Deçani

Tërmet në territorin e komunës së Plavës
Plavë, 24 shtator – Enti Seizmik i Malit të Zi (ESMZ) ka njoftuar se në orët e mëngjesit të ditës së premte ka regjistruar një tërmet me epiqendër 13 km në juglindje të Komunës së Plavës, pikërisht në brezin kufitar malazez – shqiptar. Intensiteti i tërmetit në epiqendër ka qenë 2,9 ballë sipas shkallës Rihter, gjegjësisht 4 deri në 5 ballë sipas shkallës së Merkalit. ESMZ kumton se dridhja e tokës ka qenë në një thellësi prej 8 km. Përveç panikut të banorëve të zonës, nuk janë regjistruar... Vazhdo

September 24, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Tërmet në territorin e komunës së Plavës
Tags: , , , ,

Autorrugët e Kroacisë shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi
Kosovarët simjet do ti përdorin Autorrugët e Kroacisë,kurse kjo do jet shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi në të gjitha domenet turistike Ishte hera e parë që kaloj përmes Kroacisë dhe shqetësimi kryesor ishte se si do të jetë gjendja e rrugëve atje. Bashkë me familjen time kemi udhëtuar shumë viteve të fundit, dhe deri tani i kemi rënë përmes Italisë duke marrë tragetin në Bari, për të hyrë në Mal të Zi (Tivar). Kjo puna e tragetit nuk është vetëm një shpenzim më shumë, por të humbet edhe... Vazhdo