« vendet e zhvilluara dhe tĂ« konsoliduara kĂ«tĂ« performancĂ« e mbajnĂ« institucionet kulturore publike dhe shtetĂ«rore, tĂ« cilat kanĂ« mundĂ«si dhe kapacitet qĂ« laureatĂ«ve pĂ«rveç nderimit dhe kĂ«naqĂ«sisĂ« tu ofrohet edhe ndonjĂ« shpĂ«rblim material qĂ« do tĂ« ishte shumĂ«... Vazhdo

December 30, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Salaj: Krijuesit shqiptarĂ« dhe shpĂ«rblimet vjetore
Tags: , ,

Ali Salaj: Memorandumi i vitit 1992 – Metamorfozat e tranzicionit
Duke analizuar sistemin partiak tĂ« shqiptarĂ«ve nĂ« rajon, analisti dhe publicisti i njohur ,Elez Biberaj nĂ« veprĂ«n e tij “ShqipĂ«ria nĂ« Tranzicion- Rruga e vĂ«shtirĂ« drejt DemokracisĂ«â€ vĂ« nĂ« dukje sistemin e paqĂ«ndrueshĂ«m partiak , i cili mbretĂ«ron gati nĂ« tĂ«rĂ« hapĂ«sirĂ«n shqiptare ku “ shumica e partive pĂ«suan pĂ«rçarje, tĂ« shkaktuara mĂ« fort nga rivalitete personale dhe intriga sesa nga parimet politike”. NĂ« kĂ«tĂ« kuadĂ«r kuptohet edhe pluralizmi i shqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi, i cili  pĂ«rjetoi devijime... Vazhdo

September 19, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Ali Salaj: Memorandumi i vitit 1992 – Metamorfozat e tranzicionit
Tags: ,

Zyra e AmbasadĂ«s sĂ« SHBA-sĂ« interesohet pĂ«r fatin e gazetĂ«s “Koha javore
Zyra pĂ«r media dhe kulturĂ« tĂ« AmbasadĂ«s sĂ« SHBA-sĂ« interesohet pĂ«r fatin e gazetĂ«s “Koha javore”. Redaktori pĂ«rgjegjĂ«s i gazetĂ«s “Koha javore”, Ali Salaj, zhvilloi nĂ« PodgoricĂ« njĂ« takim me shefen e Zyren pĂ«r media dhe kulturĂ« tĂ« AmbasadĂ«s sĂ« SHBA-sĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi, znj. Shelly A. Seaver. NĂ« kĂ«tĂ« takim u bisedua pĂ«r situatĂ«n aktuale nĂ« mediat e shkruara nĂ« Mal tĂ« Zi, veçanĂ«risht pĂ«r tĂ« ardhmen e gazetĂ«s nĂ« gjuhĂ«n shqipe “Koha javore”. Znj. Seaver u interesua pĂ«r fatin e gazetĂ«s “Koha javore”... Vazhdo

August 31, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Zyra e AmbasadĂ«s sĂ« SHBA-sĂ« interesohet pĂ«r fatin e gazetĂ«s “Koha javore
Tags: , ,

Salaj: 20 vjetori i “Kalimeres poetike”
Ali Salaj “Kalimera poetike “ nĂ« traditĂ«n  e saj 20 vjeçare ka krijuar prurje tĂ« reja jo vetĂ«m nĂ« fushĂ«n e letĂ«rsisĂ«, por edhe nĂ« atĂ« tĂ« artit dhe tĂ« kulturĂ«s shqiptare nĂ« pĂ«rgjithĂ«si. “kalimera poetike” tejkaloi tematikĂ«n letrare dhe pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« pĂ«rmes kĂ«tij manifestimi tĂ« veçantĂ« hapet rruga  e integrimeve kulturore mbarĂ«kombĂ«tare. Me emrat mĂ« tĂ« njohur tĂ« letrave shqipe Kalimera krijoi lidhjet e para kulturore dhe identitare me ShqipĂ«rinĂ«, KosovĂ«n dhe me shqiptarĂ«t e MaqedonisĂ« duke... Vazhdo

August 5, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Salaj: 20 vjetori i “Kalimeres poetike”
Tags: , ,

Ali Salaj: Qeveria dhe fati i gazetĂ«s “Koha javore”
Ali Salaj GjatĂ« njĂ« takimi nĂ« restorantin buzĂ« Liqenit tĂ« bukur tĂ« Shasit, ish ambasadori amerikan nĂ« Mal tĂ« Zi, Roderik Mur, shfaqi habinĂ« kur me interesimin e tij e njoftova se gazeta e pakicĂ«s shqiptare “Koha javore”, nĂ« vend qĂ« tĂ« falet, shitet 0.50 Euro. Habia e ambasadorit ishte edhe mĂ« e madhe kur mori vesh se gazeta e vetme nĂ« gjuhĂ«n shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi nuk financohet nga themeluesi (Kuvendi apo Qeveria), por Ă«shtĂ« lĂ«nĂ« nĂ« mĂ«shirĂ«n e fatit. KĂ«to reminishenca m’u ngjallen pasi lexova njĂ« shkresĂ«... Vazhdo

