Forcës së Re Demokratike

Ismet Karamanaga shprehen kundër ciceronit të librit reklamues Ulqini – Video
Ismet Karamanaga shprehen kundër ciceronit të librit reklamues Ulqini të gazetës Vijesti Ismet Karamanaga dhe Dr.Nail Draga shprehen jashtëzakonisht të fyer me përmbajtjen skandaloze të ciceronit të gazetës Vijesti kjo e fundit shoqërohet me shpjegimin përkatës  se Ulqini u çlirua nga populli Malazias,e jo siç thot historija se Ulqini u dhurua  Malit të Zi. Reagin  i Shoqates Kalaja me kryetarin e shoqatës Ismet Karamanaga,poashtu reagon ashper Dr.Nail Draga nga selia e Forcës së re demokratike ku shpreh indinjat... Vazhdo
Dinosha: Të formojmë patjetër Klubin e deputetëve shqiptarë
Kryetari dhe deputeti i UDSH-së, Ferhat Dinosha, u ka bërë ftesë deputetëve të partive të tjera shqiptare Podgoricë – Kryetari dhe deputeti i UDSH-së, Ferhat Dinosha, u ka bërë ftesë subjekteve të tjera politike shqiptare dhe deputetëve të tyre që të formojnë klubin e përbashkët të deputetëve në Parlamentin e Malit të Zi. Në një shkresë dërguar partive dhe listave të tjera shqiptare që përfaqësohen në Parlamentin e Malit të Zi, Dinosha ka thënë se deputetët shqiptarë të partive dhe listave shqiptare... Vazhdo

May 18, 2009  :: Politika :: Comments Off on Dinosha: Të formojmë patjetër Klubin e deputetëve shqiptarë
Tags: , , , , , ,

„Horizonti i ri“ organizoi seminar me këshilltarët e kuvendit të komunës së Ulqinit
Avancim i komunikimit parlamentar Seminari u realizua në kuadër të programit “Zhvillimi i parlamentarizmit lokal” të cilin kjo shoqatë e filloi vitin e kaluar. Organizata e Shoqërisë Civile “Horizonti i Ri” organizoi javën që kaloi në hotelin “Princess” në Tivar seminarin njëditor me këshilltarët e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, i cili si synim kryesor kishte rritjen e cilësisë së punës dhe efikasitetit në funksionimin e Parlamentit Lokal. Ky aktivitet u realizua në kuadër të programit “Zhvillimi... Vazhdo

May 5, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on „Horizonti i ri“ organizoi seminar me këshilltarët e kuvendit të komunës së Ulqinit
Tags: , , , , , , ,

Dy dekada të Politikës së dështuar!
Pse dështoi koalicioni? Mbas dy muaj tentimeve për të bashkuar subjektet politike, të cilët janë opozitë e pushtetit aktual, erdhi edhe dita e fundit për dorëzimin e listave zgjedhore.  Kjo ditë e mbushur me tensione, dhe me shpresë, se arsyeja do të mbizotëroj egon, u mbyllë me dështimin e saj të plotë.  Për një moment e ndijeva vehten si studenti i pa përgaditur që del nga provimi, dhe vetë fakti se akti u kry, është një lehtësim mental, duke mos menduar në rezultat.  Por rëndësia e kësaj dite, ma kujtoj... Vazhdo
Plani i  urbanistik i komunës së Ulqinit ngjall debate të shumta
Plan që ofron zhvillim apo pengon zhvillimin afatgjatë Pas shumë vitesh, Komuna e Ulqinit ka hartuar apo më saktë ka plotësuar dhe ndryshuar një pjesë të Planit të vet të Përgjithshëm Urbanistik. Plani i miratuar përfshin zonat Gjerana 2, Kepin e Gjeranave me Port Milenë, Fushën e Ulqinit, Kodrat, një pjesë të Zogajve dhe Pinjeshin, me një sipërfaqe prej 708 hektarë nga afro 25 mijë hektarë sa përfshin gjithsej territori i Komunës së Ulqinit. Plani është punuar nga Fakulteti i Ndërtimtarisë në Podgoricë... Vazhdo
Ambasadori i Shqiperise ne Forcë
Sot në Komunën e Ulqinit në një vizite zyrtarë ishte Ambasadori i Republikës së  Shqipërisë në Mal të Zi, z. Tonin Beci. Në kuadër te vizitës së tij njëditore në Ulqin ai qëndroi edhe në selinë  e Forcës së Re Demokratike ku pati takim me Kryetarin Nazif Cungu dhe me këshilltarët e Forcës. Gjate bisedës Kryetari i Forcës së Re Demokratike e njoftoi  Ambasadorin me temat dhe problemet aktuale me rëndësi të posaçme  për Komunën e  Ulqinit. Edhe ambasadori i Shqipërisë z. Tonin Beci i falënderoi përfaqësuesit... Vazhdo

November 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Ambasadori i Shqiperise ne Forcë
Tags: , ,

Reagon opozita në Kuvendin e Komunës së Ulqinit dhe jep sqarime për mospjesëmarrjen në seancën e fundit
Kuvendi ka punuar pa kuorum Me rastin e punës pa kuorum të koalicionit në pushtet në Kuvendin e Komunë së Ulqinit, e gjithë opozita në Kuvendin Komunal së bashku jep sqarime mbi arsyet e mosprezencës në punën e sotëm të Kuvendit: Edhe pas 11 muajve që është formuar shumica në Komunën e Ulqinit, opozita edhe më tej nuk është e përfaqësuar as në këshillat e Kuvendit dhe në ato të ndërmarrjeve publike. Shumica ekzistuese është në krizë dhe për shkak të obligimeve të shumta të marra nga ana e disa këshilltareve... Vazhdo

June 9, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Reagon opozita në Kuvendin e Komunës së Ulqinit dhe jep sqarime për mospjesëmarrjen në seancën e fundit
Tags: , , , , ,