Djerdj Noc Martini

In Memoriam: Đerđ Noc Martini – Video
Istaknuti crnogorski – ulcinjski slikar Đerđ Noc Martini preminuo je u srijedu veče u Podgorici, nakon kraće bolesti. Rodjen je u Štoju – Ulcinj 1945.godine Pedagošku akademiju, odsjek likovno vaspitanje završio je u Nikšiću, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogrdau 1972.godine na odsjeku slikarstvo, kod redovnog profesora Đorđa Bošana. Samostalno i grupno izlaže od 1972.godine, u zemlji i inostranstvu. Studijska putovanja: Francuska, Njemačka, Italija, Španija,... Vazhdo

April 21, 2012  :: news :: Comments Off on In Memoriam: Đerđ Noc Martini – Video
Tags: , , , ,

Hajdinaga mori pjes në ekspoziten e piktorit akademik Gjergj Noc Martinit
Ulqin: Ekspozitë e piktorit Gjergj Noc Martini Ulqin, 3 prill-  Në kuadër të kremtimit të Ditës së Komunës, në Galerinë moderne të Qendrës së Kulturës së Ulqinit, në mbrëmjen e së premtes para një audiroriumi të jashtëzakonshëm, të ardhur nga Podgorica, Prishtina, Shkodra, Tirana dhe diaspora u hap ekspozita e njerit ndër piktorët më të spikatur shqiptar në Malin e Zi, Gjergj Noc Martini, i cili tash gjysmë shekulli jeton në kryeqytetin malazias, Podgoricë, raporton KosovaLive. Anton K. Bershaj, i ardhur... Vazhdo

April 2, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Hajdinaga mori pjes në ekspoziten e piktorit akademik Gjergj Noc Martinit
Tags: , , , ,