ferhat

Dinosha: Mali i Zi sivjet ta njoh pavarësinë e Kosovës
Kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve, Ferhat Dinosha, deputet i kësaj partie në Kuvendin e Malit të Zi ka thënë të mërkurë se pret që Mali i Zi sivjet ta njohë pavarësinë e Kosovës. Megjithatë, sipas tij, kjo nuk do të thotë se ky akt do të jetë menjëherë pas zgjedhjeve të ardhshme presidenciale malazeze që do të mbahen më 6 prillit të këtij viti”. Mali i Zi zyrtar menjëherë pas 17 shkurtit ka thënë se nuk do të ngutet e as do të vonohet me vendimin rreth çështjes së Kosovës. “(Mali i Zi)…do... Vazhdo

February 28, 2008  :: Politika :: Comments Off on Dinosha: Mali i Zi sivjet ta njoh pavarësinë e Kosovës
Tags: , , , , , , ,

Kako vlast i opozicija koriste regionalni problem u toku predsjedni?ke kampanje
Kosovo najskuplja rije? pred izbore Ako je vjerovati predsjedni?kim kandidatima, velika Srbija i velika Albanija mogle su se u petak sresti u tunelu Sozina. Udaljeni samo 40-ak kilometara, Filip Vujanovi? u Pe?uricama kod Bara i opozicionari u centru Podgorice, upozorili su gra?ane da neprijatelj podmuklo vreba. Kandidat vlasti Vujanovi? upozorava: referendumska pobjeda je još ugrožena, pa se mora potvrditi. To bi nakon parlamentarnih izbora 2006. godine i usvajanja Ustava trebalo da bude jubilarna tre?a potvrda referendumske volje. S... Vazhdo

February 25, 2008  :: Politika :: Comments Off on Kako vlast i opozicija koriste regionalni problem u toku predsjedni?ke kampanje
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Pavarësia, gëzim edhe për shqiptarët në Mal të Zi Ulqin – Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, u dërgoi telegram urimi drejtuesve më të lartë të Kosovës, Presidentit Fatmir Sejdiu, kryeministrit Hashim Thaçi dhe kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, të cilët i përgëzoi me rastin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. “Pavarësia e Kosovës ka krijuar gëzim dhe festë të madhe edhe në mesin e shqiptarëve në Malin e Zi. Presim që Kosova e pavarur të jetë shtet demokratik i të gjithë... Vazhdo

February 24, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Tags: , , , , , , , ,

Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?! – Ishte kjo pyetje e shtruar në të perditshmen “Vijesti”. Pavarësia e Kosovës ishte shkak festimi nga të gjithë shqipëtarët dhe pak a shumë u festua në gjithë botën ku ata edhe gjinden. Mediat shfaqen inserte të ndryshme nga Shqipëria, Maqedonia, Sh.B.A. etj. I vetmi vend i cili mban një numer të madh shqipëtarësh dhe nuk festoj publikisht ishte Mali i Zi. Ndoshta kjo ishte rezultat i deklaratave të z. Ferhat Dinosha i cili këshillonte vëndbanorët shqipëtarë... Vazhdo

February 22, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Tags: , , , , , , , , , , ,

Gëzim i mbytur në Malin e Zi
Shqiptarët fshehin flamujt kombëtarë. Festa, vetëm në ambiente të mbyllura Shqiptarët në Mal të Zi e kanë festuar të mbyllur në lokale e diskoteka festën e pavarësisë së Kosovës. Kjo, sipas liderëve politikë shqiptarë të Malit të Zi, është kërkuar nga Ministria e Brendshme, diplomacia ndërkombëtare dhe në veçanti nga Ambasada Amerikane në Podgoricë, për të mos provokuar dhe shmangur incidentet me serbët që përbëjnë 32 për qind të popullsisë së shtetit të vogël. Ndërkohë, në zonën në kufi... Vazhdo

February 20, 2008  :: Politika :: Comments Off on Gëzim i mbytur në Malin e Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vujanovi? danas predlaže mandatara
Na konsultacije o mandataru došli predstavnici DPS, SDP, DUA, HGI i BS i najavili da ?e podržati predlog predsjednika Filipa Vujanovi?a Podgorica, 19. februara – Predsjednik Crne Gore Filip Vujanovi? sjutra ?e na Cetinju predložiti mandatara za sastav nove vlade. Saopšti?u ono što je ve? poznato, jer DPS je predložila za mandatara svog lidera Hajredin Kovaçia, a o tome je postignut i dogovor sa našim koalicionim partnerom, saopštio je Vujanovi?, nakon današnjih konsultacija o mandataru sa predstavnicima DPS, SDP, DUA, HGI i... Vazhdo

February 20, 2008  :: Politika :: Comments Off on Vujanovi? danas predlaže mandatara
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,