Ambasada gjermane

Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Në gjashtë vitet e fundit, në shkollat e Ulqinit, lëndën e gjuhës gjermane e ligjerojnë dhe profesorë nga Gjermania. Ky projekt i Qeverisë Gjermane ka zgjuar interesim të madh tek nxënësit dhe prindërit. Gjuha është diçka më shumë se sa vetëm një mjet komunikimi. Gjuha është çelësi për t’u kuptuar me njëri-tjetrin, mjet i cili të ofron shoqëri dhe mundësi të reja. Mësimi i gjuhës dhe njohja e kulturës gjermane kanë vite e dekada që janë institucionalizuar në sistemin edukativo – arsimor në Mal... Vazhdo

May 9, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Tags: , , , , , , , ,

Sot në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ambasadori z. Peter Platte
Sot në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë z. Peter Platte. Në takimin që pati me Kryetarin Hajdinaga ishin të pranishëm   drejtorët e shkollave ’’Marëshali Tito’’, ’’Boshko Strugar’’ dhe  Gjimnazit ’’Vëllazërim Bashkim’’. Ambasadori Platte insistoi që gjuha gjermane t’i ofrohet nxënësve si gjuhë e huaj që nga klasa e tretë e shkollës fillore, duke veçuar përparistë që do të kishin ata, mundësinë e sigurimit të bursave dhe vazhdimin e studimeve... Vazhdo