July 5, 2012  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Ali Salaj: Qeveria dhe fati i gazetĂ«s “Koha javore”
Tags: ,

Ali Salaj: Filmi kosovar ne kerkim te identitetit
Me rastin e JavĂ«s sĂ« Filmit Kosovar nĂ« Ulqin NĂ« kĂ«rkim tĂ« identitetit Tradita e pakĂ«t e filmit kosovar e sidomos numri i vogĂ«l i filmave tĂ« xhiruar, nuk ofrojnĂ« mundĂ«si pĂ«r tĂ« krijuar njĂ« tipologji tĂ« pĂ«rshtatshme pĂ«r kĂ«tĂ« kinematografi, por mund tĂ« gjejmĂ« drejtime, rrjedha ose tendenca ideore dhe stilistike, tĂ« cilat paraqiten mĂ« shpesh nĂ« forma tĂ« sinkretizuara. Edhe pse tradita nĂ« film nuk Ă«shtĂ« çdoherĂ« vendimtare, sepse siç thotĂ« historiani i njohur i filmit Andre Bazeni “periudha pesĂ«vjeçare nĂ«... Vazhdo

June 30, 2012  :: KulturĂ« / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Ali Salaj: Filmi kosovar ne kerkim te identitetit
Tags: , ,

Ali Salaj, kryetar i ri i “Art Club”-it tĂ« Ulqinit
Shoqata e ArtistĂ«ve dhe IntelektualĂ«ve “Art Club” nga Ulqini zgjodhi nĂ« Kuvendin e saj zgjedhor, tĂ« mbajtur tĂ« premten, kryetar tĂ« ri gazetarin dhe kritikun e filmit Ali Salaj. Ai Ă«shtĂ« kryeredaktor i gazetĂ«s “Koha javore” dhe korrespondent i ZĂ«rit tĂ« AmerikĂ«s nĂ« gjuhĂ«n shqipe pĂ«r Malin e Zi. PjesĂ«marrĂ«sit e Kuvendit vlerĂ«suan kontributin dhe rezultatet e arritura nga kryetari i deritashĂ«m, mr. Haxhi Shabani, sidomos nĂ« fushĂ«n e botimeve. Kryetari i ri i “Art Club”-it premtoi se pĂ«rkundĂ«r vĂ«shtirĂ«sive... Vazhdo

March 17, 2012  :: KulturĂ« / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komente (2)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ali Salaj: Larg gazetarisë hulumtuese
Kur tĂ« kemi parasysh krizĂ«n aktuale tĂ« mediave tĂ« shkruara nĂ« botĂ« e posaçërisht gjendjen e mediave tĂ« shkruara në gjuhĂ«n shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi atĂ«herĂ« Ă«shtĂ« mĂ« se e kuptueshme se gazetaria hulumtuese jo qĂ« nuk ka gjasa tĂ« zhvillohet ,por ajo do tĂ« jetë nĂ« zhdukje tĂ« vazhdueshme. Kjo ndodh sepse e ardhmja e gazetarisĂ«, sidomos e asaj hulumtuese, do tĂ« zhvillohet nĂ« internet dhe nĂ«pĂ«r vebfaqet dhe portalet e ndryshme tĂ« tij, duke mbijetuar krizĂ«n qĂ« i ka pĂ«rfshirĂ« mediat e shkruara. GazetarinĂ«... Vazhdo

November 7, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Ali Salaj: Larg gazetarisĂ« hulumtuese
Tags: , , , ,

Informimi shqip nĂ« Mal tĂ« Zi – Gazetaria hulumtuese
KĂ«shilli nacional i shqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi organizoi tĂ« dielĂ«n nĂ« Ulqin tryezĂ«n e rrumbullakĂ«t me temĂ«”Informimi shqip nĂ« Mal tĂ« Zi – Gazetaria hulumtuese” Gazetaria hulumtuese,e panjohur pĂ«r mediet nĂ« gjuhĂ«n shqipe Kryeredaktori i Televizionit “TopChannel”, Mentor Kikia, prezantoi pĂ«rvojĂ«n e mediave nĂ« ShqipĂ«ri sa ipĂ«rket gazetarisĂ« hulumtuese, me theks tĂ« veçantĂ« nĂ« televizionin ku ai punon. Ai solli raste konkrete tĂ«gazetarisĂ« hulumtuese nĂ« ShqipĂ«ri qĂ« kanĂ« dĂ«shmuar... Vazhdo

Page 1 of 212