Fluturimi i Shqiponjës

Në Pejë u promovua vepra e pedagogut Flamur Anamalit nga Ulqini
Vështirë e ka kultura dhe arsimi shqip në Mal të Zi Në ambientet e Asamblesë Komunale të Pejës është organizuar nga Shoqata e Vëllazërisë Kosovë –Malësi e Madhe “Martin Dreshaj” dhe Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi promovimi i librit “Kultura shqiptare në tekstet mësimore të shkollës fillore në gjuhën shqipe në Mal të Zi “ e autorit Flamur Anamali. Çështja e shtjelluar lehtë dhe me plot argumente në këtë vepër ka bërë që të kishte interesim të madh për pjesëmarrje në këtë... Vazhdo

October 1, 2012  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Në Pejë u promovua vepra e pedagogut Flamur Anamalit nga Ulqini
Tags: , ,

Komisioni per Drejtat e Njeriut dhe Mbrojtjen e Pakicave Kombetare – Commission for Human Rights and Protection of National Minorities.
L?VIZJA ATDHEU NA BASHKON – HOMELAND UNITES US, INC. Kumtesë për Opinion Hulumtuesi i të drejtave të njeriut Aleksandar Sasha Zekoviq dhe Përfaqësuesi i Komisionit për të drejtat e njeriut i Lëvizjes “Atdheu na Bashkon” Muhamed Gjokaj, me daten 07.06.2008 (e shtune) vizituan të arrestuarit që vuajn paraburgim nga akcioni policor Fluturimi i Shqiponjës. Vizita ka zgjatë më shumë se 7 orë dhe është biseduar me të akuzuarit, në lidhje me gjëndjen dhe trajtimin e tyre si nga ana e zyrtarëve të burgut... Vazhdo

June 8, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Komisioni per Drejtat e Njeriut dhe Mbrojtjen e Pakicave Kombetare – Commission for Human Rights and Protection of National Minorities.
Tags: , , , , , ,

Hulumtuesi i shkeljes së të drejtave të njeriut, Aleksandër Sasha Zekoviq
Të njoftohet opinioni për hetimin Podgoricë – Hulumtuesi i shkeljes së të drejtave të njeriut, Aleksandër Sasha Zekoviq, ka kërkuar nga kryeprokurorja e re e Malit të Zi, Ranka Çarapiq, që të bëjë ç`është e mundur në mënyrë që opinioni malazez të jetë më në fund i informuar në mënyrë korrekte dhe profesionale mbi inicimin e hetimit dhe rezultatet e tij sa i përket çështjes së keqtrajtimit dhe ushtrimit të dhunës ndaj personave të arrestuar gjatë operacionit policor “Fluturimi i shqiponjës”... Vazhdo
Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Shqiptarët nuk kanë trajtim të barabartë Në organizim të Lëvizjes ” Atdheu na Bashkon”, që përfaqëson shumicën e organizatave dhe shoqatave të shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të Amerikës organizoi në Ulqin, më 4 priill 2008, tryezën e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”. Në këtë takim, ku morën pjesë përfaqësues të jetës politike, të sektorit civil dhe intelektual të pavarurë nga trevat etnike shqiptare në Malin e Zi, u trajtua e ardhmja politiko-juridike,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shqiptarët nuk dinë kë ta mbështesin për president në Mal të Zi
Ulqin, 21 janar —Megjithëse disa nga udhëheqësit e partive politike të shqiptarëve në Mal të Zi, shprehin haptas mbështetjen ndaj kandidaturës së kryetarit aktual Filip Vujanovic, shqiptarët ende nuk kanë një qëndrim unik dhe as përfundimtar se cilin nga kandidatët për kryetar të ri të Malit të Zi do ta mbështesin më 6 prill. Vazhdo  Vazhdo

January 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Shqiptarët nuk dinë kë ta mbështesin për president në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Integrimet pa asimilim, midis dëshirës dhe realitetit Podgoricë – Më 13 e 14 dhjetor, në Podgoricë, u mbajt tryeza e rrubullaktë, në temën “Të drejtat e pakicave në ambientin e Kushtetutës së re”, me ç’rast u trajtuan shumë aspekte të realizimit të këtyre të drejtave, jo vetëm nga aspekti formal por edhe ai praktik. Siç dihet, Mali i Zi është i njohur për miratimin e Ligjeve që janë në harmoni me normat ndërkombëtare, mirëpo, po ashtu, është i njohur edhe për Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , ,