Dr. Nail Draga

Intelektuali dhe Shoqëria
Nga Dr.Nail  Draga NĂ« jetĂ«n e pĂ«rditshme, po t’iu bĂ«het pyetja individĂ«ve tĂ« ndryshĂ«m pĂ«r tĂ« shpjeguar dallimin nĂ« mes shprehjes inteligjencë  dhe intelektual, ata ndihen ngusht dhe e kanĂ« tĂ« vĂ«shtirĂ« tĂ« japin njĂ« pĂ«rgjigje pĂ«rfundimtare. Kjo gjĂ« vjen  ngaqë  akoma  sot nuk ka njĂ« definicion tĂ« saktĂ« pĂ«r e inteligjencĂ«n. Studimet, shumĂ« vite mĂ« parĂ«, kanĂ« vĂ«nĂ« nĂ« dukje se nĂ« zhvillimin e inteligjencĂ«s ndikon ndjeshĂ«m gjenetika, por, gjithashtu, dhe ambienti nĂ« tĂ« cilin rritet dhe zhvillohet... Vazhdo

February 18, 2013  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Intelektuali dhe ShoqĂ«ria
Tags: ,

Dr.Nail Draga: Diskursi politik, 20 vjet nga Memorandumi
MEMORANDUMI DOKUMENT PËR BARAZI QYTETARE DHE NACIONALE   Dr.Nail Draga   Periudha kohore nga miratimi i pluralizmit nĂ« Mal tĂ« Zi dhe mbajtjĂ«s sĂ« zgjedhjeve tĂ« para pluraliste(09.12.1990) e deri mĂ« sot paraqet çështje tĂ« veçantĂ« me qasje shumĂ«dimensionale sepse  shqiptarĂ«t nĂ« ketĂ« mjedis janĂ« ballafaqur mĂ« rrethana tĂ« ndryshme shoqĂ«rore. Ndonse tĂ« pa pĂ«rvojĂ« politike dhe mungesĂ«s së  kuadrave pĂ«rkatĂ«se, shqiptarĂ«t megjithate  janĂ« angazhuar nĂ« mĂ«nyrĂ« permanente  nĂ« prezantimin e kĂ«rkesave pĂ«r avansimin... Vazhdo

September 20, 2012  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Dr.Nail Draga: Diskursi politik, 20 vjet nga Memorandumi
Tags: , ,

Nail Draga: ” Pozita e librit shqip nĂ« Mal tĂ« Zi”
 LIBRI BAROMETËR I KULTURËS   (Me rastin e 23 prillit, DitĂ«s BotĂ«rore tĂ« Librit dhe e sĂ« DrejtĂ«s sĂ« Autorit)     Ne kuadĂ«r tĂ« ditĂ«ve tĂ« shĂ«nuara nĂ« pĂ«rmasa botĂ«rore, bĂ«n pjesĂ« edhe 23 prilli qĂ« i Ă«shtĂ« pĂ«rkushtuar librit dhe sĂ« drejtĂ«s sĂ« autorit, datĂ« kjo varĂ«sisht prej vendeve shĂ«nohet nĂ« mĂ«nyrĂ« tradicionale nĂ« shumĂ« vende tĂ« botĂ«s. NdihmesĂ«n e tyre ne ketĂ« aspekt mund ta japin tĂ« gjithĂ«, por pĂ«rgjegjĂ«sia kryesore bie mbi punonjĂ«sit e kulturĂ«s, bibliotekave, botuesve, autorĂ«ve, intelektualĂ«ve ... Vazhdo

April 26, 2012  :: Reportazh / ReportaĆŸa :: Comments Off on Nail Draga: ” Pozita e librit shqip nĂ« Mal tĂ« Zi”
Tags: , , , , , , ,

