Gazeta Express

Për pranin e Skënder Hysenit në Çeki, Zannieri qetëson Serbinë
Serbia nuk ka reaguar ndaj pranisë së ministrit të Jashtëm të Kosovës në takimin joformal të ministrave të jashtëm të BE-së në Çeki. Vuk Jeremic ka thënë se Hyseni ishte pjesë e delegacionit të UNMIK-ut të udhëhequr nga Lamberto Zannieri. Zyrtarë të UNMIK-ut, megjithatë, thonë se Zannieri ka marrë ftesë të veçantë. Në këtë samit, drejtuesit e BE-së përsëritën se Ballkani e ka vendin në këtë bllok. Prania e ministrit të Jashtëm të Kosovës, Skënder Hyseni në takimin joformal të ministrave të... Vazhdo

March 29, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Për pranin e Skënder Hysenit në Çeki, Zannieri qetëson Serbinë
Tags: , , , ,

Absurdi malazez
Nëse diplomacia e Malit të Zi kërkon kushte për vënien e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën, a duhet që diplomacia kosovare të vejë kushte për malazezët lidhur me pakicën etnike shqiptare atje? Ulqin, 15 janar – Themelimi i marrëdhënieve diplomatike midis dy shteteve të posa pavarësuara në Ballkan, si Mali i Zi dhe Kosova, hapi një çështje që nuk ishte llogaritur kurrë nga politika e rajonit e as nga Plani i Martti Ahtisaarit për shtetin e ri të Kosovës dhe rregullimin e çështjes së pakicave në këtë... Vazhdo
Djukanovic kryeministër, ashtu siç edhe pritej
Kryetari i Malit të Zi, Filip Vujanovic, ia besoi mandatin qeveritar liderit të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), ish-kryeministrit, Milo Djukanovic. Vujanovic për 28 shkurt ka caktuar seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit, në të cilën do të zgjidhet qeveria e re. Duke arsyetuar vendimin e tij, Vujanovic pohoi se Djukanovic “kreu detyrën e kryeministrit dhe të kryetarit në periudhën më të vështirë të historisë moderne malazeze”, por edhe se, duke kryer këto detyra “kontribuoi pamasë në respektin... Vazhdo

February 22, 2008  :: Politika :: Comments Off on Djukanovic kryeministër, ashtu siç edhe pritej
Tags: , , , , , , , ,

Vujanoviq konsultohet për mandatar
Kyetari malazez, Filip Vujanoviq, të martën filloi konsultimet me përfaqësuesit e partive parlamentare rreth mandatarit të qeverisë së re të Malit të Zi.Disa partia opozitare të hënën paralajmëruan se s’do t’i përgjigjen ftesës së Vujanovicit, ngase e konsiderojnë farsë.Këshilli Qendror i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), propozoi javën e kaluar që mandatar i qeverisë të jetë kryetari i kësaj parie, Milo Djukanoviq,pas i që shkaku i sëmundjes dha dorëheqje kryeministri aktual, Zeljko... Vazhdo

February 20, 2008  :: Politika :: Comments Off on Vujanoviq konsultohet për mandatar
Tags: , , , , , , , , , ,

Opozita kërkon dorëheqjen e Fuad Nimani
ULQIN, 22 JANAR — Lideri i opozitës së Ulqinit, Nazif Cungu, kryetar i Forcës së re Demokratike, që është edhe partia më e madhe nacionale e shqiptarëve në Mal të Zi, ka kërkuar ditën e martë në Kuvendin e Ulqinit dorëheqjen e parevokueshme të ministrit aktual të pakicave në Qeverinë e Malit të Zi,Fuad Nimani dhe ish–kryetar i Komunës së Ulqinit. Vazhdo  Vazhdo