Forca ë Re Demokratike

FORCA: Mendimi i KE dhe Komisionit të Venecias do të jetë i favorshëm – Video
FORCA e re demokratike shpreson se vendimet e Këshillit të Evropës dhe të komisionit të Venecias mbi tekstin punues të plotësimeve dhe ndryshimeve të legjislaturës zgjedhore do të jenë të favorshme , edhe pse ekspertët ndërkombëtarë do të kenë probleme që të analizojnë qëndrimet e ndryshme për këtë çështje , deklaroi deputeti i kësaj partie Genci Nimanbegu. Deputetet e Kuvendit miratuan dje konkluzionin sipas të cilit Këshillit të Evropës dhe Komisionit të Venecias do ti dergohet në ekspertizë teksti... Vazhdo

March 13, 2010  :: Politika :: Comments Off on FORCA: Mendimi i KE dhe Komisionit të Venecias do të jetë i favorshëm – Video
Tags: , , ,

Forca e Re Demokratike organizoi mbrëmje festive me rastin e 7 -8 marsit në Plavë
Plavë,  08.03.2010 Nr. 41/10 KUMTESË – 7 dhe 8 marsi ne Plavë Mbrëmë ne Qendrën për Kulture ne Plave, Forca e Re Demokratike organizoi mbrëmje festive me rastin e shënimit te 7 marsit, ditës së mësuesit dhe 8 marsit, ditës se Grave. Ne këtë mbrëmje ishin te ftuar mësuesit dhe mësueset shqiptarë te cilët japin mësim ne nga këto troje por edhe mësuesit ne pension me te cilin rast te gjithëve u japi nga një dhurate. Mësuesit u falënderuan për kujdesin qe Forca ua ka bere me rastin e këtyre festave i cili ishte... Vazhdo

March 8, 2010  :: Politika :: Comments Off on Forca e Re Demokratike organizoi mbrëmje festive me rastin e 7 -8 marsit në Plavë
Tags: , , , , ,

FORCA: Do t’i ankohemi Gjyqit Kushtetues nëse miratohet modeli i propozuar zgjedhor
Forca e re demokratike FORCA , nëse modeli i propozuar i përfaqësimit të pakicave në parlament do të miratohet , do ti ankohet Gjyqit kushtetutes , por nuk do të heq dorë nga pjesëmarrja në zgjedhjet lokale , u njoftua nga kjo parti. Me modelin e propozuar zgjedhor , për pakicat që përbëjnë më tepër se 2 për qind të banorëve të Malit të Zi cenzusi zgjedhor do të jetë prej 04 deri në 07 për qind , varësisht nga përgjigja përfundimtare. Nënkryetari i FORC-ës Genci Nimanbegu deklaroi se kjo zgjedhje paraqet... Vazhdo
“Të mirat detare” vetëm premtojnë e pak realizojnë
Përfaqësuesit e partisë opozitare ne komunën e Ulqinit, Forca e Re Demokratike, Forca, e ftoi sot ndërmarrjen “Të Mirat Detare” nga Budva, që të mos i dezinformojë banorët e Ulqinit me premtimet për investime të cilat shpesh janë shumë të vonuara ose nuk realizohen fare, gjë që shpesh herë qytetarët e kësaj komune i bën ti injorojnë ato. ” Territori i cili u siguron më shumë se 50 përqind të veprimtarisë suaj, ju i kushtoni vetëm vëmendje për media dhe këtë vetë një herë në vit”,... Vazhdo
Kokteji i Fundvitit 2009 i Forces –  Video Foklori i vjeter i Ulqinit,Valle Kranjane
Mbrëmë në Hotelin “Mediteran” Forca organizoi koktejin e fundvitit. Në këtë takim tashmë tradicional morrën pjesë një numër i madhë i qytetarëve, pjesëtarëve të jetës publike të Ulqinit. Të pranishmëve në emër të Forcës Rinore të rinjve u drejtua Iliriana Sula dhe Genc Nimanbegu, në emër të grave këshilltarja e Forcës ne Kuvendin e Komunës së ulqinit Ilmira Lika dhe më në fund kryetari i Forcës Nazif Cungu. Forca e re demokratike #gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item... Vazhdo
KUMTESË – Mali i Zi ne MAP
Ne rastin e Vendimit të ministrave të jashtëm së NATO-së për përkrahjen e kërkesës për anëtarësimit në Planit te Veprimit te Anëtarësimit (MAP), shprehim kënaqësinë në këtë hap të rëndësishëm i cili shkon drejt integrimit të plotë në NATO. Një nga qëllimet e Forcës janë integrimet euroatlantike ashtu që në çdo përpjekje në realizimin e këtyre qëllimeve Forca do të jetë partner deri tek integrimi i plotë i Malit të Zi atje ku e ka vendin, në familjen e shteteve moderne evropiane. Roli vendimtarë... Vazhdo

