Cafo Boga

Integrimi i shqiptarëve në Mal të Zi është asmilim – Nga Cafo Boga
Quo vadis shqiptarët e Malit të Zi (13) Shqiptarët në Malin e Zi nuk duan të integrohen dhe të asimilohen në kulturën e grupit etnik malazez; ata preferojnë të ruajnë identitetin e tyre kombëtar shqiptar, kulturën shqiptare dhe territorin e tyre në kufijtë e njohur mirë Kriteri thelbësor për zgjidhjet me integrim është që shumica e gjerë e të dyja grupeve etnike që jetojnë në territorin në fjalë të jenë në favor të integrimit. Duke marrë rastin e Alsasës (një territor me popullsi gjermane në Francë),... Vazhdo

October 27, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Integrimi i shqiptarëve në Mal të Zi është asmilim – Nga Cafo Boga
Tags: ,

Cafo Boga,Hajdinaga,Shkreli dhe Bajri priten nga ministri i arsimit Stjepoviq
Një delegacion nga komuna jonë në përbërje kryetari  Gezim Hajdinaga, kryetari i parlamentit z.Luigj Shkreli, drejtori shkollës ‘’Bedri Elezaga’’ Qemal Bajri dhe bashkëvendasi ynë me banim ne SHBA z. Cafo Boga u takuan me ministrin  e arsimit të Malit të Zi z.Stjepoviq. Në takim u aktualizua çështja e  ndërtimit të shkollës në Sukubinë dhe u shpreh gadishmëria e përkrahjes së  këtij projekti të  nevojshëm. Në ndërtimin e shkollës do të participonin ministria, komuna dhe diaspora. Kjo e fundit në... Vazhdo
Cafo Boga: Rrugëdalja nga kjo dramë e stërzgjatur politike në Shqipëri
Dhuna e 21 janarit duhet të shërbejë për të zgjuar nga gjumi politikën dhe shoqërinë shqiptare – këshilla se çfarë duhet bërë e si duhet vepruar Nga Cafo Boga NEW YORK, 24 janar, 2011 – “Lonely Planet” (Planeti i vetmuar), një udhëzues turistik me famë, kohët e fundit e numëronte Shqipërinë si një nga dhjetë vendet e para në botë që ia vlente të vizitoje në vitin 2011. Edicioni i fundit i “Best in Travel” thoshte, jo shumë kohë më parë, se ndërsa Ballkani konsiderohej një destinacion udhëtimi... Vazhdo

February 1, 2011  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Cafo Boga: Rrugëdalja nga kjo dramë e stërzgjatur politike në Shqipëri
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,