Forca ë Re Demokratike

Parregullsitë dëmtuan procesin zgjedhor
Forca e re demokratike shpreh rezerva për zgjedhjet lokale në komunën e Ulqinit Ulqin – Forca e Re Demokratike ka rezerva te medha per procesin zgjedhor te zhvilluar ne komunen e Ulqinit dhe do te nise nje proces te gjere per te identifikuar parregullsite e shfaqura ne keto zgjedhje, ka thene te henen ne konferencen per shtyp kryetari i saj, Nazif Cungu. Ai ka thene se standardi i zgjedhjeve lokale te mbajtura te dielen ka qene “me i dobeti deri tani, shume larg nga standardet qe duam te ndertojme sepse kane vene ne... Vazhdo

October 26, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Komente (5)
Tags: , ,

Nazif Cungu – Bartës i listës Forca e re demokratike
Lideri i Forces Nazif Cungu kërkon edhe një herë qytetarët për tu përcaktuar, në mënyrë që së bashku ne të ndërtojmë një Ulqin më të mirë, dhe së bashku te jemi në ekzekutivin e komunës së Ulqinit. Lideri i Forces Nazif Cungu thotë se qytetarët e Ulqinit me 17 tetor mund të votojnë për premtimet e rrejshme ose të votojn për një Ulqin më të mirë. Qytetarët e Ulqinit votojnë për jetën apo për realitetin virtual. realiteti ajo që siguron koalicioni “Për Ulqinin evropian” në zgjedhjet... Vazhdo
Ulqini me 17 tetor në zgjedhje lokale
Nga i dërguari special Besim TOSKA Ulqin, 1 tetor 2010 – Rreth tetëmbëdhjetë mijë qytetarë të Komunës së Ulqinit, thuajse qind për qind shqiptarë me 17 tetor do të zgjedhin të preferuarit e tyre komunal. Edhe pse zgjedhjet lokale u mbajtën me 23 maj të këtij viti, asnjëra nga partitë nuk arriti që të fitoi shumicën për formimin e pushtetit të Komunës së Ulqinit. Qytetarët do të zgjedhin 33 deputetë të Kuvendit Komunal të Ulqinit, ku edhe shumica do të marr në udhëheqje pushtetin komunal. Qytetarët e... Vazhdo
Rekordi pozitiv i qytetareve dhe rekordet negative te qeveritareve
Botuar tek Koha Javore. Me  rastin e mbylljes së sezonit të suksesshëm të turizmit qeveritarët e Komunës së Ulqinit u ngutën për të përfituar nga rasti dhe për të përvetësuar meritën për këtë arritje të qytetarëve mikpritës të Ulqinit. Në fakt ky sezon ishte vetëm dhe vetëm meritë e biznesmenëve dhe qytetarëve ulqinak të cilët kanë ringjallur shpresën për të ardhmen e Ulqinit. Sikurse edhe Forca e Re Demokratike e ka deklaruar gjithmonë  qoftë në programin e saj e qoftë nëpërmjet deklaratëve... Vazhdo

September 17, 2010  :: Politika :: Komente (47)
Tags: , , ,

FORCA për bashkim të faktorit Shqiptar kunder pushtetit aktual
Në mbledhjen e Këshillit qendror të mbajtur me 03.09.2010, pas vendimit të nxjerrë, Forca del me këtë deklaratë që e përcjellim: Të nderuar qytetarë, Forca e Re Demokratike, si partia shqiptare më e fuqishme në Komunën e Ulqinit ka ftuar në një tryezë të rrumbullakët të gjitha partitë shqiptare opozitare në përpjekje për t’u futur në zgjedhje të reja me një bashkim të faktorit shqiptar kundër pushtetit aktual. Ne kemi parashikuar një darkë pune me përfaqësuesit e këtyre partive të dielën. Rezultatet... Vazhdo
Forca e re demokratike kundër ndryshimeve në ligjet që rregullojnë fushën e arsimit të miratuara nga parlamenti i Malit të Zi
Ndryshimet me pasoja shumëdimensionale Ndryshimet e miratuara nga Parlamenti i Malit të Zi në disa ligje që kanë të bëjnë me fushën e arsimit do të kenë pasoja shumëdimensionale, vlerësojnë në Forcën e Re Demokratike. Ndryshimet u miratuan ditë më parë nga shumica parlamentare, ndërsa kundër këtyre ndryshimeve, ndër të tjerë, kanë votuar edhe deputetët e tre subjekteve nacionale Genci Nimanbegu nga Forca, Mehmet Bardhi nga koalicioni LD në MZ – Alternativa Shqiptare dhe Amir Hollaj nga koalicioni... Vazhdo

