Amir Hollaj

Llukshiq i vazhdoi konsultimet me pĂ«rfaqĂ«suesit e partive nacionale shqiptare – Video
Kryeministri i Malit tĂ« Zi Igor Llukshiq ka biseduar sot nĂ« PodgoricĂ« me pĂ«rfaqĂ«suesit e partive nacionale shqiptare, kryetarin ForcĂ«s sĂ« re demokratike, Nazif Cungu , pastaj me kryetarin e LD nĂ« MZ Mehmet Bardhi e mĂ« vonĂ« Ă«shtĂ« dasht tĂ« takohet edhe me pĂ«rfaqĂ«suesin e pĂ«rspektivĂ«s Amir Hollaj. Kryetari i ForcĂ«s Nazif Cungu ka theksuar se Ă«shtĂ« e nevojshme zgjidhja e tĂ« gjitha çështjeve kontestuese , duke shtuar se nĂ« kĂ«tĂ« parti janĂ« tĂ« gatshĂ«m tĂ« ndihmojnĂ« integrimet euro-atlantike tĂ« Malit tĂ« Zi. NdĂ«rkaq... Vazhdo

January 25, 2011  :: Politika :: Comments Off on Llukshiq i vazhdoi konsultimet me pĂ«rfaqĂ«suesit e partive nacionale shqiptare – Video
Tags: , , , , , ,

Privatizimi i ndërmarrjeve shkatërroi ekonominë e Ulqinit
Ulqin, 20 dhjetor –   Duke debatuar rreth Ligjit mbi privatizimin e ndĂ«rmarrjeve shtetĂ«rore, i cili ndodhet nĂ« procedurĂ«n kuvendore, deputetĂ«t shqiptarĂ«, thonĂ« se ky “transformim” e shkatĂ«rroi ekonominĂ« e kĂ«saj komune edhe nuk ka asnjĂ« shenjĂ« tĂ« rehabilitimit tĂ« saj. Deputeti i ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike, Genci Nimanbegu privatizimi i ndĂ«rmarrjeve shoqĂ«rore u bĂ« pa u pyetur fare ulqinakĂ«t, bĂ«n tĂ« ditur KosovaLive. Qeveria, shton ai, udhĂ«heqĂ«sit i solli nga jashtĂ«, tĂ« cilĂ«t me paratĂ« e privatizimit... Vazhdo

December 20, 2010  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Privatizimi i ndĂ«rmarrjeve shkatĂ«rroi ekonominĂ« e Ulqinit
Tags: , , , , , ,

Partitë shqiptare në Malin e Zi deponojnë versionin e Kodit zgjedhor
PodgoricĂ«, 11 dhjetor – Tri partitĂ« opozitare shqiptare nĂ« Parlamentin e Malit tĂ« Zi kanĂ« kĂ«rkuar tĂ« shtunĂ«n qĂ« Grupi punues pĂ«r hartimin e Kodit tĂ« ri zgjedhor, qĂ« krahas propozimit tĂ« qeverisĂ« dhe tĂ« opozitĂ«s, tĂ« shqyrtojĂ« edhe iniciativĂ«n e kĂ«tyre subjekte nacionale parlamentare shqiptare lidhur me Kodin e ri zgjedhor. Unioni Demokratik i ShqiptarĂ«ve qĂ« merr pjesĂ« ne qeverinĂ« malazeze, nuk ka deklaruar se mbĂ«shtet simotrat shqiptare. Tre deputetĂ«t shqiptarĂ«, nĂ« letrĂ«n e pĂ«rbashkĂ«t dĂ«rguar kryeparlamentarit... Vazhdo

December 11, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on PartitĂ« shqiptare nĂ« Malin e Zi deponojnĂ« versionin e Kodit zgjedhor
Tags: , , , , ,

