diaspora

Kraja, rendimi i situates ekonomike zbrazet zona
Treva e Krajës e cila ndodhët në territorin e shtetit të Malit të Zi në kufi me Shqipërine shtrihet përgjatë Liqenit të Shkodres dhe nën majen e Malit Rumi. Kjo trevë ashtu si gjithë trveat tjera shqiptare në Mal të Zi është përballur me emigrimin dhe zbrazjen e saj. Ali Gjeçbritja mësues në shkollën 8 vjeçare “Gjergj Kastrioti- Skenderbeu” në Krajë, njëheresh edhe anëtar i i Këshillit Bashkiak të Tivarit shprehet se situata ekonomike e rënduar nga viti në vit ka diktuar largimin e të rinjëve nga kjo... Vazhdo
Forca: Kërkohet nga Monstati që në regjistrimin e ardhshëm të popullsisë të përfshihet edhe diaspora shqiptare
Në një konferencë shtypi, këshilltari i Forcës Nail Draga, deklaroi se regjistrimi i popullsisë dhe deklarimi i përkatësisë nacionale, gjuhësore dhe fetare është çështje individuale e qytetareve dhe se ‘’nuk duhet të kemi paragjykim si në kohën e monizmit’’, njofton Vijesti. ‘’Pikërisht, në kohën e regjistrimit të popullsisë, komisioni parlamentar duhet të përfundojë propozimin e projekt ligjit për zgjedhjen e këshilltareve dhe deputeteve. Pasi deri tani nuk është arritur koncenzusi, janë të gjitha... Vazhdo

February 9, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Forca: Kërkohet nga Monstati që në regjistrimin e ardhshëm të popullsisë të përfshihet edhe diaspora shqiptare
Tags: , , , , , ,