December 8, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on KUMTESË – Mali i Zi ne MAP
Tags: , , , , , ,

KUMTESË – Mosaangazhimi dhe mashtrimet e këtij pushteti lokal të Ulqinit do të mbahen në mend një periudhë të gjatë
Mbledhja e fundit e Kuvendit të Komunës së Ulqinit është thirrur me datën 29 maj dhe ka përfunduar me datën 8 tetor ku prej 14 pikave që janë propozuar për rendin e ditës, janë miratuar gjithsejtë vetëm 6 pika. Ndoshta për këtë pushtet edhe ky vit përsëri përfundoi me sukses dhe nuk kanë nevojë që të mbajnë mbledhje të reja. Alarmues është edhe realizimi i buxhetit për nëntë muajt e parë, shuma e të cilit është rreth 3.300.00 ose 20 % nga totali i 16.200.000, që është paraparë për tërë vitin. Pushteti... Vazhdo
Vazhdimi i fiaskos në investime dhe administratë në Komunën e Ulqinit
Kur nuk realizohet buxheti atëherë bëhet reabalansi. Ashtu shkruan në Ligj. Me rebalanc, zakonisht bëhen ndryshime 2 deri në 5%. Në raste të veçanta korrigjimet janë më të mëdha pasi që pas buxhetit paramendohet që qëndrojnë ekspert dhe njerëz serioz. Kur është Ulqini në pyetje rebalanci i buxhetit nuk është hera e parë por kësaj radhe ky rebalanc duhet të jetë rreth 70%  çka nuk është e shënuar prej që ekziston buxheti i shkruar. Prej 16,220.000 EUR, sa janë të parapara për vitin 2009, për tetë muajt... Vazhdo

October 15, 2009  :: Politika :: Comments Off on Vazhdimi i fiaskos në investime dhe administratë në Komunën e Ulqinit
Tags: ,

Kumtesë nga Forca e re: Arsimi me probleme që kërkojnë zgjidhje
Arsimi me probleme që kërkojnë zgjidhje në Mal të Zi Fillimi i vitit të  ri shkollor për nxënësit shqiptarë në Mal të Zi është pothuaj identik si më parë, sepse nuk janë bërë ndryshime në programet mësimore dhe në tekste shkollore, veprim i nevojshëm për  barazi nacionale në ketë mjedis multinacional. Përveç mungesës së teksteve të ndryshme mësimore siç është  rasti me nxënësit e vitit të katërt gjimnaz, çështje të  veçantë paraqesin tekstet shkollore nga lëndët e identitetit kombëtarë.... Vazhdo
Forca e Re Demokratike ka reaguar pas mosmbajtjes së seancës së Kuvendit të Komunës së Ulqinit
Vazhdon agonia e pushtetit Ulqin – Forca e Re Demokratike ka reaguar pas mosmbajtjes së seancës së Kuvendit të Komunës së Ulqinit për shkak të mossigurimit të kuorumit nga ana e shumicës në Kuvend.A :“Koalicioni në pushtet në Kuvendin e Komunës së Ulqinit muaj me radhë nuk është në gjendje të sigurojë praninë e këshilltarëve të tij në mbledhjet e kuvendit. Të katërtën herë me radhë kjo mbledhje po shtyhet për shkak të mungesës së kuorumit. Kjo qartë tregon se problemet e brendshme dhe konfliktet... Vazhdo

August 10, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Forca e Re Demokratike ka reaguar pas mosmbajtjes së seancës së Kuvendit të Komunës së Ulqinit
Tags: ,

Page 5 of 8« First...34567...Last »