Angli

Rozana Radi, puthja e parë në publik me të dashurin britanik
Një javë më parë, në skenën e të “Dielës shqiptare” kërceu “Valsin e tradhtisë” e veshur si nuse, në duet me këngëtarin e mrekullueshëm kosovar, Ramadan Krasniqi. E ndërsa në këngë ajo interpretonte një vuajtje dashurie, paçka se shkëlqente me veshje nuseje, në të vërtetë, Rozanën, tjetër kërcim e priste në darkë. Ai do të ishte kërcimi i dashurisë, jo i tradhtisë. Pasi mori të gjitha duartrokitjet e publikut për një këngë shumë të bukur të kompozuar nga Adrian Hila, Rozana kishte planifikuar... Vazhdo
Intervistë me piktoren Lirije Milla Korda
Piktorja që bën gjëra të vogla me dashuri të madhe Me shprehjen e saj spontane, të qartë, të fortë dhe krejt analitike duket interesi i kësaj artiste dhe gruaje me shumë profesione, plot me kulturë, por në të njëjtën kohë e drejtpërdrejtë, e sinqertë, pa hipokrizi intelektualizmi, por që paraqitet si vëzhguese e qartë e një bote me ndjenja spirituale. Përkthyese në institucionet zviceriane në gjermanisht, italisht, shqip e sllavisht, mediatore në konfliktet në mes të mërgimtarëve shqiptarë dhe të huaj,... Vazhdo