banesat

Gjendje e rëndë ekzistenciale të ish-punëtorëve kosovarë,shtetas të Malit të Zi
Të kujt jemi ne ish-punëtorët e kosovës? Shkruan:Ibrahim Berjashi/ korrespondent I Rilindjes, Ulqin Në Ulqin, por edhe në qendrat tjera në Malin e Zi,shtetas të këtij vendi,është një numër të konsiderueshëm ish- punonjës të ndërmarrjeve dhe institucioneve të Kosovës, të cilët në fund të viteve 80-të e kur Kosovën e okupoi regjimi vrastar I Millosheviqit,kanë mbetur në rrugë të madhe, pa punë pa të ardhura,pa ekzistencë. Një numër I tyre ka arritur të punësohet nëpër shkolla,administrata lokale, apo... Vazhdo
Shqiptarët e diasporës , duhet të vetëregjistrohen
Metodologjia e tanishme e regjistrimit të Entit Statistikor të Malit të Zi , nuk pasqyron numrin e vertetë të pjesëtarëve të diasporës Tashmë është bërë e njohur për publikun lajmi i regjistrimit të popullsisë në Mal të Zi, i cili do të zhvillohet prej 1 deri me 15 prill të këtij viti.Të gjithë jemi të vetëdijshëm për rëndësinë dhe përgjegjësinë e organit kompetent (pra, Enti i Statistikës-Monstat)  i cili do të merret me realizimin e këtij projekti,i cili zakonisht realizohet rreth çdo dhjetë... Vazhdo