Bosnjë e Hercegovina

Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Ulqin, 17 maj – Në Kala të Ulqinit, në organizim të asociacionit joqeveritar “Art Dulcinium”, po mbahet simpozium rajonal i arteve pamore, me moton “Art ynë dhe arti i vendeve tona fqinje”, ku po marrin pjesë artistë nga Shqipëria, Bosnjë e Hercegovina, Mali i Zi, Kosova, Kroacia dhe Serbia. Projekti është përkrahur nga Fondi i pakicave të Malit të Zi, ndërsa piktorja akademike, Vahida Nimanbegu, kryetare e OJQ “Art Dulcinium” tha ditën e hënë për KosovaLive se ky simpozium ka një rëndësi të madhe... Vazhdo

May 17, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Tags: , , , , , , , ,

Podgorica “arsyeton” skandalin me delegacionin kosovar
Autoritetet malazeze “arsyetuan” të premten faktin pse Kosova në takimin e CEFTA-s që u mbajt gjatë dy ditëve të kaluara në Podgoricë përfaqësohej nëpërmjet UNMIK-ut, gjë që shkaktoi braktisjen e takimit nga ana e përfaqësuesve të qeverisë së Kosovës. Përfaqësuesi i Ministrisë për zhvillim ekonomik të Qeverisë së Malit të Zi, Goran Scepanovic, tha se takimi i nën-komitetit të CEFTA-s është mbajtur konform marrëveshjes në fuqi. “Ne i kemi propozuar delegacionit të Kosovës të kandidojë propozimin... Vazhdo