Çekia

Kosovarët turistët më besnik të Ulqinit
Oferta turistike e Ulqinit, është njëra ndër më të mirat për qytetarët e Kosovës. Nuk ka nevojë shumë këtu për marketing të turistëve, por më shumë për falënderime. Mbi 70 për qind e turistëve që vizitojnë plazhet e Ulqinit janë nga Kosova e cila është rekorde, tha Gëzim Hajdinaga, kryetar i Komunës së Ulqinit. Ai shtoi se nuk ka nevojë për shumë fjalë, por dihet fakti që reklama dhe propaganda luajnë rol të rëndësishëm në rrjedhat turistike dhe është dashur të vijnë në panair. “Qytetarët... Vazhdo
Ulqini përjetoi sezonin më të suksesshëm në tridhjetë vitet e fundit
Ulqin, 27 shtator 2010 – Edhe pse jemi në ditët e fundit të muajit shtator, numër i madh i turistëve nga vende të ndryshme po pushojnë në bregdetin e Ulqinit. Jo vetëm kryetari i Komunës së Ulqinit, por edhe përfaqësues të hoteleve, plazheve, bizneseve  dhe i njohësve të turizmit, këtë sezon turistike e vlerësojnë si njërën nga më të mirat në tridhjetë vjetët e fundit. Edhe sivjet top listës së turistëve i kanë prirë qytetarët nga Kosova, por dhe së  është parë se është rritur edh numri i turistëve... Vazhdo
Çekia merr kryesimin e presidencës së Bashkimit Evropian
Nga dita e sotme Çekia do të kryesoj për gjashtë muajt e ardhshëm presidencën e radhës së Bashkimit Evropian. Nisur nga kriza ndërkombëtare financiare dhe ekonomike si dhe luftimeve në Rripin e Gazës pritjet nga udhëheqja çeke në Pragë janë të mëdha. Ministri i jashtëm çek Karel Shwarzenberg udhëton këtë fundjavë me diplomatë të tjerë të BE-së për negociata në Lindjen e Mesme. Me 1 korrik Çekia i dorëzon Suedisë presidencën e radhës së BE-së. DW  Vazhdo

January 1, 2009  :: Bota :: Comments Off on Çekia merr kryesimin e presidencës së Bashkimit Evropian
Tags: , ,