Dr.Prof.Ruzhdi Ushaku

Udhëheqësja e Bibliotekës së Ulqinit jep alarmin,Biblioteka s’mbahet gjallë me libra të falur
Udhëheqësja e Bibliotekës së Ulqinit jep alarmin Biblioteka s’mbahet gjallë me libra të falur  (Lexuar me rastin e dhurimit të 500 librave,  Bibliotekës së Ulqinit nga shkrimtari Moikom Zeqo, më 4 tetor 2001)          Ardita Rama, udhëheqëse e Bibliotekës së Ulqinit Biblioteka nuk mund të mbahet gjallë me donacione. Ato janë shumë të çmuara, por biblioteka duhet të furnizohet vazhdimisht e në mënyrë të planifikuar jo vetëm me libra, por edhe me material tjetër bibliotekar. Shkaku pse jemi mbledhur... Vazhdo
R.Ushaku: Migjeni miti i një poeti
Rruga përpjetëse e jetës, kah Migjeni ngjitet, na përkujton mitin e Sifizit, i cili më kot shtyn gurin e madh për ta qitur në shpat, ndërsa Migjeni shtyn ditën me ditë dhe me përpjekje mbinjerëzore, duke mohuar në një mënyrë vdekjen dhe dështimin ndaj fatit, don të bindë veten dhe të tjerët se njeriu nuk duhet humbë shpresën. Kështu në gjirin e dilemave, dëshprimit, peshës së fatit, megjithatë, gjen fuqinë për jetë, vetëm prej besimit në ngadhnjim, në fuqinë njerëzore, në ideal bujar. Lashtësia na... Vazhdo

January 11, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on R.Ushaku: Migjeni miti i një poeti
Tags: , , , , , , ,