Darzë

Ndihmoni fëmijët me aftësi të kufizuara në Anë të Malit!
NDIHMONI FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA! Duan të ndihen të barabartë si të gjithë fëmijët e tjerë, ndonëse shoqëria i trajton si të ndryshëm. Duan të këdojnë, të kërcejnë, të vizatojnë dhe bëjnë cdo gjë që mund t`i argëtojë, por ajo çka duan më shumë ështe vemendja ndaj tyre! Bëhet fjal për FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA, pranë qendrës OJQ ,,YLBER SHPRESE” në Katërkollë. Kjo qendër është hapur para pakë kohësh me iniciativën e z. Indira Zaga dhe për momentin vepron si OJQ, me një... Vazhdo
Promovimi i librit: Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-198
Mbrëmë në lokalet e shkolles fillore “Bedri Elezaga” në Katerkollë u bë promovimi i librit të zonjes Syme Kokaj.Libri titullohet “Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-1985”.Libri përmban 500 faqe dhe në të shtjellohet historia e arsimit dhe e të arsimuarve të kësaj treve.Libri përmban poashtu edhe fotografi dhe ngjarje të ndryshme që e bëjnë edhe më interesant për lexuesin. Në këtë liber nuk përfshihen vetem individ por edhe familjaret e tyre,sepse në fund të fundit historia ndërtohet... Vazhdo
Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video
Sabri Sam Gjoni,është avokat ku jeta e një intelektuali shqiptar nga Ulqini në SHBA, konkretisht e një avokati asht shumë e vështir. Sa ashtë gjetur intelektuali shqiptarë nga Ulqini që ashtë larguar nga vendlindja e tijë na tregon në Intervistë. Sabri Sam Gjoni shprehet në intervistë për Alba Life TV : Jeta e intelektualit shqiptar në SHBA është shumë e vështirë sepse duhet të integrohesh si në jetën ekonomike, ashtu edhe në jetën politike. Gjithashtu duhet t’i përshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka një... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin RTCG – Otvoreno – Video
Tenderi i ri deri në fund të prillit?! Komisioni i tenderit ka vlerësuar se janë krijuar kushtet që tenderi të shpallet i pasuksesshëm dhe për shkak të rëndësisë së realizimit të projektit të Valdanosit, si për qeverisjen lokale ashtu edhe për tërë Malin e Zi, i ka rekomanduar Këshillit të Privatizimit të shpallë tenderin e ri deri në fund të prillit të këtij viti. Komisioni i tenderit per realizimin e projektit te valorizimit turistik te Valdanosit ka shpallur te pasuksesshem tenderin per dhenien... Vazhdo
Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi  shënoi ditën e mësuesit
Këshilli nacional i shqiptarëve shënoi mbrëmë në Ulqin 7 marsin – Ditën e mësuesit, 125 vjetorin e hapjes së shkollës së parë shqip. 7 Marsi-Dita e Mësuesit është një datë e shënuar kombëtare e cila ka filluar të kujtohet edhe ndër shqiptarët në Malin e Zi. Kjo datë është festë që shërben për të vlerësuar traditat më të mira të shkollës kombëtare shqipe, figurës së nderuar të mësuesit dhe të gjithë punëtorëve të arsimit. U kujtuan me respekt të gjithë mësuesit shqiptarë në Malin e Zi,... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin TV TEUTA
Emisioni mbi Valdanosin TV Teuta u majtë me 18.02.2011,prandaj vtëm deshtëm të shikom argumentet. Gjiri i Valdanosit është pasuri nacionale. Ne Vitin 1968. është shpallur Përmendore e natyrës, kurse me Ligjin për ullirin kjo ullishtë, me 18 mijë rrënjë ulliri, me lashtësi mesatare rreth 800 vitesh, është nën mbrojtjen e veçantë te shtetit. Ujërat e gjirit të Valdanosit janë zonë arkeologjike e pa hulumtuar. Ju dëshirojm shikim të kënshem. http://valdanos.me/plugins/content/jw_allvideos/includes/download.php?file=images/stories/video/tv_teuta_valdanos.flv  Vazhdo
Urimi juaj për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit
Dita e Mësuesit është simbolika e përpjekjeve të vazhdueshme plot sakrifica për ta pasur atë që na takon dhe për ta ruajtur përjetësisht shkollën shqipe në Ulqin dhe rethinë, e cila pati një rrugëtim të vështirë dhe të gjatë. “Kjo datë shënon një ditë të veçantë dhe të rëndësishme për popullin tonë e që na bën të kujtojmë shumë viktima dhe të na shërbejë për të na nxitur e motivuar për punë gjithnjë më të mirë e për përgjegjësi më të mëdha ndaj atyre me të cilët punojmë – nxënësve,... Vazhdo
Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vërteta e saj” Teksti i javës së kaluar kishte të bënte me gjithçka, përveçse jo me të vërtetën e Aleancës së Re dhe të njerëzve që identifikohen me të. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo për herë të parë, nuk vjen si rezultat i ndonjë analize të elektoratit, por si rezultat i inateve personale që njerëz të caktuar mund të kenë ndaj meje. Interesant është fakti se si këta njerëz mendojnë dhe besojnë se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Katërkolla, në mëshirën e fatit
Katërkolla është qendra e Anës së Malit, zonë ku gravitojnë rreth 14 fshatra, me një popullsi prej rreth shtatë mijë banorësh. Ajo është qendra e parë me të cilët takohen kalimtarët dhe turistët që vijnë nga Shqipëria apo nëpërmjet saj, për të vijuar më pas për Ulqin apo Tivar. Punimet për rregullimin e qendrës së Katërkollës kanë filluar në vitin 2006, por janë ndërprerë, siç thuhet zyrtarisht, për shkak të moszgjidhjes së problemeve pronësore. Edhe pse gati çdo vit parashikohet me buxhetin e... Vazhdo
Gjendje e rëndë ekzistenciale të ish-punëtorëve kosovarë,shtetas të Malit të Zi
Të kujt jemi ne ish-punëtorët e kosovës? Shkruan:Ibrahim Berjashi/ korrespondent I Rilindjes, Ulqin Në Ulqin, por edhe në qendrat tjera në Malin e Zi,shtetas të këtij vendi,është një numër të konsiderueshëm ish- punonjës të ndërmarrjeve dhe institucioneve të Kosovës, të cilët në fund të viteve 80-të e kur Kosovën e okupoi regjimi vrastar I Millosheviqit,kanë mbetur në rrugë të madhe, pa punë pa të ardhura,pa ekzistencë. Një numër I tyre ka arritur të punësohet nëpër shkolla,administrata lokale, apo... Vazhdo

Page 13 of 14« First...1011121314