Dragaj

Emisioni mbi Valdanosin TV TEUTA
Emisioni mbi Valdanosin TV Teuta u majtĂ« me 18.02.2011,prandaj vtĂ«m deshtĂ«m tĂ« shikom argumentet. Gjiri i Valdanosit Ă«shtĂ« pasuri nacionale. Ne Vitin 1968. Ă«shtĂ« shpallur PĂ«rmendore e natyrĂ«s, kurse me Ligjin pĂ«r ullirin kjo ullishtĂ«, me 18 mijĂ« rrĂ«njĂ« ulliri, me lashtĂ«si mesatare rreth 800 vitesh, Ă«shtĂ« nĂ«n mbrojtjen e veçantĂ« te shtetit. UjĂ«rat e gjirit tĂ« Valdanosit janĂ« zonĂ« arkeologjike e pa hulumtuar. Ju dĂ«shirojm shikim tĂ« kĂ«nshem. http://valdanos.me/plugins/content/jw_allvideos/includes/download.php?file=images/stories/video/tv_teuta_valdanos.flv  Vazhdo
Urimi juaj pĂ«r 7 Marsin – DitĂ«n e MĂ«suesit
Dita e MĂ«suesit Ă«shtĂ« simbolika e pĂ«rpjekjeve tĂ« vazhdueshme plot sakrifica pĂ«r ta pasur atĂ« qĂ« na takon dhe pĂ«r ta ruajtur pĂ«rjetĂ«sisht shkollĂ«n shqipe nĂ« Ulqin dhe rethinĂ«, e cila pati njĂ« rrugĂ«tim tĂ« vĂ«shtirĂ« dhe tĂ« gjatĂ«. “Kjo datĂ« shĂ«non njĂ« ditĂ« tĂ« veçantĂ« dhe tĂ« rĂ«ndĂ«sishme pĂ«r popullin tonĂ« e qĂ« na bĂ«n tĂ« kujtojmĂ« shumĂ« viktima dhe tĂ« na shĂ«rbejĂ« pĂ«r tĂ« na nxitur e motivuar pĂ«r punĂ« gjithnjĂ« mĂ« tĂ« mirĂ« e pĂ«r pĂ«rgjegjĂ«si mĂ« tĂ« mĂ«dha ndaj atyre me tĂ« cilĂ«t punojmĂ« – nxĂ«nĂ«sve,... Vazhdo
Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vĂ«rteta e saj” Teksti i javĂ«s sĂ« kaluar kishte tĂ« bĂ«nte me gjithçka, pĂ«rveçse jo me tĂ« vĂ«rtetĂ«n e AleancĂ«s sĂ« Re dhe tĂ« njerĂ«zve qĂ« identifikohen me tĂ«. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«, nuk vjen si rezultat i ndonjĂ« analize tĂ« elektoratit, por si rezultat i inateve personale qĂ« njerĂ«z tĂ« caktuar mund të kenĂ« ndaj meje. Interesant Ă«shtĂ« fakti se si kĂ«ta njerĂ«z mendojnĂ« dhe besojnĂ« se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Katërkolla, në mëshirën e fatit
KatĂ«rkolla Ă«shtĂ« qendra e AnĂ«s sĂ« Malit, zonĂ« ku gravitojnĂ« rreth 14 fshatra, me njĂ« popullsi prej rreth shtatĂ« mijĂ« banorĂ«sh. Ajo Ă«shtĂ« qendra e parĂ« me tĂ« cilĂ«t takohen kalimtarĂ«t dhe turistĂ«t qĂ« vijnĂ« nga ShqipĂ«ria apo nĂ«pĂ«rmjet saj, pĂ«r tĂ« vijuar mĂ« pas pĂ«r Ulqin apo Tivar. Punimet pĂ«r rregullimin e qendrĂ«s sĂ« KatĂ«rkollĂ«s kanĂ« filluar nĂ« vitin 2006, por janĂ« ndĂ«rprerĂ«, siç thuhet zyrtarisht, pĂ«r shkak tĂ« moszgjidhjes sĂ« problemeve pronĂ«sore. Edhe pse gati çdo vit parashikohet me buxhetin e... Vazhdo
Gjendje e rëndë ekzistenciale të ish-punëtorëve kosovarë,shtetas të Malit të Zi
TĂ« kujt jemi ne ish-punĂ«torĂ«t e kosovĂ«s? Shkruan:Ibrahim Berjashi/ korrespondent I Rilindjes, Ulqin NĂ« Ulqin, por edhe nĂ« qendrat tjera nĂ« Malin e Zi,shtetas tĂ« kĂ«tij vendi,Ă«shtĂ« njĂ« numĂ«r tĂ« konsiderueshĂ«m ish- punonjĂ«s tĂ« ndĂ«rmarrjeve dhe institucioneve tĂ« KosovĂ«s, tĂ« cilĂ«t nĂ« fund tĂ« viteve 80-tĂ« e kur KosovĂ«n e okupoi regjimi vrastar I Millosheviqit,kanĂ« mbetur nĂ« rrugĂ« tĂ« madhe, pa punĂ« pa tĂ« ardhura,pa ekzistencĂ«. NjĂ« numĂ«r I tyre ka arritur tĂ« punĂ«sohet nĂ«pĂ«r shkolla,administrata lokale, apo... Vazhdo
Shqiptarët e diasporës , duhet të vetëregjistrohen
Metodologjia e tanishme e regjistrimit tĂ« Entit Statistikor tĂ« Malit tĂ« Zi , nuk pasqyron numrin e vertetĂ« tĂ« pjesĂ«tarĂ«ve tĂ« diasporĂ«s TashmĂ« Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« e njohur pĂ«r publikun lajmi i regjistrimit tĂ« popullsisĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi, i cili do tĂ« zhvillohet prej 1 deri me 15 prill tĂ« kĂ«tij viti.TĂ« gjithĂ« jemi tĂ« vetĂ«dijshĂ«m pĂ«r rĂ«ndĂ«sinĂ« dhe pĂ«rgjegjĂ«sinĂ« e organit kompetent (pra, Enti i StatistikĂ«s-Monstat)  i cili do tĂ« merret me realizimin e kĂ«tij projekti,i cili zakonisht realizohet rreth çdo dhjetĂ«... Vazhdo
Mbledhje familjare e ulqinakëve në Zvicër me 12 Mars 2011 ne Vevey
TĂ« nderuar bashkĂ«atdhetar TĂ« ShtunĂ«n me 12.Mars.2011  ju presim prej ora 10h00 tĂ« mĂ«ngjesit në  Salle Del Castillo nĂ« Vevey. Musa Pali i pĂ«rkrahur nga Besim Hoxha dhe Haxhi Buri me seli nĂ« kanton Vaud,organizuan njĂ« dite – takim familjar, ku do ju pĂ«rcjellĂ« me njĂ« program festiv, nĂ« lokalin e kĂ«saj Qendre nĂ« Vevey. …KĂ«tĂ« ditĂ« familjare e pĂ«rcjell njĂ« atmosferĂ« festive. Musa Pali dhe dy organizatorĂ«t do ta bagatojn shkĂ«lqyeshĂ«m organizimin e mirĂ« tĂ« kĂ«tij tubimi,me muzik tĂ« rastit Live dhe me... Vazhdo
Dilemat e regjistrimit të popullsisë në Mal të Zi
Diskursi sociopolitik Nga data 1-15 prill tĂ« kĂ«tij viti nĂ« Mal tĂ« Zi do tĂ« mbahet regjistrimi i banorĂ«ve, i shtĂ«pive dhe banesave ku qytetarĂ«t do tĂ« deklarohen edhe mbi pĂ«rkatĂ«sinĂ« e tyre kombĂ«tare, pĂ«rkatĂ«sisht etnike, ka konfirmuar Enti i StatistikĂ«s – Monstat, i cili e pĂ«rgatit edhe e organizon kĂ«tĂ« proces shoqĂ«ror. QytetarĂ«t do tĂ« deklarohen mbi tĂ« dhĂ«nat personale, nĂ«nshtetĂ«sinĂ«, fenĂ« si dhe pĂ«r gjuhen amĂ«tare, Ă«shtĂ« definuar me ligjin e regjistrimit i cili Ă«shtĂ« i pari nĂ« shtetin e pavarur tĂ«... Vazhdo
Cafo Boga: Rrugëdalja nga kjo dramë e stërzgjatur politike në Shqipëri
Dhuna e 21 janarit duhet tĂ« shĂ«rbejĂ« pĂ«r tĂ« zgjuar nga gjumi politikĂ«n dhe shoqĂ«rinĂ« shqiptare – kĂ«shilla se çfarĂ« duhet bĂ«rĂ« e si duhet vepruar Nga Cafo Boga NEW YORK, 24 janar, 2011 – “Lonely Planet” (Planeti i vetmuar), njĂ« udhĂ«zues turistik me famĂ«, kohĂ«t e fundit e numĂ«ronte ShqipĂ«rinĂ« si njĂ« nga dhjetĂ« vendet e para nĂ« botĂ« qĂ« ia vlente tĂ« vizitoje nĂ« vitin 2011. Edicioni i fundit i “Best in Travel” thoshte, jo shumĂ« kohĂ« mĂ« parĂ«, se ndĂ«rsa Ballkani konsiderohej njĂ« destinacion udhĂ«timi... Vazhdo

