ana e malit

Shoqata Shqiptaro Amerikane – Ana e Malit organizon Piknik me 30 Maj
Zmadho Fotografinë Shoqata Shqiptaro Amerikane “Ana e Malit” organizon Piknik me datën 30 Maj 2011 prej orës 9 am – 6 pm Franklin D. Rosevelt State Park 2957 Crompond Road, Yorktown Heights NY 10598 Parking Lot 5 Harta e parkut   Aktivitetet: Turnir futbolli për fëmij dhe të rritur Volejboll Shah Tërheqje litari Gjuajtje guri Vrapim me thes Turniri i futbollit për të rritur do të zhvillohet me sistem eliminues, ndeshjet e roundit të pare do të zgjasin 30 minuta roundi i dytë 20 minuta finalja 30 minuta Ekipet... Vazhdo

May 27, 2011  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Shoqata Shqiptaro Amerikane – Ana e Malit organizon Piknik me 30 Maj
Tags: ,

Fondacioni STUDENTI organizoj – Garat e recituesve të rinj – Ulqin 2011
Fondacioni ,,STUDENTI”, për të gjashtën herë me radhë, organizoj ,,Garat e recituesve të rinj – Ulqin 2011″. Garat u mban të premten, me 20.05.2011, në Bibliotekën e Qytetit-Ulqin, në orën 20. Donatori kryesor i këtij evenimenti të rëndësishëm kulturor për Komunën tonë është Fondi për Pakica. Për realizimin e këtij aktiviteti e ka mundësuar,Komuna e Ulqinit, Shoqata “Ana e Malit” në Nju Jork, ndërsa për mbajtjen e tij kanë kontribuar, Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi . Ky... Vazhdo
Cafo Boga: Rrugëdalja nga kjo dramë e stërzgjatur politike në Shqipëri
Dhuna e 21 janarit duhet të shërbejë për të zgjuar nga gjumi politikën dhe shoqërinë shqiptare – këshilla se çfarë duhet bërë e si duhet vepruar Nga Cafo Boga NEW YORK, 24 janar, 2011 – “Lonely Planet” (Planeti i vetmuar), një udhëzues turistik me famë, kohët e fundit e numëronte Shqipërinë si një nga dhjetë vendet e para në botë që ia vlente të vizitoje në vitin 2011. Edicioni i fundit i “Best in Travel” thoshte, jo shumë kohë më parë, se ndërsa Ballkani konsiderohej një destinacion udhëtimi... Vazhdo

