Amir Hollaj

Camaj: Država Albancima ne izlazi u susret
Država nije spremna da albanskom narodu u Crnoj Gori izađe u susret i pomogne u ostvarivanju prava koja mu pripadaju, ocijenio je juče funkcioner Demokratskog saveza u Crnoj Gori Nikola Camaj. Predstavnik albanske koalicije Perspektiva Amir Holaj nedavno je kazao da će Albanci stečena prava tražiti pred Ustavnim sudom. Holaj je juče „Danu” kazao da je procedura predavanja žalbe u toku, kao i da će javnost biti obaviještena kada se taj proces dovede do kraja. Nikola Camaj se nada da će Holaj pripremiti neophodne papire i... Vazhdo

February 28, 2012  :: news :: Comments Off on Camaj: Država Albancima ne izlazi u susret
Tags: , , ,

Amir Hollaj ishte i pranishëm konferencën e Bill Klintonit
Deputeti i Koalicionit shqiptar “Perspektiva”, Amir Hollaj, dy ditë para se jepë dorëheqjen nga funksioni i deputetit ,qendroi ne Budve duke ndjek konferencën e Bill Klintonit “Balkan Networking”,. Në konferencën “Balkan Networking”,që u  zhvillua në Budva nga fondacioni ATLAS,të pranishëm ishin  edhe  ministri i Mjedisit të Shqiperis, Fatmir Mediu, me ftesë të kryeministrit malazez,sikurse dhe dy ish-krerët e shtetit Rexhep Mejdani  dhe Alfred Moisiu. Në mbledhjen e  ditës  se martë po ashtu është... Vazhdo

May 26, 2011  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Amir Hollaj ishte i pranishëm konferencën e Bill Klintonit
Tags: , , , , , , , ,

Edhe partitë shqiptare përkrahin themelimin REKOM-it
Klubi i partive nacionale shqiptare në Kuvendin e Malit të Zi ka mbështetur themelimin e Komisionit rajonal i cili do të merret me vërtetimin e fakteve për krimet e luftës dhe shkeljet e tjera të rënda të të drejtave të njeriut në territorin e ish Jugosllavisë. Në kuadër të konsultimeve me partitë parlamentare përfaqësuesit e koalicionit për REKOM në Mal të Zi Dragolub Vukoviq, Mirela Rebronja dhe Marina Vukoviq biseduan dje në Podgoricë me kryetarin e klubit të partive nacionale shqiptare Amir Hollaj. Ai , si... Vazhdo

May 20, 2011  :: Politika :: Comments Off on Edhe partitë shqiptare përkrahin themelimin REKOM-it
Tags: ,

Amir Hollaj paralajmëron tërheqjen nga kolegjiumi
Shefi i klubit të deputetëve shqiptarë Amir Hollajj paralajmëroi sot se do të dalë nga kolegjiumi i kryetarit të Kuvendit të Malit të Zi, nëse ky trup miraton versionin aktual të projektit të ligjit zgjedhor. Ai për agjencinë MINA theksoi se projekt ligji zgjedhor të cilin e përgatit kolegiumi nuk është i pranueshëm për deputetet shqiptarë. Ai e theksoi se miratimi i një akti kaq të rëndësishëm ligjor siç është ligji zgjedhor pa votat e përfaqësuesve autentik të popujve pakicë assesi nuk mund të jetë... Vazhdo

April 27, 2011  :: Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags:

Hollaj – Modaliteti i ri i ligjit i papranueshëm
Për partitë shqiptare nuk është i pranueshëm modaliteti i ligjit të ri zgjedhor i cili është vërtetuar në koleguimune kryetarit të Kuvendit, për arsye se me të heqen të gjitha të drejtat e poseduara të shqiptarëve ka deklaruar shefi i kubit të deputetëve të partive shqiptare Amir Hollaj. Modaliteti katual të cilin e ka propozuar kolegjiumi është i pa pranushëm për partitë shqiptare deklaroi Hollaj duke potencuar se me të heqen edhe ato të drejta që kanë qenë të garantuara. Modaliteti i ofruar , gjykua5r... Vazhdo

