Amir Hollaj

Amir Hollaj, bartës i Listës për deputet i Koalicionit Shqiptar “Perspektiva”
1. Nga këto zgjedhje, në radhë të parë presim që të jenë në një nivel demokratik dhe që qytetarëve tanë t’ju tregojmë një pjekuri dhe qëllim të mirëfilltë, të përdorim oratori – fjalor të pastër dhe me fakte, si dhe qëndrime të paluhatshme politike. Qëllimi ynë është i pastër dhe për këtë jemi të sigurt në rezultate të mira. Lëvizja “Aleanca e re” ka përkrahjen e qytetarëve dhe aspak nuk na brengosë fakti që disa mundohen të na etiketojnë me emra të ndryshëm, sepse me retorika të... Vazhdo
Koalicioni Perspektiva – Marrveshje Politike
Për koalicion zgjedhor të zgjedhjeve parlamentare të 29.03.2009 neni 1. Subjektet nenshkruese te kesaj marreveshje politike jane  Grupet qytetare “Aleanca e re “ Ana e Malit , e perfaqersuar nga Amir Hollaj dhe  “Iniciativa qytetare” Tuz , e perfaqesuar nga Vasel Sinishtaj neni 2. Palet nenshkruese pajtohen qe ne zgjedhjet parlamentare te 29. marsit 2009, te dalin me emrin parazgjedhor “KOALICIONI SHQIPTARE – PERSPEKTIVA “ neni 3. Mandatet , gjegjesisht pjesemarrja e subjekteve politike ne shperndarjen e mandateve behet... Vazhdo

March 11, 2009  :: Politika :: Comments Off on Koalicioni Perspektiva – Marrveshje Politike
Tags: , , , , ,

Situata parazgjedhore parlamentare ne vitin 2009
Lokalizmat e vonuar Imagjinoni një gotë të thyer që bie nga tavolina dhe thyhet copë-copë në dysheme. Po ta filmonim aktin e thyerjes dhe ta zhvillonim filmin mbrapsht do të shikonim copat e mbledhura përnjëherë në dysheme, që kërcenin në ajër, për të formuar një gotë të plotë mbi tavolinë. Duke e parë rastin shohim që kjo është iluzion filmik sepse proceset në natyrë nuk mund të ndodhin kështu. Kjo nuk lejohet nga ligji i dytë i termodinamikës. Ligji thotë se në sistemet e mbyllura gjërat gjithmonë... Vazhdo
Amir Hollaj: Strategjia për pushtet do të ju çojë në fiasko politike
Reagim: Së pari kërkoi ndjesë lexuesve që përmes këtij reagimi duhet t`ju drejtohem 2/3 të anëtarëve të Këshillit Drejtues te Partisë së Prosperitetit Demokratik, mirëpo këtë nuk e bëj për hir të tyre por për hir të së vërtetës dhe që anëtarëve dhe votuesve të PPD-së, por dhe mbarë opinionit shqipëtar t’u sqaroj dhe t`i njoftoj me të pavërtetat dhe qëndrimet qëllimkëqia të 2/3 të Këshillit drejtues të PPD-së, e qe nuk bazohen ne Statutin e PPD-se. Në tekstin e lartpermendur të nënshkruar nga... Vazhdo
Amir Hollaj u shkarkua nga posti i kryetarit të PPD-së
Këshilli drejtues i PPD-së shkarkoi kryetarin, Amir Hollaj Kryetari i Partisë së Prosperitetit Demokratik, Amir Hollaj nuk gëzon më të drejtën e përfaqësimit të partisë, ka vendosur Këshhilli drejtues  i kësaj parti.  “Dy të treat e Këshillit drejtues vendosën  të hënën në mbrëmje  që mbi bazën e Statutit të PPD – së, neni 30 i Statutit kryetarit Hollaj t’i merret e drejta e përfaqësimit të partisë, e drejta që të zhvillojë biseda me parti të tjera shqiptare si dhe e drejta që në emër... Vazhdo
Përfaqësuesit shqiptarë të bashkëpunojnë dhe dialogojnë
Ulqin – Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi Tonin Beci është takuar të mërkurën e kaluar në Ulqin me kryetarin e Këshillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri, përfaqësues të partive politike shqiptare dhe kryetarin e Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga. Në takimin e parë zyrtar me kryetarin e KNSH-së, Tahir Tahiri, ambasadori Beci është informuar për ndërtimin dhe funksionimin e tij, si dhe problemet me të cilat ky këshill ballafaqohet. Kryetari i Këshillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri,... Vazhdo

December 4, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Përfaqësuesit shqiptarë të bashkëpunojnë dhe dialogojnë
Tags: , , , , ,

Bardhi se plaši skupih kola, Škrelji ro?aci kupili ‘’audi”
Automobil nema gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga. Njega vozi supruga u “fiatu punto” ili li?ni voza? u novom službenom “mercedesu” vrijednom oko 50 hiljada eura Da je automobil nužna potreba, smatra danas ve?ina gra?ana. No, automobil je ujedno i potpuno neisplativa investicija. Prije svega zbog skupog održavanja, visoke cijene goriva, osiguranja i registracije. Ipak, to nije prepreka jednom broju Ulcinjana koji imaju solidne prihode od turizma, pa se u najjužnijoj crnogorskoj opštini mogu vidjeti skupocjeni automobili... Vazhdo

September 5, 2008  :: Anketë / Anketa, Intervista / Intervju, Politika, Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Bardhi se plaši skupih kola, Škrelji ro?aci kupili ‘’audi”
Tags: , , , , ,

35 anëtarët e Këshillit Nacional Shqiptar në Mal të Zi
Këshilli Nacional Shqiptar përbëhet prej 35 anëtarëve. Njëzet prej tyre e kanë siguruar këtë të drejtë në bazë të funksionit: Fuad Nimani, ministër për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Gëzim Hajdinaga, kryetar i Komunës së Ulqinit, Smail Maliq Çunmulaj, kryetar i Komunës Urbane të Tuzit, Mehmet Bardhi, kryetar dhe deputet i LD në MZ, Ferhat Dinosha, kryetar dhe deputet i UDSH-së, Amir Hollaj, kryetar i PPD-së, Nazif Cungu, kryetar i Forcës së Re Demokratike – Forca, Ali Doda, kryetar i... Vazhdo
Të shtunën në Ulqin u mbajt kuvendi i elektorëve për zgjedhjen e anëtarëve të këshillit nacional të shqiptarëve
U zgjodhën 15 anëtarë Ulqin – Kuvendi i elektorëve zgjodhi të shtunën 15 anëtarët që do t`i përfaqësojnë në të ardhmen shqiptarët në Këshillin e tyre nacional. Anëtarë të Këshillit Nacional të Shqiptarëve u zgjodhën Agron Mehmedi, Ali Gjeçbritaj, Daut Ceka, Fadil Kovaçi, Gani Kukaj, Hajrudin Kovaçi, Husein Daciq, Ismail Doda, Mehmet Tafica, Musa Gjokaj, Naser Perasheviq, Palo Dreshaj, Tahir Gjonbalaj, Tahir Tahiri dhe Taip Kurti. Në Kuvend morën pjesë 48 elektorë nga 49 sa ishin ftuar. Përveç 15... Vazhdo
Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo

Page 4 of 512345