Forumi Demokratik për Integrim

Shqetësohet Forumi Demokratik për Integrim
Forumi Demokratik për Integrim, me vëmendje është duke përcjellur situatën aktuale politike në vend dhe jemi të shqetësuar duke ndjekur dinamikën politike e cila është vazhdimësi e të njëjtës politikë që udhëhiqet për njëzetë vjet pluralizëm. Gjendemi në prag të dorëzimit të listave për kandidatët për deputet në Parlamentin e Malit të Zi. Shqiptarët aktualisht gjenden të pozicionuar në katër kolona të cilat nuk garantojnë zgjidhjen adekuate për pozitën e shqiptarëve. Jemi tepër të shqetësuar... Vazhdo

September 16, 2012  :: Opinione, Rajoni / Region :: Comments Off on Shqetësohet Forumi Demokratik për Integrim
Tags:

Anton Lulgjuraj: Në mbrojtje të identitetit kombëtar
Zhvillimet e fundit në Mal të Zi, treguan edhe njëherë që “plani për spastrime etnike në mënyrë jo të dhunshme”, vazhdon të jetë preambulë e politikës malazezë kundër shqiptarëve në Mal të Zi. Me datën 2 nëntor të këtij viti, Parlamenti i Malit të Zi miratoi ligjin për ndarjen territoriale që Malësinë e Madhe e parasheh pa Komunë, duke ia lënë fatin e Malësisë dhe shqiptarëve në dorë të Qeverisë së Malit të Zi. Por, Ne jemi të bindur që vullneti i Qeverisë malazeze që Malësia të fitojë... Vazhdo

December 20, 2011  :: Opinione, Rajoni / Region :: Comments Off on Anton Lulgjuraj: Në mbrojtje të identitetit kombëtar
Tags: ,