April 6, 2011  :: Politika :: Comments Off on Hollaj – Modaliteti i ri i ligjit i papranueshëm
Tags: ,

Holaj: Prijedlog neprihvatljiv
Nacrt modela izbornog zakona koji je utvrdio Kolegijum predsjednika Skupštine, nije prihvatljiv za albanske partije jer se njime ukidaju stečena prava Albanacima, kazao je danas šef poslaničkog kluba albanskih stranaka Amir Holaj, prenosi agencija Mina. “Trenutni model koji je predložio Kolegijum neprihvatljiv je za albanske partije”, rekao je Holaj agenciji Mina. On je naveo da se predloženim modelom ukidaju stečena prava Albanaca. “Model koji je ponuđen, po svemu sudeći, prihvatljiv je za većinu, ali, nažalost,... Vazhdo

April 5, 2011  :: news :: Comments Off on Holaj: Prijedlog neprihvatljiv
Tags: ,

Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vërteta e saj” Teksti i javës së kaluar kishte të bënte me gjithçka, përveçse jo me të vërtetën e Aleancës së Re dhe të njerëzve që identifikohen me të. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo për herë të parë, nuk vjen si rezultat i ndonjë analize të elektoratit, por si rezultat i inateve personale që njerëz të caktuar mund të kenë ndaj meje. Interesant është fakti se si këta njerëz mendojnë dhe besojnë se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Fehim Avdiu: Aleanca e Re dhe realiteti i saj
Levizja qytetare “Aleanca e Re” u themelua ne muajin shkurt 2009, me qellimin e bashkimit te votes ku jetojne shqiptaret, ku se pari u fokusua ne treven e Anes se Malit, per shkak te shkaperderdhjes, percarjes dhe keqperdorimit te votes ne kete treve. Si rezultat i aktivitetit politik te kesaj levizjeje u arrit nje sukses i dukshem, gjegjesisht nje mandat deputeti ne kuvendin republikan te Malit te Zi ne zgjedhjet parlamentare te mbajtura me 29.03.2009. Ky mandat u arrit me lidhjen e koalicionit te dy levizjeve qytetare “Aleancae... Vazhdo

February 21, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Komente (3)
Tags: , ,

Kryeministri Igor Luksic ju pergjigjet ne Facebook – Video
Link: Igor Lukšić Facebook Sikur para disa vitesh të na thoshin se, për ne shqiptarët e thjeshtë, ka një mënyrë tjetër për të takuar politikanë, qeveritarë, deputetë etj., përveç pritjes pas dyerve të hekurta të institucioneve, nuk do ta kishim besuar.Sot pra ekziston mundësia të komunikosh me kryeministrin e Malit të Zi,Link: Igor Lukšić Facebook dhe të presësh të ju përgjigjigjet pa asnjifar dileme. Po cilët emra shqiptarësh  të rëndësishëm nga Mali i Zi , apo të famshëm, i gjen në facebook?Kush... Vazhdo
Mehmet Bardhi: Rumija treba da bude slobodna za sve – Video
Lider Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Bardhi kazao je nakon konsultacija sa premijerom Igorom Lukšićem da se crkva na Rumiji koja, kako je rekao, služi jedino kao provokacija albankog stanovništva, mora hitno ukloniti. Bardhi je saopštio je da je premijeru tokom konsultacija objašnjeno da su problemi u tom kraju počeli još 1989. godine “kada su neki iz SPC-a našli srpsku Meku u sred Krajine”. “Vrh Rumije treba da bude slobodan za sve bez obzira na vjeru i nikakav vjerski objekat ne treba tamo da stoji gdje nikada... Vazhdo

January 28, 2011  :: news :: Comments Off on Mehmet Bardhi: Rumija treba da bude slobodna za sve – Video
Tags: , , , , ,

Page 1 of 512345