February 1, 2011  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Cafo Boga: RrugĂ«dalja nga kjo dramĂ« e stĂ«rzgjatur politike nĂ« ShqipĂ«ri
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shkolla e vjeter në Katerkollë simbol i dijes dhe vetëdijes
Ishte ky kujtimi mĂ« i bukur qĂ« gjithmonĂ« do ta rruaj nĂ« kujtesĂ«n time.ËshtĂ« kjo jeta qĂ« mĂ« mbĂ«rthen e mĂ« shtĂ«rngon kaq shumĂ«.Dua tĂ« bĂ«hem zog e tĂ« kĂ«ndoj kĂ«ngĂ«n mĂ« tĂ« bukur kushtuar ardhmĂ«risĂ« sĂ« ndritur. Do tĂ« depĂ«rtoj nĂ« dyert e zemrĂ«s sĂ« fundit, do tĂ« hap portat dhe tĂ« futem drejt e atje, atje ku u ktheva sĂ«risht sot, atje nĂ« fakt ku kam qenĂ« gjithmonĂ«. Topi E hedh topin nĂ« pullaz Por pullazi prap ma kthen e topi nĂ« duar tĂ« mia vjen KĂ«shtu shko top e eja prap, Mos vono me ardh me vrap. E recitoi... Vazhdo

Page 14 of 15« First...1112131415