Dragaj

Festa e geshtenjave – Kraje 2011 – Video
Ky manifestim i pestĂ« me radhĂ« qĂ« po organizohet kĂ«tu nĂ« mbarimĂ« tĂ« nĂ«ntorit, kur edhe pĂ«rfundon vjelja, mbledhja e frytit tĂ« gĂ«shtenjĂ«s. Manifestimin e sivjemĂ« nĂ« KrajĂ« e organizuan BashkĂ«sia lokale Ostros, Shoqata e Bujqve dhe BlegtorĂ«ve tĂ« KrajĂ«s, dhe komuna e Tivarit, e cila ishte edhe donatori kryesor. PĂ«r dallim prej dy vjetĂ«ve tĂ« mĂ«parshme, mĂ«nyrĂ«n e organizimit tĂ« manifestimit tĂ« sivjemĂ« e karakterizoi njĂ« frymĂ« krejt tjetĂ«r, e organizuar  vetĂ« nga  vendasit,ku  ështe krejt autoktone si nga pĂ«rmbajtja... Vazhdo
Nju Jork, u bĂ« pĂ«rurimi i librit “Diaspora dhe Vendlindja” i autorit Xheladin Zeneli
BEQIR SINA, New York Autori ka nĂ«nvizuar se :”Libri “Diaspora dhe Vendlindja” vjen nĂ« kohĂ«n e pĂ«rfundimit tĂ« periudhes 20 vjeçare tĂ« miratimit tĂ« pluralizmit politik nĂ« Mal te Zi .Fundi i vitee 80-ta dhe fillimi i viteve 90-ta tĂ« shekullit tĂ« kaluar ishin vitet e ngjarjeve te medha historike, per popujt e shtypur deri me atĂ«herĂ« nĂ« EvropĂ« sepse shĂ«noj rĂ«nien e komunizmit dhe agimin e lirise dhe demokracisĂ« BRONX – NEW YORK : KĂ«saj fundjave nĂ« njĂ«rin prej mjediseve tĂ« lokalit tĂ« njohur nĂ«... Vazhdo
Apel pĂ«r ndihmĂ« familjes sĂ« Shaqir Elezit nga Ulqini – Video
Familja e Shaqirit po jeton nĂ« kushte tĂ« vĂ«shtira dhe se ajo apelon pĂ«r ndihmĂ«. Tel: +38269980717 Rritet solidariteti pĂ«r familjen e Shaqir Elezoviqit i cili vuan nga tromboza e kĂ«mbeve,ku familja e tijĂ« pĂ«rjetojĂ« shokĂ« emocianal dhe shpirtnor  gjatĂ« humbjes tĂ« dyja kĂ«mbĂ«ve qĂ« psojĂ« nĂ« operacion. Pas apelit tĂ« bĂ«rĂ« nĂ« Lajme nga Ulqini dhe Televizionit Teuta,diaspora nga Amerika dhe shumĂ« tĂ« tjerĂ«,pĂ«r tĂ« ndihmuar qĂ« Ă«ndrra e vajzave dhe djalit tĂ« Shaqirit 3,5,7,dhe 9  vjeçare tĂ« mos ndĂ«rpritet,shqiptarĂ«t... Vazhdo
OJQ ,,YLBER SHPRESE” Ndihmoni fĂ«mijĂ«t me aftĂ«si tĂ« kufizuara
Ndihmoni fĂ«mijĂ«t me aftĂ«si tĂ« kufizuara nĂ« AnĂ« tĂ« Malit! Diskriminimi qĂ« pĂ«rjetohet nga shumĂ« fĂ«mijĂ« me nevoja tĂ« veçanta nĂ«nkupton se ata kanĂ« mĂ« pak mundĂ«si qĂ« tĂ« kenĂ« qasje nĂ« pĂ«rkujdesje shĂ«ndetĂ«sore ose nĂ« arsim se sa fĂ«mijĂ«t e tjerĂ«. Kjo po ashtu mund tĂ« dĂ«mtojĂ« edhe vlerĂ«simin qĂ« ata kanĂ« pĂ«r veten e tyre dhe ndĂ«rveprimin me tĂ« tjerĂ«t dhe i bĂ«n ata mĂ« tĂ« cenueshĂ«m nga dhuna, abuzimi dhe shfrytĂ«zimi. NdonĂ«se, qĂ« nga fillimi nĂ« AnĂ« tĂ« Malit, fĂ«mijĂ«t me nevoja tĂ« veçanta janĂ« vĂ«nĂ«... Vazhdo
Nazif Cungu benĂ« aksion pĂ«r pastrimin e qytetit tĂ« Ulqinit – Video
Aksion pĂ«r t’ia rikthyer Ulqinit epitetin “Qytet i pastĂ«r” Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit, Nazif Cungu, pĂ«r ditĂ«n e shtunĂ« ka paralajmĂ«ruar fillimin e njĂ« aksioni masiv nĂ« territorin e KomunĂ«s, pĂ«r rikthimin e epitetit tĂ« Ulqinit “Qytet i pastĂ«r”, aksion ky qĂ« tĂ« vazhdojĂ« gjatĂ« tĂ«rĂ« muajit tetor. Nisma e kryetarit tĂ« komunĂ«s z.Nazif Cungu pĂ«r pastrimin e qytetit ka mbĂ«rritur dhe nĂ« Ulqin. QĂ«llimi i kĂ«tyre aksioneve Ă«shtĂ« jo vetĂ«m pastrimi i qytetit dhe i plazheve por dhe si sensibilizim dhe ndĂ«rgjegjĂ«sim... Vazhdo

