Ali Salaj

Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili
Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili Që te ketë reklama e librit suksese jemi të detyruar të perdorim gjithë fshatrat e Ulqinit,pra kritikat e juaja zduhet të ken koment mbi fshatrat që po i permendim. Amulli, Bojku, Brajsha, Bratica, Darza, Dragaj, Fraskanjeli, Kalimani, Katërkolla, Kodra, Kollombza, Kosiqi, Kravari, Krytha, Kruçi, Leskoci, Megjureçi, Mali i Bardh,Mali I Briskut, Milla, Mozhura, Pistulli, Qurkaj, Rrastisha, Reçi, Salçi, Shasi, Shëngjergji, Shtodra, Shtoj i Poshtëm, Shtoj i Sipërm,... Vazhdo
Kabinet Gzima Hajdinage odbacio optužbe da cenzuriše nedjeljnik na albanskom jeziku
Pitajte novinare Ulcinj – Kabinet gradona?elnika Ulcinja Gzima Hajdinage demantovao je da na bilo koji na?in cenzuriše nedjeljnik na albanskom jeziku „Koha Javore”. Potpredsjednik Force Genci Nimanbegu u tekstu „Hajdinaga ure?uje „Koha Javore”” objavljenom u ju?erašnjem broju „Vijesti”, u pismu predsjedniku odbora direktora „Pobjede” Predragu Sekuli?u, naveo je da se u kabinetu ulcinjskog gradona?elnika albanski nedjeljnik prevodi na crnogorski jezik i dostavlja uredništvu „Pobjede”. Takve tvrdnje kabinet... Vazhdo
Në Kohen Javore asnje fjali per Fondacionin  “Dom Simon Filipaj”, përpara Vitit të Ri ndihmoj 37 famile dhe 8 studentë
Pritëm që Koha Javore të shkruaj mostjetër një fjali, dhe të lajmrojë lexuesit e vet(aq sa ka):  që Fondacioni  “Dom Simon Filipaj”, përpara Vitit të Ri ndihmoj 37 famile dhe 8 studentë, asnjëfjalë, vetëm po pyesim pse? Për  Kohen Javore Të marrësh përsipër të krijosh një organizatë me qellimin e vetëm, ndihmën ndaj atyre që kanë më së shumti nevojë, , menduam se po bëjmë një gjë fisnike dhe të mirë. Po kështu kur e nisem krijimin e kësaj organizate që e quajtëm Fondacioni “Dom Simon... Vazhdo
Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Vetëm presioni jep rezultat Atë që nuk u arrit përmes zgjedhjeve dhe tenderëve të panumërt në Ulqin, ia arriti pushteti malazias: të gjitha partitë nacionale shqiptare u bashkuan në qendrimin se duhet të ruhet e drejta e daljes së të vetmes të përjavshme në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Udhëheqja e Shoqërisë Aksionare Gazetare, Botuese dhe Grafike “Pobjeda” në fillim të këtij muaji vendosi që për shkak të krizës ekonomike me të cilën po përballet kjo kompani, e në bazë të propozimit të Qeverisë malazeze,... Vazhdo

May 4, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Tags: , , ,

KOHA JAVORE për shqiptarët është shumë më tepër se POBJEDA për malazezët!
KOHËN JAVORE  s’guxon askush ta shuajë! Reagim Mehmet Bardhi Kur këto ditë, pikërisht më 4 prill 2009,  e gjithë bota shqiptare  po feston anëtarësimin e Shqipërisë në Aleancën e Veri-Atlantikut, nga redaksia e të vetmës gazetë në gjuhën shqipe në MZ, KOHA JAVORE, nga redaktori i saj përgjegjës z. Ali Salaj, morëm lajmin se qeverisja malazeze (për të satën herë me radhë në kësi rastesh) po na përgatitë përsëri një befasi  “të këndshme”, shuarjen e të vetmës gazetë në gjuhën shqipe  KOHËS... Vazhdo
Reduktohet “Koha javore”, gazeta e vetme në shqip në Malin e Zi
Gazeta e vetme në gjuhën shqipe në Malin e Zi “ Koha javore”  në të ardhmen do të reduktohet dhe do të botohet një herë një  javë në formë shtojce  prej katër faqesh në të përditshmen “ Pobjeda”, njofton redaktori përgjegjës, Ali Salaj. “Ky është një vendim i ndieshëm që do të ndikojë negativisht në informimin e shqiptarëve në Mal të Zi dhe mund të nxisë reagime të ndryshme në opinionin shqiptar. Njëherësh , ky vendim bie në kundërshtim të gjitha Ligjet ndërkombëtare mbi të drejtën... Vazhdo
Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tundimi i politikanit dhe mediat në gjuhën shqipe Kualifikimet emocionale dhe deri diku euforike të z.Dinosha janë të ngjashme me recidivat e mendësisë lokaliste dhe krahinore ku njerëzit ndahen në dy kategori stereotipe: në atë patriotike dhe tradhtare, duke përjashtuar çdo kategori tjetër që duhet të jetë pjesë e një shoqërie me prirje qytetëruese. Tundimi për t`i kritikuar mediat ose për t`i vënë nën kontrroll ato nuk është asgjë e re. Kjo është praktikë e një mentaliteti të trashëguar nga e kaluara,... Vazhdo

November 10, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tags: ,

Page 2 of 212