deti i ulqinit

Plazhet me te mira te Ulqinit dhe të Malit të Zi
Në linjën e plazhit të Ulqinit prej 13 kilometrash u jepet licenca e flamurit të kaltërt për aktivitetin e plazhit dhe në shërbimet e kualitetit. Ato jan 6 plazhet me kualitetin e lart të shërbimit plus jan edhe 2 në fazën pilot për ta marrur licencën e flamurit të kaltërt. Nuk mjafton vetëm deti e ditët me diell, por edhe një jetë kulturore.Një numër i madh i plazheve tona kanë marrë flamurin e kaltër, emëruesi i përbashkët i të cilave janë standardet kryesore: pastërtia e ujërave, plazheve, sipërfaqja... Vazhdo

June 8, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Plazhet me te mira te Ulqinit dhe të Malit të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Behgjet Pacolli synon blerjen e hotel “Otrant” në Ulqin
Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, biznesmeni Behgjet Pacolli, është i interesuar ta blejë hotelin “Otranto” të Plazhit të Madh të Ulqinit dhe ta transformojë atë në një hotel me pesë yje. Këtë informatë e dha për Vijesti të Podgoricës, miku i afërt i tij dhe drejtor i LIdhjes Turistike të Kosovës, Shkëlzen Rizaj. Ish burri i këngëtares së njohur italiane, me origjinë shqiptare, Ana Oxa, që është edhe shqiptari më i pasur i Kosovës, kohë më parë në qendër të Prishtinës ka hapur hotelin... Vazhdo
Ulqini Arkeologjik – Kujtesa e shekujve
Ulqini është një qytet arkeologjik i klasit të parë. Ai është një strukturë urbane iliro – shqiptare buzë Adriatikut, me një histori sinkretike qytetërimesh të mëdha. Këtu janë gërshetuar qytetërimet lëvizëse të grekërve të vjetër, romakëve, bizantinëve, venedikasve, osmanëve, sllavëve, duke mbijetuar Ulqini shqiptar sot dhe në të ardhmen. Këtu kulturat shpirtëzuese të mitologjive janë përzjerë dhe ndërthurur gati në mënyrë sureale. Mitet homerike të argonautëve, të kolkidëve dhe Medeas,... Vazhdo

September 29, 2010  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ulqini Arkeologjik – Kujtesa e shekujve
Tags: , , , , , , ,