February 1, 2011  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Cafo Boga: Rrugëdalja nga kjo dramë e stërzgjatur politike në Shqipëri
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Filmi dokumentar Ana e Malit thesar që nuk shuhet të autorit Nexhmedin Avdiu
“Ah, si nuk zgjati me shumë” – me këto fjalë gazetari dhe shkrimtari Haxhi Shabani e përshkroi filmin dokumentar “Ana e Malit thesar që nuk shuhet“ të autorit Nexhmedin Avdiu. Me këto fjalë mund të përshkruhet edhe e gjithë mbrëmja e promovimit të këtij dokumentari që u shfaq këtë të shtunë në Qendren për kulture në Ulqin. Për të ditur se ku do shkojmë – duhet të dimë se ku kemi qenë. Me pak fjalë ky është edhe mesazhi që autori i këtij dokumentari dëshiron të transmetoj të shikuesi i sotëm... Vazhdo
Ana e Malit: Trevë me trashëgimi shumë të pasur kulturore
Foto nga Arhiva Dino Zeneli Foto nga Arhiva Haxhi Zeneli Për hir të dashurisë dhe përkushtimit për t’u arsimuar, nga treva e Anës së Malit kanë dalë shumë intelektualë e specialistë të profileve të ndryshme. Disa prej tyre kanë bërë emër në disa fusha, jo vetëm në hapësirën mbarëkombëtare, por edhe atë ndërkombëtare. Numri i tyre është aq i gjatë, saqë nuk po përmend emrin e asnjërit prej tyre nga droja se do të harroja ndonjërin. E rëndësishme të theksohet gjithsesi është fakti se numri i intelektualëve... Vazhdo
Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili
Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili Që te ketë reklama e librit suksese jemi të detyruar të perdorim gjithë fshatrat e Ulqinit,pra kritikat e juaja zduhet të ken koment mbi fshatrat që po i permendim. Amulli, Bojku, Brajsha, Bratica, Darza, Dragaj, Fraskanjeli, Kalimani, Katërkolla, Kodra, Kollombza, Kosiqi, Kravari, Krytha, Kruçi, Leskoci, Megjureçi, Mali i Bardh,Mali I Briskut, Milla, Mozhura, Pistulli, Qurkaj, Rrastisha, Reçi, Salçi, Shasi, Shëngjergji, Shtodra, Shtoj i Poshtëm, Shtoj i Sipërm,... Vazhdo
Intervistë Ekskluzive me Naser Çobaj, kryetar i Shoqatës “Shqiptare Amerikane Ana e Malit” në Nju Jork – Video
Shaban Peraj: Intervistë Ekskluzive me Naser Çobaj, kryetar i Shoqatës “Shqiptare Amerikane Ana e Malit” në Nju Jork Naser Çobaj sot mërgimtar në Nju Jork është i njohur nga të gjithë bashkëkombasit si ativist e atdhetar i cili me punën e vet që nga viti 1990 e këtej e kaloi jetën duke ndihmuar çështjen kombëtare, vendlindjen e tij ku ka lënë prindërit  e të afërmit, por që kurrë nuk ka hezituar të ndihmojë edhe Kosovën. Kudo që gjindet punon e vepron për të ruajtur me fanatizëm trungun familjar, doket,... Vazhdo
Promovim dinjitoz: E vërteta për qytetin e vjetër të Shasit
Më datë 22 maj 2009, në Ulqin u bë promovimi i librit “Shasi i lashtë, monument i kulturës”, një libër me kumtesa të studiuesve të njohur nga arkeologjia shqiptare e ajo malazeze. Ishte ky një promovim sa i rëndësishëm aq edhe kuptimplotë për vet kohën në të cilën u publikua. Një auditor i përbërë nga intelektualë të shquar të komunitetit shqiptar, në sallën e hotelit “Mediteran” patën rastin të dëgjojnë fjalët e thëna për rëndësinë e këtij libri si një nga veprat më të mira deri më sot,... Vazhdo
Organizata joqeveritare ”ORA” do të organizojë sesion shkencor për Shasin
Shasi i lashtë, monument i kulturës Në kuadër të Manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, i cili sivjet shënon edicionin e tij të pestë, Organizata joqeveritare “Ora” do të organizojë më 16-17 maj 2008 në Ulqin Sesionin Shkencor “Shasi i lashtë, monument i kulturës”. Sipas organizatorit, në Sesion pritet të marrin pjesë 14 studiues nga Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova, të cilët do të mundohen të hedhin dritë mbi Shasin nga fusha të ndryshme si historia, arkeologjia, etimologjia,... Vazhdo
Opština Ulcinj zaklju?ila je ju?e ugovore sa 10 lokalnih NVO
Ulcinj – Opština Ulcinj zaklju?ila je ju?e ugovore sa 10 lokalnih NVO o dodjeli novca iz budžeta za prošlu godinu. Za realizaciju projekata za koje je posebna komisija ocijenila da su zna?ajni za razvoj grada, Organizacija slijepih za Ulcinj i Bar dobila je 500 eura, NVO “Bjelogorac”, “Don ?on Buzuku”, “Anima”, “Ana e malit”, “Štoj” i “Razvoj ženskog preduzetništva” po 1.000 eura, a asocijacija “Ulcinj”, “Art Ulcinium” i “Novi... Vazhdo

February 27, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Opština Ulcinj zaklju?ila je ju?e ugovore sa 10 lokalnih NVO
Tags: , , , , , , , , , ,