October 12, 2011  :: Lajmet / Vijesti :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nazif Cungu si kryetar sjell shpresa per Ulqinin – Video
Kuvendi i  KomunĂ«s sĂ« Ulqinit me 22 shtator me shumicĂ« votash zgjodhi pĂ«r kryetar tĂ« komunĂ«s z. Nazif Cungun, ekonomist I diplomuar, nga radhĂ«t e ForcĂ«s sĂ« Re  Demokratike . Diçka pĂ«r Familjen  Cungu Nazifi eshtĂ« njĂ« djalĂ« i kĂ«tij qyteti tĂ« bukur,si e ka emrin Ulqin. Babai Jaho Cungu dhe nana  Sadete si amvise mĂ« rritĂ«n mua dhe 2 vĂ«llaznit e mijĂ« dhe motren time me vĂ«shtirĂ«sit  dhe rropatjesh tĂ« panumĂ«rta. Ata na falĂ«n gjithĂ« dashurinĂ« e tyre duke sakrifikuar gjithçka nga vetja. Edhe pse kohet ishin tĂ«... Vazhdo
IntervistĂ« me Kryetarin e Ulqinit ,Nazif Cungu – Video
Kryetari I Ulqinit,Nazif Cungu shprehet optimist pĂ«r realizimin e  kĂ«rkesave qĂ« ditĂ« mĂ« pari i adresoi partnerit tĂ« koalicionit qeveritar nĂ« komunĂ«n e Ulqinit,qĂ« nevojitet vetĂ«m dĂ«shirĂ« dhe vullnet politik qĂ« tĂ« arrihet realizimi tĂ« gjthĂ« kĂ«rkesave çka I nevojitet Ulqinit. Kryetari I Ulqinit,Nazif Cungu  madje nuk pĂ«rjashton edhe ndihmĂ«n e qeverisĂ« sĂ« Malit tĂ« Zi,qĂ« ti vijĂ« nĂ« ndihmĂ« Ulqinit pĂ«r realizimin e projekteve madhore. Ndiqni intervistĂ«n e kryetarit tĂ« Ulqinit z.Nazif Cungut dhĂ«nĂ« gazetarit ... Vazhdo
Mërgimtaret tanë mbledhin të holla në ndihmë familjes së Shaqir Elezit
NdihmĂ« familjes Elezit nga Ulqini NĂ« njĂ« aksion humanitar qĂ« Ă«shtĂ« duke u organizuar nĂ« SHBA nĂ« ndihmĂ« tĂ« familjes sĂ« Shaqir Elezit Ă«shtĂ« mbledhur njĂ« sasi e tĂ« hollash dedikuar familjes sĂ« tij. Aksioni vazhdon akoma. Shaqir Elezi, 41 vjeçar, kohĂ« mĂ« parĂ« i Ă«shtĂ« nĂ«nshtruar njĂ« operacioni nĂ« PodgoricĂ« ku i humbi tĂ« dyja kĂ«mbet. MĂ« poshtĂ« Ă«shtĂ« lista e donatorĂ«ve si dhe numrat e kontaktit pĂ«r tĂ« gjithĂ« ato qĂ« dĂ«shirojnĂ« tĂ« kontribojnĂ«. PROMUL ULQIN ADRIATIC STUDIO…………………………$1000 Nail  ... Vazhdo
Ferma e dhive nga Selatin Gjeloshi nĂ« KravarĂ« – Video
VlerĂ«simet pĂ«r prodhimtarinĂ« blegtorale te dhive nga prodhuesi Ulqinak nga Kravari Ă«shtĂ« u kryer prej shume vitesh. SidoqoftĂ« shumĂ« nga fermerĂ«t nuk janĂ« nĂ« dijeni pĂ«r praktikat e vlerĂ«simit te fitimeve me pĂ«rcaktimin e prodhimtarisĂ« efektive dhe joefektive. MundĂ«sia qe tĂ« dokumentohen dhe analizohen tĂ« dhĂ«nat bazuar nĂ« performancen e kafshĂ«s dhe krahasimi i tyre me mesataren e performances sĂ« kopesĂ« Ă«shtĂ« mjet i rĂ«ndĂ«sishĂ«m pĂ«r vlerĂ«sim. Selatin Gjeloshi si menaxhues tĂ« fermĂ«s, prodhuesit blegtoral duhet... Vazhdo
KĂ«rkesat e KNSH-sĂ« pĂ«r arsim nĂ« shkollat nĂ« gjuhĂ«n shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi – Video
KËSHILLI NACIONAL I SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI NACIONALNI SAVJET ALBANACA U CRNOJ GORI ALBANIAN NATIONAL COUNCIL IN MONTENEGRO Ulqin, mĂ« 12. 07.2011   KUMTESË PËR MEDIA- Press   LĂ«nda: Njoftim pĂ«r  kĂ«rkesat e KNSH-sĂ« pĂ«r çështje tĂ« arsimit nĂ« shkollat mĂ« mĂ«sim nĂ« gjuhĂ«n shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi KĂ«shilli Nacional i ShqiptarĂ«ve (nĂ« vayhdim, KNSH) si pĂ«rfaqĂ«sues dhe prezantues i  shqiptarĂ«ve  nĂ«  Malin e  Zi,   lidhur  me pozitĂ«n dhe statusin e shqiptarĂ«ve nĂ« fushĂ«n e arsimit, MinistrisĂ« sĂ« Arsimit... Vazhdo

Page 11 of 15« First...910111213...Last »