Forca ë Re Demokratike

Në TV Teuta musafir kryetari i forces Nazif Cungu – Video
Kryetari i Forcës se re demokratike flet per  situatën aktuale të ekonomisë së Malit të Zi dhe posaçërisht të Ulqinit, rënia e aktiviteteve ekonomike kohët e fundit shpeshherë ndërlidhet me krizën financiare botore, me këtë harrohet se vendimet e aprovuara në të kaluarën kan krijuar kushte që ekonomia e komunës dhe pikërisht shërbimet në sektorin e hotelerisëtë jenë jashtë funksionit të saj themelor dhe pran shkatërrimit total. Situata me të cilën me vite të tëra përballen komuna e Ulqinit, është drejt... Vazhdo

May 6, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Në TV Teuta musafir kryetari i forces Nazif Cungu – Video
Tags: , ,

Forca – Kumtese: Organizata Turistike
Se ku është nisur dhe deri ku ka mbërritur turizmi i Ulqinit, qartë mund të shihet nga Kuvendi themelues i Organizatës turistike të Komunës së Ulqinit i cili është mbajtur dje. Themelimi i organizatës turistike lokale, prej vitit 2004 është obligim ligjor. Pra, kanë kaluar gati 7 vite dhe veç tani bëhet themelimi i Kuvendit dhe emrimi i Këshillit drejtues, mirëpo sipas traditës, pa të drejtë të pjesmarrjes së opozitës. Vendimi mbi themelimin e Organizatës turistike të Komunës së Ulqinit është miratuar në... Vazhdo

March 24, 2011  :: Politika :: Comments Off on Forca – Kumtese: Organizata Turistike
Tags: , , ,

Iniciativa e Forces për mbajtjen e Kuvendit të jashtzakonshëm për Valdanos – Video
Sot në konferencën për media u parqit publikut iniciativa e Forcës për mbajtjen e Kuvendit të jashtzakonshëm në lidhje me ullishtën e Valdanosit. Në bazë të nenit 45 të Statutit të Kuvendit komunal të Ulqinit ( Fl.zyrt. e MZ, dispozitat komunale nr. 5 / 07) dhe nenit 76 dhe 77 të Rregullores së KK të Ulqinit ( Fl.zyrt. e MZ, dispozitat komunale nr. 17/08. ) , kërkojmë të thirrni mbledhjen e jashtzakonshme të KK të Ulqinit me pikë të rendit të ditës si vijon: 1. Qendrimet dhe përfundimet e KK të Ulqinit në... Vazhdo
Genci Nimanbegu: Letër e hapur Kryetarit të komisionit të tenderit për Valdanos
Letër e hapur Kryetarit të komisionit të tenderit për Valdanos, nënkryetarit të Qeverisë së Malit të Zi dhe Ministrit për shoqërinë informatiike, ish-Kryetarit të Këshillit për privatizim, nënkryetarit te SDP-së I nderuari zotëri Lazoviq, Së pari ktheni Valdanosin pronarëve legjitim e pastaj jepni dorëheqje Shpreh pakënaqësi ne lidhje me shkresën tuaj me të cilën më njoftoni që kontrata për dhënien me qira të Valdanosit është në web faqen e Këshillit për privatizim. Kjo ishte pergjegja e juaj në kërkesën... Vazhdo
Leopold Mauer ne vizite zyrtare ne seline e Forces
Sot me datë 16.02.2010 shefi i delegacionit të Komisionit Evropian Z. Leopold Mauer ishte në vizitë zyrtare në selinë e Forcës se re demokratike. Ne takim me shefin e delgacionit te Komisionit Evropian dhe bashkëpunoterët e tij morrën pjesë kryetari i partisë Z. Nazif Cungu dhe dy nënkryetarët. Qëllimi i këtij takimit ishte infromimi me gjendjen aktuale dhe mendimi i opozitës lidhur me përmbushjen e 7 pikave të Komisionit Europian dhënë Malit te Zi si kushte te domosdoshme për fillimin e negociatave. Përfaqësuesit... Vazhdo

February 16, 2011  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Leopold Mauer ne vizite zyrtare ne seline e Forces
Tags: , , , , ,

Tribunë: Funkcionimi i ndërmarrjeve publike në komunën e Ulqinit
Ftojmë të gjithë të interesuarit të marrin pjesë ne tribunen me qytetar me temë FUNKCIONIMI I NDËRMARRJEVE PUBLIKE NË KOMUNËN  E ULQINIT Tribuna do të mbahet Me 15 shkurt në ora 18:00 në hapsirat e Forcës Jeni të mirëseardhur Shërbimit Informativ Forca  Vazhdo
Valdanosi duhet te ruhet dhe te trajtohet si lokalitet Unik
Te nderuar qytetare Ne kanalin e pare te TV te Malit te Zi mbreme eshte shpallur se se shpejti do te nenshkruhet kontrata me kompanine Cubus Lux nga Britania e Madhe per dhenie me qira te Valdanosit per nje periudhe te caktuar dhe se do te fillojne investime te medha. Po ashtu theksohet se jane mbledhur 750 nenshkrime nga ana e qyetareve dhe intelektualeve si perkrahje per mbrojtjen e ketij lokaliteti, gjegjesisht per kthimin e pronave pronareve te vertete. Ky reagim ka per qellim qe edhe nje here ta njoftoje opinionin e gjere, se te gjithe... Vazhdo

February 8, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Valdanosi duhet te ruhet dhe te trajtohet si lokalitet Unik
Tags: , , ,

Forca e Re Demokratike mbi buxhetin e Komunës së Ulqinit
Ulqin – Forca e Re Demokratike vlerëson se Llogaria përfundimtare e buxhetit për vitin 2009 dhe Ribalanci i buxhetit për vitin 2010 janë miratuar në mënyrë joligjore nga Kuvendi i Komunës së Ulqinit. Këto vlerësime i ka bërë në konferencën për shtyp të së martës, kryetari i kësaj partie, Nazif Cungu. Sipas Cungut, “këtu nuk bëhet fjalë për mosdijeninë e pushtetit ekzekutiv, por për tentativë që punët e paligjshme të mbulohen me vendimet e Kuvendit të Komunës dhe në atë mënyrë të mbrohen... Vazhdo
Seminari: Gruaja ne proceset e Integrimeve
Forca e re demokratike sot, ne hotelin Dolcino organizoje nje seminar me pjesmarrjen e femrave aktiviste te kesaj Partije. Qellimi i ketij seminari ishte edukimi trajnimi dhe fuqizimi i grave per angazhim ne proceset demokratike dhe integruese. Në realitetin e ri politik janë krijuar shanse dhe mundësi të reja për afirmimin e rolit të gruas në shoqëri. Tashmë problemet gjinore janë vendosur në një perspektivë të re institucionale dhe ligjore. Dimensionet e lirisë janë zgjeruar, shoqëria është më e vetëdijesuar për... Vazhdo
Ulqin më në fund bëhet me pushtet – Video
Ulqin, 13 dhjetor – Më në fund, në Ulqin shpallet bashkëqeverisja që do të udhëheq me këtë qytet në katër vitet e ardhshme. Kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve, Ferhat Dinosha, ashtu siç bëri në Tuz, edhe në Ulqin lidhi koalicion me Partinë Demokratike të Socialistëve (PDS) të Milo Gjukanoviqit. Në një konferencë për media në mbrëmjen e së shtunës, Dinosha, përaqësues i partisë së tij dhe Partisë së Prosperitetit Demokratik (PPD) së bashku me shefin e PDS në Ulqin, Luigj Lubo Shkrela,... Vazhdo

Page 2 of 812345...Last »