Fadil Kraja

Kraja, rendimi i situates ekonomike zbrazet zona
Treva e Krajës e cila ndodhët në territorin e shtetit të Malit të Zi në kufi me Shqipërine shtrihet përgjatë Liqenit të Shkodres dhe nën majen e Malit Rumi. Kjo trevë ashtu si gjithë trveat tjera shqiptare në Mal të Zi është përballur me emigrimin dhe zbrazjen e saj. Ali Gjeçbritja mësues në shkollën 8 vjeçare “Gjergj Kastrioti- Skenderbeu” në Krajë, njëheresh edhe anëtar i i Këshillit Bashkiak të Tivarit shprehet se situata ekonomike e rënduar nga viti në vit ka diktuar largimin e të rinjëve nga kjo... Vazhdo
“Festa e geshtenjave-Kraje 2011”,perfundon me sukses – Video
Ka perfunduar me sukses per te pesten here me radhe, manifestimi bujqesor, turistik e kulturore “Festa e geshtenjave-Kraje 2011”. Kjo feste gjitheperfshirese pati nje interesim te jashtezakonshem si kurre me pare. Ne rruget kryesore ne qender te Ostrosit qe ne oret e para te mengjesit ishin reduar shites te ndryshem nga Kraja, Ana e Malit e Ulqnin me prodhime te ndryshme bujqesore. Verehej nje numer i shumte policesh qe po vendosin rendin per te mos lejuar bllokimin e komunikacionit. Me kalimin e oreve, reth ores 11:00 Ostrosi... Vazhdo
Në Ulqin u mbajt mbrëmje autoriale kushtuar shkrimtarit Fadil Kraja
Shkrimtari që ka ndërtuar kullën e vet polivalente “Ky kranjan i zgjuar, ky shkodran tipik, ky shqiptar i racës së epërme, e ndërtoi kullën e vet të shkrimtarit polivalent me durim, sakrificë, me vullnet e pasion, me bjerrje interesash intime e me fytafytje që kapërdihen hera herës me vështirësi”, tha shkrimtari dhe kritiku Dashamir Cacaj. Ulqin – Bashkimi i Krijuesve Shqiptarë në Mal të Zi, Qendra e Kulturës Ulqin dhe Organizata joqeveritare “Harmonia” organizuan të martën në Bibliotekën... Vazhdo

December 9, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt mbrëmje autoriale kushtuar shkrimtarit Fadil Kraja
Tags: , ,