EU

Crna Gora aplicira za ?lanstvo u EU
Podgorica, Brisel – Crnogorski premijer Milo ?ukanovi? predao je francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju zvani?an zahtev Crne Gore da dobije status kandidata za ?lanstvo u EU. Ovo je veliki dan za Crnu Goru, staru evropsku državu, a opet najmla?u ?lanicu Ujedinjenih nacija i Saveta Evrope. Ovo je veliki dan i za Balkan i sve kandidate i potencijalne kandidate za ?lanstvo u Evropskoj uniji”, rekao je ?ukanovi?, posle uru?enja aplikacije. Sastanku ?ukanovi?a i Sarkozija u Jelisejskoj palati prisustvovao je i komesar za proširenje... Vazhdo

December 15, 2008  :: Politika :: Comments Off on Crna Gora aplicira za ?lanstvo u EU
Tags: , , ,

Podgorica rrezikon me kërcënimet franceze
Liderët e Malit të Zi thonë se këtë vit do të aplikojnë për status të kandidatit në BE, pa marrë parasysh se entuziazmin e njëjtë nuk e tregon edhe Brukseli, posaçërisht kryesimi francez, që edhe duhet ta pranojë aplikimin. “Ekzistojnë shumë kritere që duhet të plotësohen, e ndoshta Mali i Zi nuk i plotëson të gjitha”, paralajmëroi para do kohe zëdhënësja e presidencës franceze, Marijan de Karne. Sipas sajë, ekzistojnë dilema nëse është mirë të aplikohet, kur duket se kjo nuk është hapi i vërtetë.... Vazhdo

November 24, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Podgorica rrezikon me kërcënimet franceze
Tags: , ,

Crna Gora 11. decembra podnosi aplikaciju za ?lanstvo u EU?
PODGORICA – Crnogorska Vlada ?e aplicirati za status kandidata za ?lanstvo u EU prije 18. decembra kada je predvi?ena sjednica klju?nog tijela briselske administracije –Evropskog savjeta–potvr?eno je Republici u državnom vrhu. Izvor lista iz državnog vrha je saopštio da je najvjerovatniji datum podnošenja zahtjeva za ?lanstvo 11. decembar, kada bi nakon sjednice Vlade trebalo da bude objelodanjeno pismo odnosno namjera o aplikaciji. – Politi?ka odluka o aplikaciji je donijeta i mi ?emo to uraditi prije sjednice Evropskog... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Comments Off on Crna Gora 11. decembra podnosi aplikaciju za ?lanstvo u EU?
Tags: ,

Kur do ta njohin Kosovën dy fqinjët e saj Maqedonia dhe Mali i Zi
Fqinjeve nuk u ngutet Ish – Presidenti Kiro Gligorov lë të kuptohet se Maqedonia mund ta zvarris vendimin duke vlerësuar se politika e Shkupit nuk është e ndikuar nga shtetet e fuqishme.Analisti Dusan Janjic nuk pret që Podgorica ta marrë vendimin para zgjedhjeve të vitit të ardhshëm në Mal të Zi. Shkupi dhe Podgorica duket se do të kalkulojnë deri në momentet e fundit për të marrë vendimin për njohjen e pavarësisë së Kosovës.Por kur do të jenë momentet e fundit për këto dy shtete, fqinjë të Kosovës,... Vazhdo

July 1, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Kur do ta njohin Kosovën dy fqinjët e saj Maqedonia dhe Mali i Zi
Tags: , , , , , , ,

Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Ne ndjekim dhe ndajmë vlera thelbësore evropiane, por ne do të ecim me kujdes duke ruajtur suksesshëm stabilitetin dhe harmoninë tonë multietnike, tha kryeministri i Malit të Zi, Milo Dukanoviç. Komisioneri Evropian Oli Ren theksoi në Bruksel rëndësinë e konkluzioneve të samitit evropian për vendet e Ballkanit, sipas të cilave nëse vendet e rajonit që nuk janë ende kandidate bëjnë progres solid në reformat politike dhe ekonomike dhe përmbushin kushtet e nevojshme duhet të marrin statusin kandidat. “Duhet fillimisht... Vazhdo

