Bashkimi Evropian

Moment historik për proceset integruese të Malit të Zi – Video
Komisioni Evropian dha rekomandimin që Mali i Zi të jetë kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian “KE konsideron se bisedimet mbi anëtarësim në BE duhet të fillojnë atë moment kur vendi të arrijë nivelin e domosdoshëm të respektimit të kritereve për anëtarësim, posaçërisht kritereve politike të Kopenhagës, me të cilët kërkohet stabiliteti i institucioneve dhe garantimi i sundimit të ligjit”, ka thënë komesari për zgjerim i BE-së, Shtefan File, gjatë prezantimit të Mendimit të Komisionit Evropian. Komisioni... Vazhdo

November 19, 2010  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Moment historik për proceset integruese të Malit të Zi – Video
Tags: , , , , , ,

Komisioni Evropian nesër publikon Pakon e zgjerimit 2010
Bruksel, 8 nëntor – Komisioni Evropian nesër pritet ta miratojë Pakon e Zgjerimit 2010, që do të përbëhet nga një dokument strategjik, Opinionet në lidhje me kërkesat për anëtarësim të dorëzuara nga Mali i Zi dhe Shqipëria dhe shtatë Raportet e Progresit për vendet e tjera kandidate dhe kandidate potenciale, përfshirë Kosovën. Gjatë gjysmë shekulli, Bashkimi Evropian ka ndjekur integrimin gjithnjë e më të thellë njëkohësisht me pranimin e anëtarëve të rinj. Këto dy procese në të shumtën e kohës... Vazhdo

November 8, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Komisioni Evropian nesër publikon Pakon e zgjerimit 2010
Tags: , , , ,