brenda

Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Duke gëzuar ndërkaq një bum pronësie dhe të ardhura të rritura nga turizmi, vendi po kërkon të tërheqë investimin e madh të huaj. Me bregdetin e vet spektakular dhe brendësinë e thyer malore, Mali i Zi e sidomos Ulqini ka një potencial të madh turistik. Tani që republika ka fituar pavarësinë nga bashkimi i mëparshëm shtetëror me Serbinë, disa thonë se ai mund të bëhet një tjetër Monako. Shembujt janë të shumtë, mjafton vetëm të mendosh për Greqinë, Portugalinë dhe Spanjën, për përfitimin ekonomik të... Vazhdo

February 29, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A i nevojitet ashensori një kalaje të lashtë
Indiferenca ndaj vetvetes Ndërtimi i ashensorit brenda një kalaje të lashtë, është vandalizëm i paparë, i ngjashëm me instalimin e kishës mbi majen e Rumisë. Kush ka faj? Faj ka pavetdija e neve si individë se historia e shkruar, dokumentet, mund të falsifikohen dhe të shtrembërohen me anë të interpretimeve të gabueshme, por, kultura materiale është ajo që mbetet dhe që dëshmon për prezencen e një etnosi në një truall. Kur ish – presidenti i Francës, Miteran, ka filluar ta ndërtojë piramiden e qelqtë... Vazhdo

February 13, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on A i nevojitet ashensori një kalaje të lashtë
Tags: , , , ,