drini

Po punohet për zgjerimin e shtratit të Lumit Buna – Video
Në Nënshkodër po punohet për zgjerimin e shtratit të Lumit Buna Në zonën fushore të Nënshkodrës, e cila gjatë vitit të kaluar u përfshi disa herë nga përmbytjet masive, prej disa javësh po punohet për riaftësimin e sistemit mbrojtës. Kështu, në fshatin Darragjat të Komunës së Dajcit, ka nisur puna për zgjerimin e shtratit të Lumit Buna, një projekt ky i rëndësishëm, që realizohet për herë të parë. Ndërkohë, specialistët kërkojnë që, financimet e qeverisë shqiptare për sistemin mbrojtës të Nënshkodrës... Vazhdo

October 9, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Po punohet për zgjerimin e shtratit të Lumit Buna – Video
Tags: , , , ,

Përsëriten përmbytjet e janarit në viset përgjatë bregut të lumit Buna – Video
Të reshurat e dendura që kanë rënë gjatë gjithë nates kanë përkeqsuar situatën në viset pranë bregut të lumit Buna.Pikërisht të përmbytura janë fshatrat Bore,Fraskanjel,Lisën,ku mjet komunikimi  me tokën është lundra. Në fshatin Bore uji ka hyrë në disa shtëpi,aksi rrugor Bore-Sukubinë është i bllokuar,e njëjta situat është edhe në Fraskanjel dhe Lisën ku kanë më shumë dëme në ekonomi.Skender Heba nga Fraskanjeli shprehet se është shkatrruar çdo gjë që kanë mbjell dhe dëmet janë tejet të... Vazhdo
Mund të përsëriten përmbytjet e janarit
Moti i lig që është duke mbizotëruar këto ditë ka shkatuar edhe problem të shumta vendbanimeve përgjatë lumit Buna.Pikërisht fshati Bore është total i izoluar dhe atje mund të shkohet vetëm me makina të rënda,ndërkaq në Fraskanjel niveli i lumit Buna nga ora në orë ndryshon, kështu që edhe këtu egziston mundësia për përsëritjen e përmbytjeve të janarit.I rrezikuar është edhe fshati Shtodër dhe Reç,si dhe shtëpizat në ishullin Ada. Nga anëtari i Shtabit të emergjencës në Ulqin Flamur Sella mësojmë... Vazhdo

November 26, 2010  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mund të përsëriten përmbytjet e janarit
Tags: , , , ,

Ndërtimi i hidrocentralit të Ashtës mund ta humbos ishullin e Bunës
HEC-i i Ashtës ul në tryezë shqiptarët me malazezët Specialistë shqiptarë dhe malazezë i kërkuan kompanisë ndërtuese të hidrocentralit të Ashtës, që të ketë në vëmendje sa i takon ndikimeve që do të ketë ndërtimi i këtij hidrocentrali në burimet natyrore te dy vendeve. Ndërtimi i hidrocentralit të Ashtës, miratuar së fundmi nga qeveria shqiptare, uli dje në tryezë specialistë shqiptarë dhe malazezë të mjedisit. Në qendër të vëmendjes ishte ndikimi mjedisor i këtij hidrocentrali në burimet natyrore... Vazhdo