Forca ë Re Demokratike

“Forca”: Zgjedhje të reja lokale “për të shpëtuar kaosin në Ulqin”
Ulqin, 13 korrik – Kanë kaluar më shumë se dy muaj e gjsmë nga zgjedhjet lokale të 23 majit, në Ulqin ende nuk është themeluar qeverisja vendore. Për këtë çështje, “Forca e Re Demokratike – Forca” ka fajësuar Koalicionin “Për Ulqinin evropian”. Në një konferencë me gazetarë, të martën, lideri i “Forca”, partisë më të madhe shqiptare në këtë qytet bregdetar, në Malin e Zi, Nazif Cungu ka tërhequr vëmendjen për situatën dramatike që po zotëron në Komunën e Ulqinit, duke bërë thirrje... Vazhdo
Forca: Konference per Media
Me këtë  konferencë FORCA e Re Demokratike tërheq vëmendjen për situatën dramatike që po pëson komuna jonë dhe bën thirrje që t’i jepet fund kësaj situate kaotike duke rikthyer jetën institucionale në komunën tonë. Mungesa e funksionimit të Kuvendit ka bërë që papërgjegjsija dhe paaftësia e qeverisjes së pushtetit aktual të kalojë momente të jashtëzakonshme e të rrezikojë seriozisht të ardhmen tonë.  Mbledhja e fundit e Kuvendit të Komunës është mbajtur me datën   22 janar 2010 edhe ajo ishte... Vazhdo

July 12, 2010  :: Politika :: Comments Off on Forca: Konference per Media
Tags: , , ,

Koalicioni “Për Ulqinin Evropian”fiton zgjedhjet lokale në Ulqin
Sipas rezultateve preliminare të publikuara nga Televizioni Malazez TVCG koalicioni “Për Ulqinin Evropian” ka fituar zgjedhjet lokale në Ulqin.Në Ulqin kan garuar 9 lista,ku prej tyre 7 janë shqiptare. Trupi votues aktual në mbarë territorin e Komunës së Ulqinit është 17.947 qytetarë me të drejtë vote. Edhe në këtë fushatë paraelektorale, beteja më e madhe dhe e paparë e partive dhe e koalicioneve  shqiptare  dhe atyre qytetare, u zhvillua në Anë të Malit, e banuar kryesisht me popullatë autoktone shqiptare.Karshi... Vazhdo
Në Ulqin,kandidojnë shtatë shqiptarë për zgjedhjet lokale
Të dielën e 23 majit, në 14 komunat e Malit e Zi mbahen zgjedhjet lokale, ku në historinë 20-vjeçare të pluralizmit në këtë vend, asnjëherë nuk ka pasur më shumë shqiptarë në lista që garojnë brenda tyre, në Ulqin e Malësi. Fushatën elektorale e ka karakterizuar një retorikë e ashpër, në Ulqin edhe në Tuz të Malësisë, midis partive nacionale shqiptare dhe koalicionit të Unionit Demokratik të Shqiptarëve të Ferhat Dinoshës dhe Partisë Demokratike të Socialistëve të Milo Gjukanoviqit. Derisa koalicioni... Vazhdo
Forca spemila program: Albancima nude razvoj
Forca spemila program Plav – Lider Force Nazif Cungu obe?ao je da ?e ta stranka pomagati razvojni program za mjesta u kojima žive Albanci. On je kazao da ?e ta stranka pokušati da smanji siromaštvo na podru?jima u kojima su Albanci ve?ina. Nimanbegu je pojasnio da Forca želi da smanji broj nezaposlenih i poboljša stanje u turizmu i poljoprivredi. “Tu je i povra?aj imovine bivšim vlasnicima u dijelu gdje žive Albanci, poboljšanje sistema školstva za Albance, ali i da se zastupi kulturno angažovanje svih Albanaca“, kazao... Vazhdo

May 19, 2010  :: news :: Comments Off on Forca spemila program: Albancima nude razvoj
Tags: , , , , ,

Forca e Re Demokratike kërkon punësim proporcional të shqiptarëve në Mal të Zi
Ulqin, 13 maj – Zonat etnike shqiptare në Malin e Zi, duke filluar nga Ulqini e deri në Rozhajë, janë mjediset më të pazhvilluara, ndërsa punësimi i komunitetit shqiptar është në nivelin më të ulët në Malin e Zi. Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë, në strukturën e përgjithshme të banorëve të Malit të Zi, shqiptarët marrin pjesë me mbi 7 për qind, ndërsa të punësuar janë diku afro 0,5 për qind. Forca e Re Demokratike, si subjekti më i madh aktual shqiptar në Ulqin, në fushatën parazgjedhore... Vazhdo
Press Konferenca  nga Forca e Re Demokratike me 10.05.2010
Konferencë për media 10.05.2010 Ulqin me 10.05.2010 Nr.78/10 Funksionimi i pushtetit, si në nivel shtetëror ashtu edhe në nivel lokal realizohet dhe pasqyrohet përmes mjeteve buxhetore, grumbullimit dhe menaxhimit të tyre për përmbushjen e qellimeve programore dhe zhvillimore. Deri kah mesi i  vitit 2009 realizimi i shpenzimeve operative,( dmth. i shpenzimeve për rroga të administratës, shpenzime për rrymë, materiale për zyre, mëditje,  reprezentacion e tjera), ishte në përputhje me parashikimet në buxhet, kurëse... Vazhdo
“Forca”premton avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi
Ulqin, 8 maj – Njëra nga shtatë partitë e para shqiptare që konkurron në zgjedhjet lokale të 23 majit në Ulqin, Forca e Re Demokratike,në mbrëmjen e së premtes shpalli programin e saj politik. Përparësi e veprimit të Forcës është hartimi i planit strategjik të zhvillimit të Ulqinit, duke thirrë ekspertë të njohur vendës dhe të huaj. Kryetari i këtij subjekti më të madh politik shqiptar në Ulqin, ose siç quhet ndryshe edhe partia e komunitetit të biznesit, Nazif Cungu, thotë se hapi i parë që duhet... Vazhdo
Deklarate nga Forca e Re Demokratike”Dita e Planetës”
Ulqin, 22.04.2010 Nr.69/10 Me anë të kësaj deklarate, Forca e Re Demokratike dëshiron të shpreh mbështetjen e saj për Ditën e Tokës dhe të solidarizohet me të gjithë ata që anembanë botës ia dedikojnë këtë ditë  vetëdijësimit për gjendjen e mjedisit. Ne si forcë politike i konsiderojme të një rëndësie të veçantë përpjekjet në nivel ndërkombëtar dhe shtetëror për të minimizuar ndryshimet klimatike qe vijne si pasoje e efektit njerëzor, për të ruajtur biodiversitetin, për të mundësuar një zhvillim... Vazhdo
KUMTESË PËR MEDIA: Këshili Qendror i Forcës së re demokratike – Video
Këshili Qendror i Forcës së re demokratike, në mbledhjen e mbajtur të shtunen me 03.04.2010, ndër të tjerat, shqyrtoi edhe mënyrën e daljes në zgjedhjet lokale me 23. maj të këtijë viti. Në bazë  të informatave nga terreni, u konstatua që Forca në komunën e Ulqinit ka rritje të dukshme të anëtarëve dhe simpatizuesve dhe se dalja si subjekt i veçant në zgjedhjet e ardhëshme siguron rezulltate të përfaqsimit në parlamentin lokal të cilat janë në rritje. Rrjedhimisht u vendos që Forca në zgjedhjet... Vazhdo

April 6, 2010  :: Politika :: Komente (2)
Tags: ,

Page 4 of 8« First...23456...Last »