Atdheu na Bashkon

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo
Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Shqiptarët nuk kanë trajtim të barabartë Në organizim të Lëvizjes ” Atdheu na Bashkon”, që përfaqëson shumicën e organizatave dhe shoqatave të shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të Amerikës organizoi në Ulqin, më 4 priill 2008, tryezën e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”. Në këtë takim, ku morën pjesë përfaqësues të jetës politike, të sektorit civil dhe intelektual të pavarurë nga trevat etnike shqiptare në Malin e Zi, u trajtua e ardhmja politiko-juridike,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lëvizja “Atdheu na Bashkon” hap zyrën në Tuz
Konsolidim i një bashkëpunimi Lëvizja “Atdheu na Bashkon” do të hapë të enjten e ardhshme (më 3 prill) Zyrën në Mal të Zi, me qendër në Tuz. Në këtë eveniment janë të ftuar Ambasadori Amerikan në Podgoricë, Roderik Mur dhe ai i Shqipërisë, Saimir Bala, si dhe shumë personalitete nga fusha politike, OJQ-të dhe organizatat për të drejtat e njeriut. Me këtë rast, nga SHBA pritet të vijë edhe një delegacion i Lëvizjes “Atdheu na Bashkon”. Hapja e kësaj zyre në Tuz ka për qëllim konsolidimin... Vazhdo

April 1, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Lëvizja “Atdheu na Bashkon” hap zyrën në Tuz
Tags: , , ,

Deputeti Vasel Sinishtaj dhe kryetari i kuvendit të të tuzit,Nikollë Camaj u kthyen nga SHBA-ja
Takime në frymë të bashkëpunimit Tuz- Me ftesën e OJQ “Atdheu na Bashkon”, deputeti i ASH, Vasel Sinishtaj qëndroi për vizitë zyrtare në SHBA, me çrast ai atje u takua edhe me disa përfaqësues të OJQ, si “Malësia e Madhe”- Detroit, Fondacioni “Malësia”- Nju-Jork etj. Deputeti Sinishtaj me bashkatdhetarët atje shkëmbyen mendime rreth gjërave që më së tepërmi i interesonin diasporës sonë. ” Isha i ftuar nga Shoqata “Atdheu na Bashkon” ku mora pjesë në dhjetor... Vazhdo

February 6, 2008  :: Politika :: Comments Off on Deputeti Vasel Sinishtaj dhe kryetari i kuvendit të të tuzit,Nikollë Camaj u kthyen nga SHBA-ja
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,