Sinishtaj: ShqiptarĂ«t nĂ« Malin e Zi s’e kanĂ« hallin e “ShqipĂ«risĂ« natyrale”
PodgoricĂ«, 3 nĂ«ntor – ShqiptarĂ«t nĂ« Malin e Zi nuk duket se kanĂ« treguar ndonjĂ« interesim, dhe askush nga pĂ«rfaqĂ«suesit e tyre legjitimĂ« nuk ka marrĂ« pjesĂ« nĂ« aktin e promovimit tĂ« “ListĂ«s pĂ«r ShqipĂ«rinĂ« Natyrale”. LiderĂ«t shqiptarĂ«, siç raporton KosovaLive, Bardhi, Dinosha kanĂ« pohuar se nuk kanĂ« marrĂ« ftesĂ« e as qĂ« janĂ« nĂ« dijeni pĂ«r kĂ«tĂ«, kurse deputeti Amir Hollaj Ă«shtĂ« shprehur se shqiptarĂ«t nĂ« Malin e Zi e kanĂ« zgjedhur rrugĂ«n e tyre, dhe ajo Ă«shtĂ« rruga drejt integrimeve evropiane. NdĂ«rkaq,... Vazhdo
Opozita në Ulqin negocion për koalicion
Tri partitĂ« parlamentare shqiptare, si Forca e Re Demokratike, Perspektiva dhe Lidhja Demokratike nĂ« Mal tĂ« Zi kanĂ« nisur tĂ« bisedojnĂ« pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« koalicion edhe nĂ« zgjedhjet e jashtĂ«zakonshme lokale tĂ« 17 tetorit nĂ« Ulqin tĂ« dalin me njĂ« listĂ«, raporton KosovaLive. Takimin e para festĂ«s sĂ« Bajramit tĂ« Madh, me ftesĂ« tĂ« ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike, nĂ« hotelin “Evropa” nĂ« ShkodĂ«r, tĂ« hĂ«nĂ«n e konfirmoi edhe lideri dhe deputeti i PerspektivĂ«s, Amir Hollaj. “Duke u mbĂ«shtetur nĂ« takimin e parĂ« qĂ« kishim... Vazhdo

September 13, 2010  :: AnketĂ« / Anketa :: Comments Off on Opozita nĂ« Ulqin negocion pĂ«r koalicion
Tags: , , , , ,

Koalicioni Bardhi,Cungu & Holli në Ulqin,bisedimet në Shkoder
Ulqini mĂ« 17 tetor do tĂ« dalĂ« nĂ« votime pĂ«r parlamentin e ardhshĂ«m vendor KĂ«shilli Qendror i ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike – Forca nĂ« mbledhjen e mbajtur  fundjavĂ«n qĂ« lamĂ« pas  ka vendosur qĂ« ky subjekt politik tĂ« dalĂ« me listĂ« tĂ« pĂ«rbashkĂ«t (Forca, Lidhja Demokratike dhe Perspektiva )nĂ« zgjedhjet lokale nĂ« Ulqin ku ende nuk ka vendim pĂ«rfundimtar nga asnjĂ«ra parti shqiptare. LiderĂ«t e partive opozitare shqiptare janĂ« takuar nĂ« ShkodĂ«r pĂ«r tĂ« biseduar rreth mundĂ«sisĂ« sĂ« krijimit tĂ« njĂ« koalicioni... Vazhdo
Letër e hapur , Kryetarëve të pesë subjekteve politike shqiptare në Komunën e Ulqinit
Z. Ali Rexha (PPD), Z.Ali Doda (BDSH) , Z. Amir Hollaj ( LQ “Perspektiva”) Z.. Mehmet  Bardhi (LDMZ) , dhe Z. Nazif Cungu (FD): TĂ« nderuar zotĂ«rinj Kryetar, Fillimisht, n’a vjen keq qĂ« zgjedhjet e muajit Maj tĂ« kĂ«tij viti nuk u kurorĂ«zuan mĂ« njĂ« kualicion të  partive shqiptare pĂ«r formimin e pushtetit lokal, por megjithate,  me caktimin e zgjedhjeve te reja lokale nĂ« KomunĂ«n e Ulqinit,me 17 tetor 2010, paraqitet  mundĂ«si e re e formimit tĂ« njĂ« koalicioni parazgjedhor tĂ« partive politike shqiptare tĂ«... Vazhdo
Forca e re demokratike kundër ndryshimeve në ligjet që rregullojnë fushën e arsimit të miratuara nga parlamenti i Malit të Zi
Ndryshimet me pasoja shumĂ«dimensionale Ndryshimet e miratuara nga Parlamenti i Malit tĂ« Zi nĂ« disa ligje qĂ« kanĂ« tĂ« bĂ«jnĂ« me fushĂ«n e arsimit do tĂ« kenĂ« pasoja shumĂ«dimensionale, vlerĂ«sojnĂ« nĂ« ForcĂ«n e Re Demokratike. Ndryshimet u miratuan ditĂ« mĂ« parĂ« nga shumica parlamentare, ndĂ«rsa kundĂ«r kĂ«tyre ndryshimeve, ndĂ«r tĂ« tjerĂ«, kanĂ« votuar edhe deputetĂ«t e tre subjekteve nacionale Genci Nimanbegu nga Forca, Mehmet Bardhi nga koalicioni LD nĂ« MZ – Alternativa Shqiptare dhe Amir Hollaj nga koalicioni... Vazhdo