Një njeri i kulturës Dr.Nail Draga
MĂ« nĂ« fund nĂ« “QendrĂ«n e kulturĂ«s” tĂ« Ulqinit njĂ« njeri i kulturĂ«s dr.Nail Draga. Duke pasur parasysh “tmerrin” e dy dekadave tĂ« kaluara, nga vitet e 90 e deri me sot, dhe ato, tĂ« cilĂ«t e kanĂ« udhĂ«heqĂ« kulturĂ«n e qytetit tonĂ«, themĂ« se dr. Nail Draga, Ă«shtĂ« njĂ« shpresĂ« e madhe… NjĂ« shpresĂ« pĂ«r tĂ« gjithĂ« ato, tĂ« cilĂ«t vite me radhĂ« kanĂ« qenĂ« tĂ« lĂ«nĂ«n pas dore.. Por, edhe njĂ« shpresĂ« pĂ«r ato punĂ«torĂ«t e kulturĂ«s mbrenda QendrĂ«s dhe jasht saj,… Naili nuk ka sjellĂ«... Vazhdo
Kraja, rendimi i situates ekonomike zbrazet zona
Treva e KrajĂ«s e cila ndodhĂ«t nĂ« territorin e shtetit tĂ« Malit tĂ« Zi nĂ« kufi me ShqipĂ«rine shtrihet pĂ«rgjatĂ« Liqenit tĂ« Shkodres dhe nĂ«n majen e Malit Rumi. Kjo trevĂ« ashtu si gjithĂ« trveat tjera shqiptare nĂ« Mal tĂ« Zi Ă«shtĂ« pĂ«rballur me emigrimin dhe zbrazjen e saj. Ali Gjeçbritja mĂ«sues nĂ« shkollĂ«n 8 vjeçare “Gjergj Kastrioti- Skenderbeu” nĂ« KrajĂ«, njĂ«heresh edhe anĂ«tar i i KĂ«shillit Bashkiak tĂ« Tivarit shprehet se situata ekonomike e rĂ«nduar nga viti nĂ« vit ka diktuar largimin e tĂ« rinjĂ«ve nga kjo... Vazhdo
“Festa e geshtenjave-Kraje 2011”,perfundon me sukses – Video
Ka perfunduar me sukses per te pesten here me radhe, manifestimi bujqesor, turistik e kulturore “Festa e geshtenjave-Kraje 2011”. Kjo feste gjitheperfshirese pati nje interesim te jashtezakonshem si kurre me pare. Ne rruget kryesore ne qender te Ostrosit qe ne oret e para te mengjesit ishin reduar shites te ndryshem nga Kraja, Ana e Malit e Ulqnin me prodhime te ndryshme bujqesore. Verehej nje numer i shumte policesh qe po vendosin rendin per te mos lejuar bllokimin e komunikacionit. Me kalimin e oreve, reth ores 11:00 Ostrosi... Vazhdo
Festa e geshtenjave – Kraje 2011 – Video
Ky manifestim i pestĂ« me radhĂ« qĂ« po organizohet kĂ«tu nĂ« mbarimĂ« tĂ« nĂ«ntorit, kur edhe pĂ«rfundon vjelja, mbledhja e frytit tĂ« gĂ«shtenjĂ«s. Manifestimin e sivjemĂ« nĂ« KrajĂ« e organizuan BashkĂ«sia lokale Ostros, Shoqata e Bujqve dhe BlegtorĂ«ve tĂ« KrajĂ«s, dhe komuna e Tivarit, e cila ishte edhe donatori kryesor. PĂ«r dallim prej dy vjetĂ«ve tĂ« mĂ«parshme, mĂ«nyrĂ«n e organizimit tĂ« manifestimit tĂ« sivjemĂ« e karakterizoi njĂ« frymĂ« krejt tjetĂ«r, e organizuar  vetĂ« nga  vendasit,ku  ështe krejt autoktone si nga pĂ«rmbajtja... Vazhdo
Kulturën shqiptare në Ulqin duhet të zhvillojnë profesionistët e jo amatorët
Ulqini, si kryeqendĂ«r e shqiptarĂ«ve nĂ« Malin e Zi, ndĂ«r tĂ« tjera, ka pĂ«rgjegjĂ«si edhe pĂ«r zhvillimin e kulturĂ«s shqiptare nĂ« kĂ«tĂ« shtet dhe rolin kryesor nĂ« kĂ«tĂ« drejtim duhet ta luajnĂ« institucionet kulturore, ka thĂ«nĂ« drejtori i ri i QendrĂ«s kulturore, Nail Draga, nga Forca e Re Demokratike, gjatĂ« njĂ« takimi me organizatat joqeveritare qĂ« merren me kulturĂ«n shqiptare nĂ« Ulqin,njofton KosovaLive.   KosovaLive  Vazhdo
Nju Jork, u bĂ« pĂ«rurimi i librit “Diaspora dhe Vendlindja” i autorit Xheladin Zeneli
BEQIR SINA, New York Autori ka nĂ«nvizuar se :”Libri “Diaspora dhe Vendlindja” vjen nĂ« kohĂ«n e pĂ«rfundimit tĂ« periudhes 20 vjeçare tĂ« miratimit tĂ« pluralizmit politik nĂ« Mal te Zi .Fundi i vitee 80-ta dhe fillimi i viteve 90-ta tĂ« shekullit tĂ« kaluar ishin vitet e ngjarjeve te medha historike, per popujt e shtypur deri me atĂ«herĂ« nĂ« EvropĂ« sepse shĂ«noj rĂ«nien e komunizmit dhe agimin e lirise dhe demokracisĂ« BRONX – NEW YORK : KĂ«saj fundjave nĂ« njĂ«rin prej mjediseve tĂ« lokalit tĂ« njohur nĂ«... Vazhdo
07.10.2011: Takim pune i Kryetarit të Komunës së Ulqinit me ndihmësin e ministrit për zhvillim të qëndrueshëm Nebojsha Popoviq
Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit Nazif Cungu me bashkĂ«punĂ«torĂ« ka mbajtur sot njĂ« takim pune me anĂ«tarĂ«t e ekipit pĂ«r pĂ«rcjelljen e privatizimit tĂ« cilin e ka udhĂ«hequr ndihmĂ«si i ministrit pĂ«r zhvillim tĂ« qĂ«ndrueshĂ«m tĂ« Malit tĂ« Zi, zotĂ«ri Nebojsha Popoviq. NdihmĂ«si i ministrit Popoviq tĂ« gjithĂ« tĂ« pranishmit i ka informuar tĂ« pranishmit me problemet e lokalitetit “Jadran” ku njĂ«ri prej problemeve kyç Ă«shtĂ« zhvendosja e 13 familjeve qĂ« jetojnĂ« aty, me qĂ«llim qĂ« nĂ« atĂ« lokalitet tĂ« krijohen kushtet... Vazhdo

Page 1 of 41234