August 21, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Forca e re demokratike kundër ndryshimeve në ligjet që rregullojnë fushën e arsimit të miratuara nga parlamenti i Malit të Zi
Tags: , , , , , , ,

“Forca” apelon te faktori ndërkombëtar të monitorojë zgjedhjet në Ulqin
Ulqin, 18 gusht – Derisa pozita aktuale në Ulqin u kërkon falje qytetarëve që nuk arriti të bëjë shumicën e duhur parlametare pas zgjedhjeve vendore të 23 majit, partia më e madhe opozitare, Forca e Re Demokratike thotë se rruga më e mirë për zgjidhjen e gjendjes politike në Ulqin është kthimi i mandatit votuesve, ka raportuar Kosovalive. “’Forca…’ i bën thirrje komunitetit ndërkombëtar të pranishëm në Malin e Zi, shoqërisë civile malazeze dhe mediave që të vëzhgojnë me kujdes të madh këto zgjedhje.... Vazhdo

August 18, 2010  :: Politika :: Comments Off on “Forca” apelon te faktori ndërkombëtar të monitorojë zgjedhjet në Ulqin
Tags: , , ,

KUMTESE – Ligje sikurse në kohën e monizmit
Miratimi i ndryshimeve në disa ligje nga fusha e arsimit që ditë më parë u vendosë nga shumica aktuale parlamentare në parlamentin e Malit të Zi, dëshmon se në praktikë pushteti vazhdon me formulen e centralizimit ndërsa decentralzimi i tij sipa standartëve evropiane mbetet vetëm dëshirë. Edhe pse deputet të subjekteve të ndryshme politike e ate kryesisht nga partitë opozitare kishin paraqitur amendamente të ndryshme që ishin në favor të decentralizimit dhe të autonomisë së shkollave, çdo gjë ishte e kotë sepse... Vazhdo

August 8, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on KUMTESE – Ligje sikurse në kohën e monizmit
Tags: , ,

Leter e derguar KK te SDP-se
PARTIA SOCIAL DEMOKRATIKE – KËSHILLI KOMUNAL – ULQIN Ulqin, më 16.07.2010 Nr: 104 / 10 Lënda: Urgjencë për përgjigje në ofertë për formimin e shumicës parlamentare të KK të Ulqinit Attn.: Kryetarit, z. Selim Resulbegoviq I nderuari z. Resulbegoviq, Bazuar në kërkesën tuaj, me datë 26 maj të këtij viti Forca e Re Demokratike ju ka dorëzuar  një marrëveshje të nënshkruar dhe të protokuluar nga Forca dhe nga tre subjekte tjerë politik që në zgjedhjet lokale të 23 majit kemi siguruar 15 mandate. Dy mandatet... Vazhdo
Forca thërret socialdemokratët të udhëheqin Ulqinin
Ulqin, 17 qershor – Forca e Re Demokratike – Forca, ditën e shtunë, i është përgjigjur ofertës së Partisë Socialisdemokratike /PSD/ për negociata të bashkëqeverisjes së mundshme në Ulqin. Kjo e fundit, në fushatën parazgjedhore të 23 majit ka kritikuar ashpër koalicionin “Për Ulqinin evropian”, ndonëse ka qenë pjesë e tij. Partia Socialdemokratike /PSD/, ka paralajmëruar një menaxhim tjetër, “me duar të pastra të udhëhiqet Ulqini” dhe nisur nga kjo qasje, në përgjigjen e saj, Forca thotë se,... Vazhdo

Page 3 of 812345...Last »