Fuad Nimani

Ministria për mbrojten e të drejtave të njeriut dhe pakicave ndau 287 mijë euro
Financohen 17 projekte PodgoricĂ« – Ministria pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave ka ndarĂ« tĂ« premten 287 mijĂ« euro pĂ«r financimin e 17 projekteve nĂ« kuadĂ«r tĂ« StrategjisĂ« pĂ«r pĂ«rmirĂ«simin e statusit tĂ« popullsisĂ« rome, ashkali dhe egjiptiane (RAE) nĂ« Mal tĂ« Zi. Ministri Fuad Nimani ka thĂ«nĂ« se pĂ«r 113 mijĂ« eurot e tjera, sa Ă«shtĂ« parashikuar pĂ«r projektet e tilla, do tĂ« shpallet konkurs i ri. “Ministria pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, sĂ« bashku me ministritĂ«... Vazhdo

May 26, 2008  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministria pĂ«r mbrojten e tĂ« drejtave tĂ« njeriut dhe pakicave ndau 287 mijĂ« euro
Tags: , , , ,

Ministri për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe pakicave,Fuad Nimani,priti një delegacion të projektit për marrëdhënie etnike
BashkĂ«punim i kĂ«naqshĂ«m PodgoricĂ« – Ministri pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, u takua tĂ« hĂ«nĂ«n nĂ« PodgoricĂ« me kryetaren e Projektit pĂ«r MarrĂ«dhĂ«nie Etnike (PER), Livia Plaks, dhe drejtorin ekzekutiv tĂ« PER-it, Aleks Grigoriev. Sipas deklaratĂ«s pĂ«r shtyp tĂ« MinistrisĂ« pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, ministri Nimani i informoi ata me aktivitetet e kĂ«saj ministrie, duke potencuar punĂ«n nĂ« implementimin e StrategjisĂ« pĂ«r pĂ«rmirĂ«simin e gjendjes sĂ« popullatĂ«s... Vazhdo

May 18, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministri pĂ«r mbrojtjen e tĂ« drejtave tĂ« njeriut dhe pakicave,Fuad Nimani,priti njĂ« delegacion tĂ« projektit pĂ«r marrĂ«dhĂ«nie etnike
Tags: , , ,

35 anëtarët e Këshillit Nacional Shqiptar në Mal të Zi
KĂ«shilli Nacional Shqiptar pĂ«rbĂ«het prej 35 anĂ«tarĂ«ve. NjĂ«zet prej tyre e kanĂ« siguruar kĂ«tĂ« tĂ« drejtĂ« nĂ« bazĂ« tĂ« funksionit: Fuad Nimani, ministĂ«r pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, GĂ«zim Hajdinaga, kryetar i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit, Smail Maliq Çunmulaj, kryetar i KomunĂ«s Urbane tĂ« Tuzit, Mehmet Bardhi, kryetar dhe deputet i LD nĂ« MZ, Ferhat Dinosha, kryetar dhe deputet i UDSH-sĂ«, Amir Hollaj, kryetar i PPD-sĂ«, Nazif Cungu, kryetar i ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike – Forca, Ali Doda, kryetar i... Vazhdo
Nuk morën pjesë përfaqësuesit e UDSH-së dhe PDS-së
TĂ« shtunĂ«n nĂ« ulqin u bĂ« konstituimi i kĂ«shillit nacional shqiptar Ulqin – TĂ« shtunĂ«n nĂ« Ulqin u bĂ« konstituimi i KĂ«shillit Nacional Shqiptar. NĂ« mbledhjen konstituive morĂ«n pjesĂ« 26 nga 35 anĂ«tarĂ« sa ka KĂ«shilli Nacional Shqiptar. NĂ« mbledhjen konstitutive nuk morĂ«n pjesĂ« pĂ«rfaqĂ«suesit e UDSH-sĂ« tĂ« zgjedhur sipas parimit tĂ« funksionit, me pĂ«rjashtim tĂ« ministrit pĂ«r Mbrotjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, si dhe deputetĂ«t e PDS-sĂ«, Luigj Shkreli dhe Omer Axhoviq. Kryetari i UDSH-sĂ«,... Vazhdo
Aktualizohet ndĂ«rtimi i pĂ«rmendores sĂ« Gjergj Kastriotit – SkĂ«nderbeut nĂ« Tuz
DitĂ« mĂ« parĂ«, KĂ«shilli pĂ«r ndĂ«rtimin e pĂ«rmendores sĂ« heroit tonĂ« kombĂ«tar, Gjergj Kastrioti-SkĂ«nderbeu, organizoi nĂ« mbledhje, ku nĂ« tĂ« morĂ«n pjesĂ« edhe kryetari i KU tĂ« Tuzit, Smajl Çunmulaj dhe kĂ«shilltarja pĂ«r kulturĂ«, Xhoana Perkaj, tĂ« cilĂ«t e mbĂ«shtetĂ«n realizimin e kĂ«tij projekti. KĂ«shilli pĂ«r ndĂ«rtimin ka shprehur dĂ«shirĂ« qĂ« pĂ«rmendorja tĂ« ndĂ«rtohet nĂ« qendĂ«r tĂ« Tuzit, jo larg shadĂ«rvanit. . PĂ«r kryetarin e KĂ«shillit pĂ«r ndĂ«rtim, akademik Gjelosh Gjokaj, problem mĂ« tĂ« madh paraqet financimi... Vazhdo

May 5, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Aktualizohet ndĂ«rtimi i pĂ«rmendores sĂ« Gjergj Kastriotit – SkĂ«nderbeut nĂ« Tuz
Tags: , , , , ,

