“Flamuri Shqiptar”

Nazif Cungu: Nuk do ta hjek flamurin shqiptar
Kryetari i komunës së Ulqinit,z.Nazif Cungu u deklaroi se nuk do të hjek flamurin shqiptar nga kabineti i tijë, duke pretenduar se  një gjë e tillë nuk është kundër ligjit. Nazif Cungu i deklaroi për gazetën e përditëshme Dan se edhe paraardhësi i tij ishë kryetari,z. Gëzim Hajdinaga e mbajti flamurin Shqipëtar në kabinet, dhe se flamurin e kam gjetë aty kur e kam marrë detyrën. Unë respektojë edhe njërin edhe tjetrin flamur dhe flamujt jan për tu respektuar tha kyetari Cungu, dhe ata do të qëndrojnë aty,... Vazhdo
Sinishtaj,Zenka dhe Nimanbegu njëzëri për simbolet kombëtare
Për shqiptarët i pranueshëm është vetëm flamuri i Tiranës zyrtare, shkruan gazeta Dan. Përfaqësuesit e partive shqiptare janë shprehë se simboli i tyre kombëtarë është Flamuri Shqiptar, me fushë të kuqe dhe me shqiponjë dykrenare të zezë në mes. Deputeti i UDSH-së Mehmet Zenka deklaroi se simboli është i definuar qartë dhe shtoi se flamuri shqiptarë është krijuar para shtetit shqiptar. “Shqiptarët nuk kanë nevojë të definojnë simbolin e tyre pasi ai është përcaktuar shekuj më parë, e kjo është... Vazhdo
Promovimi i librit “Flamuri Shqiptar” në Ulqin
Në organizim të Bashkimit të krijuesve shqiptarë , Qendrës për kultur të Ulqinit, Shoqatës të ish burgosurve politikë dhe disa organizatave tjera joqeveritare, me 25 të këtij muaji në Ulqin do të promovohet vepra “Flamuri Shqiptar” të studiuesit nga Tirana Jaho Braho. Në përurimin e këtij libri, i cili organizohet në kuadër të kremtimt të 28 nëntorit Festës së flamurit kombëtarë do të flasin studiues nga Shqipëria dhe Mali i zi. Dr. Bahri Brisku , duke iu referuar librit “Flamuri Shqiptar”... Vazhdo