deti adriatik

Ulqiniakët ne pritje te sezonit te ri turistik
Ulqiniakët përgatiten për turizëm Jo vetëm institucionet, por edhe hotelet, plazhet  restorantet e individët kanë nisur me përgatitje adekuate për realizmin e një sezone më të suksesshme turistike në Ulqin. Shiu paksa ka penguar dhe thuajse se ka ndalur pak  ecjen normale të punimeve. Edhe ministri i Turizmit të Malit të Zi, Predrag Sekuliq, ka vizituar Komunën e Ulqinit ku është informuar nga kryetari Nazif Cungu, rreth përgatitjeve për këtë verë. Rrezart Mavriqi, pronar i agjencionit Argos, e cila ka me qira... Vazhdo
Cakuli thëret qytetarët e Maqedonisë të pushojnë në perlën e Ulqinit
Shkup, prill Komuna e Ulqinit, vazhdon të josh qytetarët anekëndë trojeve shqiptare dhe popujt tjerë që sivjet të pushojnë në plazhet e mahnitshme të Ulqinit. Zyrtarët e lartë të kësaj komune po bëjnë të pamundurën që edhe në aktivitetet tjera të shfrtytëzojnë mundësinë të ftojnë turistët për pushime në Ulqin. Xhaudet Cakuli, nënkryetar i Komunës së Ulqinit, gjatë fjalës së tij në Shkup në kuadër të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë ku u mbajt projekti “Javët e Biznesit Kombëtar”... Vazhdo
Deti Adriatik plehërishtë
Tërë hedhurinat hidhen në det Për fat të keq, analizat kanë treguar se uji i detit edhe në plazhet tona më të njohura nuk është në cilësinë e kënaqshme. Dhe ky fakt nuk e habit askënd, nëse dihet se gjatë 25 viteve të shkuara jo vetëm që nuk ka patur investime të rëndësishme në zgjerimin e rrjetit infrastrukturor të kanalizimit, por edhe mirëmbajtja e rrjetit ekzistues ka qenë reduktuar në minimum. Një ekip ndërkombëtar i ekspertëve i cili vitin e kaluar hulumtoi përbërjen e faunës së thellësirave... Vazhdo

August 10, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Deti Adriatik plehërishtë
Tags: , ,