August 21, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Forca e re demokratike kundĂ«r ndryshimeve nĂ« ligjet qĂ« rregullojnĂ« fushĂ«n e arsimit tĂ« miratuara nga parlamenti i Malit tĂ« Zi
Tags: , , , , , , ,

Shaban Peraj: Katrahura e radhës
Nuk ka nevojĂ« pĂ«r asfarĂ« sensibilizimi tĂ« çështjes shqiptare kĂ«tu nĂ« Ma tĂ« Zi. NjĂ« katrahurĂ« kombĂ«tare rrezikon qenien tonĂ« dhe kjo Ă«shtĂ« evidente tani pas zgjedhjeve lokale, tĂ« mbajtura mĂ« 23 maj. Kjo Ă«shtĂ« e vĂ«rteta jonĂ«, ky Ă«shtĂ« realiteti pĂ«r momentin, dhe nĂ«se kĂ«shtu vazhdohet, e sipas tyre nuk ka arsye tĂ« mos vazhdojĂ«, ne jemi nĂ« prag tĂ« zhdukjes, jemi nĂ« rrezik, gjĂ« tĂ« cilĂ«n e kemi provuar edhe nĂ« kohĂ«n e monizmit. PĂ«r kĂ«tĂ« nuk ka dyshim, alarmi Ă«shtĂ« dhĂ«nĂ« dhe ato qĂ« sadopak kanĂ« dinjitet... Vazhdo
Në Kuvendin e Malit të Zi debat i nxehtë për komunat e reja
NĂ« Kuvendin e Malit tĂ« Zi, sot u zhvillua njĂ« debat plot tensione rreth organizimit tĂ« ri territorial tĂ« Malit tĂ« Zi. Tre deputetĂ«t shqiptarĂ«, Mehmet Bardhi, Genci Nimanbegu dhe Amir Hollaj, mĂ« herĂ«t i kanĂ« adresuar kryeparlamentarit, Ranko Krivokapiq dy amendamente nĂ« Draftin e ligjit mbi organizimin territorial tĂ« Malit tĂ« Zi, tĂ« cilĂ«t kanĂ« tĂ« bĂ«jnĂ« me avancimin e komunĂ«s Urbane tĂ« Tuzit, nĂ« komunĂ« e plotĂ«, ndĂ«rkohĂ« qĂ« kjo kundĂ«rshtohet nga deputetet e shumicĂ«s parlamentare tĂ« Malit tĂ« Zi. Opozita dhe... Vazhdo

Page 2 of 512345