June 25, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Tags: , , , , , ,

Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës. Indirekt, këto deklarata janë konfirmuar edhe nga Kryeministri malazias, Milo Djukanovic. Prishtinë, 21 qershor — Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi ka thënë se ka konfirmim pozitiv nga zyrtarët më të lartë malaziasë që së shpejti zyrtarisht do ta njohin pavarësinë e Kosovës.“Kemi konfirmimin pozitiv nga zyrtarët më të lartë se Mali i Zi, së shpejti zyrtarisht do ta pranojë pavarësinë... Vazhdo

June 24, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Tags: , , , , , , , ,

Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes, thotë Gjukanoviq
Bruksel, 24 qershor – Kryeministri malazez Milo Gjukanoviq ka deklaruar në Bruksel se politika e Podgoricës ndaj Kosovës do të jetë “e menduar mirë si dhe para katër muajve” dhe gjatë periudhës së kaluar. Ai ka thënë se Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes në pajtim me interesat e saj strategjike dhe kombëtare, e këto janë anëtarësimi në BE dhe në NAT0. Gjukanoviq ka theksuar se Mali i Zi ndan vlerat kryesore të BE-së dhe NAT0-s, bashkë me ruajtjen e multietnicitetit dhe... Vazhdo

June 24, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes, thotë Gjukanoviq
Tags: , , , , ,

?ukanovi?: Politika prema Kosovu bi?e “promišljena”
BRUXELLES – Crnogorski premijer Milo ?ukanovi? izjavio je ju?e u Bruxellesu da ?e politika vlasti u Podgorici prema pitanju Kosova biti “promišljena” i da ?e voditi ra?una kako o aspiracijama Crne Gore da postane ?lanica Evropske unije i NATO, tako i o unutrašnjoj stabilnosti. ?ukanovi? je naglasio da ?e stav Crne Gore biti skladu s njenim “strateškim i nacionalnim interesima, a to je ?lanstvo u EU i NATO”. “Mi ?emo slijediti politiku EU i NATO ali za nas je unutrašnja stabilnost klju?na pretpostavka... Vazhdo

June 24, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on ?ukanovi?: Politika prema Kosovu bi?e “promišljena”
Tags: , , , ,

Mali i Zi merr planin e BE për udhëtimin pa viza
Mali i Zi mori listën e kërkesave që duhet të përmbushë me qëllim që të heqë regjimin e vizave me BE. Vendi shpreson të jetë pa viza deri vitin e ardhshëm.Drejtori i Komisionit Evropian (KE) për Ballkanin Perëndimor, Pierr Mirel ishte të mërkurën (28 maj) në Malin e Zi ku ai i paraqiti planin për dhënien fund të regjimit të vizave të vendit me BE, ministrit të jashtëm Milan Roçen. Mirel tha se ai shpreson se vendi merr një kurs të shpejtë për heqjen e kërkesave të vizave me Bashkimin. “Përparimi... Vazhdo

May 31, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi merr planin e BE për udhëtimin pa viza
Tags: , ,

Amerika bi mogla pritisnuti Crnu Goru zbog Kosova
Svetozar Jovi?evi? ne o?ekuje da ?e Brisel tjerati Crnu Goru da prizna Kosovo Podgorica (MINA) – Crna Gora ne bi trebalo da o?ekuje poseban pritisak od Evropske unije po pitanju priznanja kosovske nezavisnosti, a i ako ga bude na njega je lako odgovoriti, ocijenio je profesor Svetozar Jovi?evi?. Jovi?evi? je kazao da EU ne može vršiti neki naro?iti pritisak, s obzirom na to da unutar nje postoji jasna podijeljenost o kosovskoj nezavisnosti. Jer, ako je dosta zna?ajna podijeljenost unutar same Unije, ako u okviru nje ima zemalja... Vazhdo

May 5, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Amerika bi mogla pritisnuti Crnu Goru zbog Kosova
Tags: , , , ,

Page 1 of 212