autostrada

Fluks turistik në dogana, radhë të gjata në kufi
Qe nga data 15 korrik, qe shenon dhe fillimin e pikut te sezonit në Ulqin, persa i perket fluksit te hyrjeve, ne kufirin kryesor Debeli Brjeg eshte rritur ndjeshem numri i emigranteve nga diaspora qe mberrijne ne vend per te kaluar pushimet prane familjeve te tyre. Jane te shumte dhe emigrantet kosovare qe pasi mberrijne ne vend, zhvendosen pak dite qendrimi ne trojet e tyre, drejt plazheve të Ulqinit dhe atyre shqiptare per te pushuar. Duke pritur në kufi të kroacisë pahet rijeshti i automjeteve që nuk mbaron kurrë.Në pritje jan... Vazhdo

July 15, 2011  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Fluks turistik në dogana, radhë të gjata në kufi
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Mali i Zi synon ta lidhë autostradën me Kosovën
Podgoricë, 15 prill – Ministri i Transportit dhe Telekomunikacionit në Mal të Zi, Andrija Lompar, duke folur për autostradën e Adriatikut, ka thënë se procedura tenderuese ende nuk përfshin marrëveshjen për një aks të veçantë të autostradës që lidhet me Kosovën, mirëpo nuk e ka mohuar se kjo mund të realizohet një ditë. “Në një të ardhme sigurisht se do të bisedohet edhe për këtë çështje, ngase do të rrisë frekuentimin e trafikut nga Bari, nëpërmjet Malit të Zi”, ka thënë ministri Lompar, shkruan... Vazhdo

April 15, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Mali i Zi synon ta lidhë autostradën me Kosovën
Tags: , ,

Autorrugët e Kroacisë shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi
Kosovarët simjet do ti përdorin Autorrugët e Kroacisë,kurse kjo do jet shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi në të gjitha domenet turistike Ishte hera e parë që kaloj përmes Kroacisë dhe shqetësimi kryesor ishte se si do të jetë gjendja e rrugëve atje. Bashkë me familjen time kemi udhëtuar shumë viteve të fundit, dhe deri tani i kemi rënë përmes Italisë duke marrë tragetin në Bari, për të hyrë në Mal të Zi (Tivar). Kjo puna e tragetit nuk është vetëm një shpenzim më shumë, por të humbet edhe... Vazhdo