Mehmet Bardhi zauzeo Savjet
DUA odlu?ila da se ĆŸali ustavnom sudu zbog izbora ?lanova nacionalnog savjeta albanaca Ulcinj/Podgorica – Predsjednik Demokratskog saveza Mehmet Bardhi naljutio je svoje kolege iz Demokratske unije Albanaca koji su, kao i ?elnici Partije demokratskog prosperiteta prije nekoliko dana, najavili ĆŸalbu Ustavnom sudu. Razlog je izbor elektorske skupĆĄtine Nacionalnog savjeta Albanaca u kojoj su, kako tvrde u DUA i PDP-u, ogromnu ve?inu mjesta zauzeli ?lanovi Bardhijeve stranke. Bardhi isti?e da je sve ura?eno u skladu sa zakonom, a... Vazhdo
Të shtunën në Ulqin u mbajt kuvendi i elektorëve për zgjedhjen e anëtarëve të këshillit nacional të shqiptarëve
U zgjodhĂ«n 15 anĂ«tarĂ« Ulqin – Kuvendi i elektorĂ«ve zgjodhi tĂ« shtunĂ«n 15 anĂ«tarĂ«t qĂ« do t`i pĂ«rfaqĂ«sojnĂ« nĂ« tĂ« ardhmen shqiptarĂ«t nĂ« KĂ«shillin e tyre nacional. AnĂ«tarĂ« tĂ« KĂ«shillit Nacional tĂ« ShqiptarĂ«ve u zgjodhĂ«n Agron Mehmedi, Ali Gjeçbritaj, Daut Ceka, Fadil Kovaçi, Gani Kukaj, Hajrudin Kovaçi, Husein Daciq, Ismail Doda, Mehmet Tafica, Musa Gjokaj, Naser Perasheviq, Palo Dreshaj, Tahir Gjonbalaj, Tahir Tahiri dhe Taip Kurti. NĂ« Kuvend morĂ«n pjesĂ« 48 elektorĂ« nga 49 sa ishin ftuar. PĂ«rveç 15... Vazhdo
PREMIJERI ?UKANOVI? I BERIĆ A POLOĆœILI KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU GRANI?NOG PRELAZA SUKOBIN-MURI?ANI
Dvije drĆŸave pod jednim krovom Ulcinj – Sa uzviĆĄenja, ispred bunkera, do zuba naoruĆŸani vojnik ju?e je u Muri?anima u Albaniji budno motrio na masu ispod sebe dok su premijeri dvije susjedne zemlje ispijali ĆĄampanjac nakon ĆĄto su poloĆŸili kamen temeljac za izgradnju savremene zgrade na grani?nom prelazu. ViĆĄe od 30 fotoreportera i kamermana sjatilo se oko dva premijera pokuĆĄavaju?i da ovjekovje?e trenutak koji je ozvani?io po?etak radova na izgradnji prvog zajedni?kog grani?nog prelaza na jugoisto?nom Balkanu. Premijer Albanije... Vazhdo

April 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on PREMIJERI ?UKANOVI? I BERIĆ A POLOĆœILI KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU GRANI?NOG PRELAZA SUKOBIN-MURI?ANI
Tags: , , , , , , ,

Ministri Fuad Nimani dhe ndihmësministri Sabahudin Deliq dhe përfaqësuesit e PER-it vizituan qeveritë e Hungarisë dhe Rumanisë
Njohje me pĂ«rvojat e trajtimit tĂ« pakicave Me ftesĂ« tĂ« Projektit pĂ«r MarrĂ«dhĂ«nie Etnike (PER), ministri pĂ«r Mbrojtjen e tĂ« Drejtave tĂ« Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, dhe ndihmĂ«sministri i kĂ«saj ministrie, Sabahudin Deliq, me pĂ«rfaqĂ«suesit e PER-it, qĂ«ndruan gjatĂ« javĂ«s sĂ« kaluar nĂ« vizitĂ« pune nĂ« Hungari dhe Rumani. Delegacioni i Malit tĂ« Zi dhe pĂ«rfaqĂ«suesit e PER-it u takuan nĂ« Budapest dhe Bukuresht me zyrtarĂ« tĂ« shumtĂ«, kryetarĂ« tĂ« kĂ«shillave parlamentare, deputetĂ«, kryetarĂ« tĂ« qeverisjeve lokale... Vazhdo

April 21, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministri Fuad Nimani dhe ndihmĂ«sministri Sabahudin Deliq dhe pĂ«rfaqĂ«suesit e PER-it vizituan qeveritĂ« e HungarisĂ« dhe RumanisĂ«
Tags: , , , , , ,

Intervistë me ministrin për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe pakicave,Fuad Nimani
Nuk duhet tĂ« jemi skeptikĂ« pĂ«r funksionimin e kĂ«shillave nacional Koha javore: Z. MinistĂ«r, si e vlerĂ«soni themelimin e Fondit pĂ«r Pakica dhe kĂ«shillave nacionale tĂ« disa pakicave? F. Nimani: Krijimi i Fondit pĂ«r Pakica Ă«shtĂ« thelbĂ«sor, sepse pa krijimin e tij nuk mund tĂ« funksionojĂ« asnjĂ« institucion pĂ«r pakica. Me krijimin e Fondit pĂ«r Pakica janĂ« krijuar kushtet pĂ«r funksionimin normal tĂ« tĂ« gjitha institucioneve qĂ« parashikohen me Ligjin mbi tĂ« Drejtat dhe LiritĂ«n e Pakicave. UnĂ« besoj se Fondi pĂ«r Pakica... Vazhdo

April 1, 2008  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Comments Off on IntervistĂ« me ministrin pĂ«r mbrojtjen e tĂ« drejtave tĂ« njeriut dhe pakicave,Fuad Nimani
Tags: , , ,

Page 4 of 512345